به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، دراین دیدارها که حجت الاسلام والمسلمین سید حسین رکن الدینی جانشین نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سید صادق حسینی رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از مسئولان بعثه مقام معظم رهبری و این سازمان، حضور داشتند نمایندگان مراجع عظام تقلید اقدامات صورت گرفته از سوی مجموعه حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری را برای برگزاری حج ۱۴۰۱ با توجه به تصمیم دیرهنگام عربستان و اعلام سهیمه کشورها خوب توصیف کردند و تلاش دست اندرکاران امور فرهنگی و اجرایی حج برای فراهم کردن امکانات و تسهیلات مناسب جهت حضور زائران ایرانی در سرزمین وحی را قابل تقدیر دانستند.
نمایندگان بیوت مراجع که این روزها به همراه زائران ایرانی و حجاج کشورهای دیگر در مسجد النبی، قبرستان بقیع و دیگر اماکن مذهبی در مدینه منوره حضور می یابند فضای عمومی این مکان ها را مطلوب عنوان و تصریح کردند: زائران کشورمان دراین اماکن براحتی حضور می یابند و می توانند به زیارت و عبادت بپردازند.
برپایه این گزارش، جانشین نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس سازمان حج و زیارت دراین دیدارها درگفت وگو با روسای دفاتر نمایندگان مراجع روند آمادگی مجموعه خود را برای اعزام حجاج کشورمان به سرزمین وحی و فراهم کردن امکانات اسکان، نقل، تغذیه و تدارکات، هواپیمایی، بهداشت، درمان و بیمه و نحوه اجرای برنامه های عبادی، فرهنگی و اجرایی حج امسال را تشریح کردند.
حجت الاسلام رکن الدینی تصریح کرد: تلاش داریم زائران ایرانی با عزت وارد عربستان شوند و در امنیت و جوی آرام اعمال و مناسک خود را انجام داده و سربلند به میهن اسلامی بازگردند.
وی همچنین به سوال های مطرح شده درباره وضعیت مشاعر، طواف در مسجدالحرام ، موضوع حلق زائران و نحوه حضور در روضه مسجدالنبی پاسخ داد و گفت: با وجودی که عربستان تصمیم خود برای برگزاری حج را بسیار دیرتر از سنوات گذشته اعلام کرد اما با تلاش همکاران حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری و همکاری دیگر دستگاهها کارها سامان مناسبی یافت و با تدابیر اندیشیده شده امیدواریم که زائران از این سفر معنوی بیشترین بهره را ببرند.
سید صادق حسینی هم حج ۱۴۰۱ را حج استثنایی خواند و گفت: برای فراهم کردن مقدمات این سفر تلاش شبانه روزی صورت گرفت وبویژه در حوزه های صدور روادید و انتقال ارز شرایط دشواری را تجربه کردیم .
وی با بیان اینکه هم اکنون وضعیت عادی و آرام است و نگرانی وجود ندارد، لزوم رعایت نکات بهداشتی از سوی زائران کشورمان در طول اقامت در کشور میزبان را ضروری عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه زائران از حدود ۹۰ کشور به حج مشرف می شوند رعایت نکات موثر برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مختلف و حفظ سلامت زائران ایرانی اولویت دارد.
رئیس سازمان حج و زیارت همچنین درباره افزایش هزینه های حج در بخش های مختلف توضیحاتی داد و گفت: این سازمان و بعثه مقام معظم رهبری با پیش بینی راهکارهای مختلف و بکاربستن تدابیر مناسب با دریافت کمتر از یک پنجم هزینه های افزایش یافته توسط عربستان از خود زائر، زمینه تشرف حجاج کشورمان را فراهم کردند در حالیکه زائران برخی کشورها از حضوردر حج انصراف دادند.
حجت الاسلام رکن الدینی هم تاکید کرد: هدف ما و شما این است که سفر خوبی از نظر کمی و کیفی برای زائران ایرانی رقم بخورد .
وی با بیان اینکه به روحانیون و مدیران کاروان ها تاکید شده است که رعایت نکات بهداشتی را به زائران متذکر شوند از نمایندگان مراجع عظام درخواست کرد که درمراجعات زائران از آنها بخواهند این مهم و رعایت فاصله اجتماعی را جدی بگیرند تا بتوانند بدون مشکل مناسک حج را انجام دهند.
حسینی نیز با بیان اینکه به زائران توصیه کرده ایم که قوانین کشور میزبان را رعایت کنند، اظهار داشت: اگر زائری نکات بهداشتی را رعایت نکند و دیگران مبتلا شوند از نظر شرعی ضامن است.
وی همچنین به تشرف حدود ۲۴ هزار زائر ایرانی به سرزمین وحی از آغاز عملیات حج اشاره کرد و گفت: سهمیه کشورمان نزیک به ۴۰ هزار نفر بوده که تاکنون حدود ۶۰ درصد این تعداد به دو شهر مکه و مدینه انتقال یافته اند.
وی افزود: نظر سنجی های انجام شده نشان می دهد که حدود ۹۳ درصد زائران از خدمات ارائه شده راضی هستند و عمده نارضاتی ها به موضوع پرواز باز می گردد.
گفتنی است جانشین نماینده ولی فقیه درامور حج زیارت و آقای حسینی امروز با نمایندگان مراجع عظام تقلید، حضرات آیات عظام مکارم شیرازی؛ نوری همدانی؛ جوادی آملی؛ سیستانی؛ وحید خراسانی؛ سبحانی؛ شبیری زنجانی و فیاض به صورت جداگانه دیدار و گزارشی درباره مسایل مختلف حج امسال، وضعیت زائران ایرانی در شهرهای مکه و مدینه و خدماتی که به ضیوف الرحمن ارائه می شود به اطلاع آنان رساندند.
نظر شما