فرحان حق معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره حمله اوکراین به دکلهای حفاری نفت در دریای سیاه در جمع خبرنگاران گفت که سازمان ملل با هرگونه حمله به زیرساخت های غیرنظامی مخالف است.
این مقام سازمان ملل ادامه داد: بدیهی است که ما به عنوان یک قاعده با هرگونه حمله از سوی همه طرفها به غیرنظامیان و زیرساختهای غیرنظامی مخالفت کرده ایم.
فرماندار شبه جزیره کریمه حمله موشکی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه در دریای سیاه را تایید کرد. یک نماینده مجلس دومای روسیه گفت که مسکو به زودی این حمله را تلافی خواهد کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از مسکو تایمز، فرماندار شبه جزیره کریمه، اوکراین را به هدف قرار دادن سکوی حفاری روسیه در دریای سیاه متهم کرد. سرگئی آکسیونوف با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی تلگرام این خبر را منتشر کرد.
آکسیونوف در این پیام تلگرامی از حمله موشکی اوکراین به سکوهای حفاری نفت خام متعلق به کشور روسیه در سواحل شبه جزیره کریمه در دریای سیاه خبر داد.
وی در گفتگو با یک تلویزیون دولتی روسیه اظهار داشت: در زمان حمله موشکی ۱۰۹ کارگر در برجهای حفاری مشغول کار بودند که تا کنون ۲۱ نفر آنها از محل حادثه بیرون کشیده شدهاند.
وی گفت جستجو و نجات برای بقیه کارگران مفقود شده ادامه دارد.
خبرگزاری دولتی روسیه ریانووستی به نقل از یک منبع گزارش داده بود که ارتش اوکراین به سکوهای حفاری نفت در نزدیکی ترخانکوت، واقع در جنوب غربی شبه جزیره کریمه حمله کرده است.
برجهای حفاری متعلق به شرکت چرنومورنفتگاز بود که در دریای سیاه و دریای آزوف فعالیت دارد. این حمله اولین حمله گزارش شده اوکراین علیه زیرساخت های کریمه است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ اوکراین در چهارمین ماه خود به سر می برد و واکنشها به تهاجم روسیه، ارسال تسلیحات به اوکراین و بروز تبعات تازه آن در زمینههای سیاسی، نظامی، اقتصادی و اجتماعی همچنان ادامه دارد.
نظر شما