معاون استاندار کرمان: اطلس وضعیت بیماری های خاص این استان تهیه شود 

کرمان - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان گفت: اطلس وضعیت بیماری های خاص این استان تهیه و مشکلات و موانع پیش روی بیماران خاص و سخت درمان در شمال و جنوب کرمان مطرح شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رحمان جلالی روز چهارشنبه در نشست وضعیت بیماری های خاص در استان کرمان افزود: در حوزه تربیت نیروی متخصص انسانی نیز باید کار و ارتباط حوزه های مختلف و مرتبط باید با یکدیگر برقرار
 شود.
وی ارائه خدمات به بیماران خاص را ایثار اجتماعی دانست و ادامه داد: بیماران خاص و سخت درمان باید تفکیک شوند تا بتوان برای هر دو گروه راهبردهای پیشگیرانه و درمانی را پیگیری کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان گفت: وضعیت مناطق مختلف در زمینه وجود بیماران خاص متفاوت است که باید توجه داشت نسخه ها نیز متفاوت باشد.
وی بر تهیه آمار دقیق از تنوع بیماری ها، تجهیزات و زیرساخت ها در استان کرمان تاکید و تصریح کرد: در وهله نخست باید وضعیت، سنجش و سپس در قالب آرایش قرارگاهی اقدام شود.
جلالی به گرانی دارو اشاره کرد و افزود: قیمت دارو نباید گران می شد و نباید بشود.
وی با تاکید بر ظرفیت حضور مردم و خیران در عرصه های مختلف اظهار داشت: هرجا کار با حضور مردم و خیرین به عنوان حلقه های واسط  انجام شده به موفقیت هایی دست پیدا کرده ایم لذا حلقه های واسط و ظرفیت بزرگ خیران باید جدی گرفته شود.
 
نسبت بیماران کلیوی نسبت به تعداد دستگاه های دیالیز در کرمان به استاندارد جهانی نزدیک است 

معاون هماهنگی و امور استان های بنیاد امور بیماری های خاص کشور با بیان اینکه نسبت بیماران کلیوی نسبت به تعداد دستگاه های دیالیز در کرمان به استاندارد جهانی نزدیک است اظهار داشت: حدود ۲۳۴ دستگاه دیالیز و هزار و ۱۰۰ بیمار دیالیزی در این استان وجود دارد که نسبت بیمار به این دستگاه ۴.۳ و به استاندارد جهانی نزدیک است.
نیکتا پژوهش فر با اشاره به اینکه بنیاد بیماری های خاص از مراکز درمانی ایجاد شده در استانها  بازدید می کند گفت: کارشناسان این بنیاد از ۲۰ خرداد ماه امسال در استان کرمان حضور دارند. 
 وی به راه اندازی مراکز جدید درمانی برای بیماران خاص در کرمان اشاره و تصریح کرد: در صورت احداث این مراکز بنیاد بیماری خاص نیز در راستای تجهیز آن کمک و حمایت خواهد کرد.

معاون هماهنگی و امور استان های بنیاد امور بیماری های خاص کشور با تاکید بر اهمیت ایجاد اشتغال برای بیماران خاص بویژه بیماران تالاسمی تصریح کرد: اشتغال موجب افزایش امید به زندگی در این بیماران می شود.
وی از استانداری کرمان خواست نسبت به ایجاد اشتغال برای بیماران خاص تلاش کند.
وی همچنین خواستار ارائه آموزش توسط رسانه ها به بیماران دیابتی و فشار خونی به منظور پیشگیری از ابتلای این افراد به دیالیز شد.

 معاون هماهنگی و امور استان های بنیاد امور بیماری های خاص کشور گفت: افزایش هزینه درمان با پرداخت تسهیلات بانکی، حذف فرانشیز پرداخت دارو توسط بیماران ظلم مضاعف به بیماران است.
 
شروط شرکت هایی دارویی برای تحویل دارو اخلاقی و قانونی نیست 

رییس انجمن تالاسمی استان کرمان نیز گفت: داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی در مراکز استان ها وجود دارد اما شرکت های دارویی شرط و شروط های خارج از عرف دارند که از نظر اخلاقی و قانونی درست نیست.
مجید آراسته افزود: دسترسی دارو باید برای تمام بیماران در مناطق مختلف سهل باشد.
 وی ادامه داد: خوراکی بودن ۷۰ درصد داروی تالاسمی در بین بیماران تالاسمی کرمان از افتخارات این استان است.

رییس انجمن تالاسمی استان کرمان یکی از معضلات بیماران تالاسمی را پیدا کردن خون سازگار عنوان و تصریح کرد: به دلیل پیشگیری نکردن، ورودی افراد به جمع بیماران دیالیز و دیابت زیاد است اما این مهم در بخش بیماران تالاسمی کنترل شده به طوری که آمار این بیماران از ۷۰ تا ۸۰ مورد در سال های گذشته به چهار تا پنج مورد در حال حاضر رسیده است‌.
آراسته با تاکید بر اینکه باید برنامه مدون در راستای پیشگیری از بیماری ها باید در برنامه ها گنجانده شود ادامه داد: کمبودها و نواقص در بخش تجهیزات و داروها به درد و رنج بیماران می افزاید.
وی آمار بیماران دیالیزی در استان کرمان را بالاتر از حد کشوری دانست.

رشد فزاینده بیماران سرطانی در کرمان 

وی افزود: رشد فزاینده سرطان در استان کرمان به دلیل بی تحرکی و  مشکلات تغذیه و سبک نامناسب زندگی مشاهده می شود.

وی بیان کرد: گاهی شاهد کمبود داروهای تزریقی برای بیماران تالاسمی هستیم که مشکلی کشوری است و نبود و یا کمبود این داروها مشکلاتی در بخش درمان این بیماران ایجاد می کند.
آراسته گفت: در بخش فیلترهای خونی برای بیماران تالاسمی مشکلات زیادی وجود دارد به طور مثال فیلتر دو واحدی وجود ندارد و بسیاری از بیماران نیازمند آن هستند که نبود این وسیله می تواند مشکلاتی برای بیمار ایجاد کند.
وی با تاکید بر اینکه هزینه داروهای مکمل جز درمان بیماران تالاسمی هستند اما بیمه ها هزینه این داروها را قبول ندارند که می طلبد بیمه ها بخشی از این داروها را تقبل کنند.
آراسته ادامه داد: آموزش تیم های درمانی اعم از پزشک پرستار و بیماران و اطرافیان در بخش تالاسمی بسیار مهم است تا یکسان سازی درمان در استان رخ دهد و تفاوتی در مناطق مختلف نباشد و بیمار بتواند در مناطق دور افتاده نیز خدمات مناسب دریافت کنند.
آراسته تاکید کرد: برخی از بیماران به دلیل حساسیت هایی که برخی داروها دارند مجبور هستند از دارویی استفاده کنند که به آن حساسیت ندارند اما بیمه ها قبول نمی کنند لذا امیدواریم بیمه ها این موارد را قبول کنند و بیمار بتواند از داروهای تجویز شده توسط پزشک استفاده کند.
وی گفت: پیشگیری باید بر درمان باید مقدم باشد تا از تولد بیمار تالاسمی جلوگیری شود و بیماران مبتلا طوری درمان شوند که درمانشان عوارض نداشته باشد. 
موسسه خیریه بیماران خاص ۳۳ هزار متر فضا ایجاد کرده است 
 مدیرعامل مرکز درمانی بیماران خاص ثامن الحجج (ع)  استان کرمان نیز گفت: بیش از ۳۳ هزار متر فضا در استان برای درمان بیماران خاص به همت این موسسه خیریه در کرمان ایجاد که پاسخگوی نیاز ۲۰ سال آینده است.
علی شمسی نیا افزود: کرمان نخستین استانی است که طرح پیشگیری از بیماری ها را اجرا کرده است.

نشست وضعیت بیماری های خاص در استان کرمان با حضور معاون هماهنگی و امور استان های بنیاد امور بیماری های خاص کشور برگزار شد.
نمایندگان هر یک از دانشگاه های علوم پزشکی کرمان، بم، جیرفت و دانشکده سیرجان و رفسنجان گزارشی از آمار بیماران تالاسمی،ام اس، پیوند و دیالیز و البته مشکلات و موانع بر سر راه این بیماران ارائه کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha