۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن آبزی پروری در کشور تا افق ۱۴۰۴ هدفگذاری شده است

قزوین- ایرنا- معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران گفت:برا اساس برنامه تحولی مقام عالی وزارت باید تا افق ۱۴۰۴ به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن آبزی پروری در کشور برسیم که به اندازه ۴۰ سال گذشته تولید این حوزه است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید حسین حسینی روز چهارشنبه در جلسه ستاد توسعه شیلات و آبزی‌ پروری استان که در سالن شهید سلیمانی استانداری قزوین برگزار شد، افزود: دولت با شعار تحول و مردمی بودن وارد عرصه شده و مقام معظم رهبری به درستی رسالت امنیت غذایی را برعهده مسولان امر گذاشته است.
وی گفت: به اعتقاد کارشناسان در آینده نه چندان دور،   امنیت غذایی تعیین کننده سرنوشت جوامع است و تولید پروتئین در حوزه دام و طیور در آینده به دلیل آب بر بودن و تولید گازهای گلخانه ای با مشکل مواجه خواهد شد به همین دلیل دنیا به سمت آبزی پروری پیش رفته است.
این مسوول افزود: رسیدن به رقم ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن آبزی پروری در کشور تا ۱۴۰۴ یک اتفاق ملی و یک استراتژی تعریف شده برای خوداتکایی کشور در تولید غذا است.
وی گفت: اگر در این زمینه پیش بینی نداشته و پیشرو نباشیم کشور در این حوزه در آینده آسیب پذیر خواهد بود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: برای تولید در حوزه آبزیان چند چیز مهم است، ظرفیت زیستی و توان دانشی و صنعتی که در استان قزوین همه این موارد جمع است.
وی گفت: توان فنی و دانشی در این استان با حضور شرکت های دانش بنیان و مدیران و متولیان توانمند در تولید ماهیان زینتی به نمایش درآمده که بستری برای ارزآوری است.
این مسوول افزود: در سال گذشته با ۱۹ درصد افزایش صادرات و کاهش واردات مواد اولیه و سازه‌ای، تراز تجاری کشور مثبت شد و امید داریم این مهم همچنان ادامه یابد.
رییس سازمان شیلات ایران بیان داشت: ایجاد اشتغال و حلقه‌های واسط در صنعت آبزی پروری به ایجاد هلدینگ منجر شده و می‌تواند روند توسعه صنایع این حوزه را افزایش دهد.
حسینی خاطرنشان کرد: سالم ترین پروتئین متعلق به آبزیان است و این مهم باید با ارزان سازی و کاهش قیمت تمام شده تولیدات به ترویج این غذای سالم منجر شود.
وی با اساره به ظرفیت‌های استان، گفت: قزوین در صنایع شیلاتی پیشگام است و حداقل در بخش کنسرو، هفت کارخانه کنسروسازی دارد که برای صنایع آبزی پروری یک پتانسیل است.
حسینی با تاکید بر افزایش سرانه مصرف ماهی در جامعه، گفت: با توجه به رده قیمتی و تنوع محصولات آبزی باید یک کار فرهنگی در این زمینه صورت گیرد چون ترویج مصرف این غذای سالم فقط توسط این سازمان قابلیت اجرا ندارد.
وی گفت: می توان برخی استانها را در این زمینه پای کار آورد که در قزوین حضور مدیران ارشد در عرصه تولید غذای سالم که امری مقدس و واجب است، امیدوارکننده بوده و موجب اشتغالزایی، ارزآوری و تامین امنیت غذایی می شود.

ظرفیتهای نهفته آبزی پروری در استان قزوین زیاد است
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز در این جلسه گفت:در حال حاضر سه تا سه هزار و ۵۰۰ ظرفیت تولید آبزی پروری در استان داریم و سایت خوزنان در استان از سال ۹۲ واگذار شده ولی کاری انجام نشده و ظرفیت خالی مانده است.
رضا افلاطونی گفت: ۹ سایت مطالعه شده آبزی پروری را به سرمایه گذاران پیشنهاد داده و فراخوان آن را منتشر کرده ایم و کارهای زیست محیطی آنها انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha