تولید برق در چابهار ۵۰ درصد افزایش یافت

تهران- ایرنا- رییس بنیاد مستضعفان گفت: بازده تولید برق در نیروگاه چابهار ۵۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «پرویز فتاح» امروز (چهارشنبه) در جمع خبرنگاران درباره افتتاح واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی چابهار، افزود: نیروگاه چابهار از سال ۸۵ و در دو واحد حرارتی افتتاح شد و در مجموع ۳۲۰ مگاوات ظرفیت دارد که هم بازدهتولید آن پایین است و هم از سوخت گازوییل استفاده می‌کند.

وی توضیح‌داد: با کمک وامی که بنیاد مستضعفان از صندوق توسعه ملی ‌دریافت کرد، از توربین ساخت داخل توسط شرکت مپنا استفاده و با هدایت کلی وزارت نیرو در دو سال اخیر، واحد بخار ۱۶۰ مگاواتی ساخت داخل نصب می‌شود تا نیروگاه حرارتی به نیروگاه سیکل‌ترکیبی تبدیل شود. 

به گفته فتاح، با اضافه شدن ۱۶۰ مگاوات تولید برق بازده نیروگاه بدون استفاده از سوخت اضافه به بالای ۵۰ درصد رسیده است و از نظر زیست محیطی هم تطبیق بیشتری با شرایط دارد.

رییس بنیاد مستضعفان بیان‌داشت: خبر خوب اینکه خط گاز نیکشهر به سمت چابهار می‌آید و تا آخر سال گاز به این منطقه خواهد رسید. فعالیت نیروگاه با گازوئیل گران است و اگر گاز به این‌ منطقه کشیده شود تولید انرژی در نیروگاه ارزان می‌شود.

فتاح توضیح‌داد: در مجموع با سرمایه‌گذاری بنیاد مستضعغان و وامی که از صندوق اخذ شد، نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این بخش انجام شده است و بدهکار هستیم. مبلغ وام باید از درآمد تولید برق و فروش به شبکه بازگردد.

وی با اشاره به هزینه‌های تبدیل نیروگاه گفت: فرمول باید طوری شود که با دخل وخرج جور در بیاید.

رییس بنیاد مستضعفان گفت: آماده هستیم یک پیکیج ۵۰۰ مگاواتی دیگر در نیروگاه چابهار سرمایه گذاری کنیم اما صندوق ملی توسعه باید کمک کند و وزارت نیرو برخی پیشنهادات را بپذیرد.

وی با اشاره به تاثیر راه اندازی واحد بخار در این نیروگاه و کاهش مصرف سوخت گفت: نیروگاه بیش از ۳۰۰ میلیون لیتر گازوئیل مصرف می کرد. با در نظر گرفتن نیم دلار به ازای هر لیتر گازوئیل، طی ۲ سال همه سرمایه گذاری در این نیروگاه که حدود چهار هزار میلیارد تومان است، از محل صرفه جویی در مصرف گازوئیل بازمی گردد و این یعنی یک سرمایه گذاری خوب برای کشور.

فتاح با تقدیر از عملکرد مهندسان و متخصصان ایرانی در تولید تجهیزات نیروگاهی و بومی شدن صنعت ساخت نیروگاه در کشور، گفت: این یعنی خودکفایی ۱۰۰ درصدی فناوری پیشرفته ای که تا چند سال پیش به طور کامل در آن وابسته بودیم.

وی به برنامه‌محرومیت زدایی بنیاد اشاره کرد و با تاکید بر اینکه توسعه پایدار وابسته به مردم است، افزود: امنیت اصلی در کشور جز با رسیدگی به مردم و همراهی آنان، ممکن نخواهد شد و باید بدانیم که کشور ما آنقدر «ندار» نیست که نتوانیم به مردم رسیدگی کنیم و این وظیفه ما و همه دستگاه های کشور است.
 
فتاح ادامه داد: بر همین اساس ما در بنیاد مستضعفان اعلام کرده ایم هریک از مجموعه های بنیاد در کشور، موظف هستند سهمی از سود خود را برای کمک به ساکنان مناطق حاشیه ای خود تخصیص دهند و این حق مردم است.

وی با تاکید بر اینکه مردم در شرایط سختی قرار دارند و نباید هیچ مسئولی در این شرایط آسوده بخوابد ادامه داد: امیرالمومنین (ع) هیچ شبی را آسوده نخفت و ما نیز که خود را شیعه ایشان می دانیم نمی توانیم رفتاری جز این داشته باشیم و اگر چنین باشیم نصرت خداوند، شامل حالمان خواهد شد.

این مقام مسوول با بیان اینکه پیش از این بنیاد مستضعفان ۳۰۰ دستگاه ترانس را برای برق دار شدن مناطق حاشیه ای و محروم چابهار خریداری کرده و در اختیار مسئولان منطقه ای قرار داده است گفت: ما در سفر قبلی خود تصمیماتی را برای برق رسانی و حل برخی مشکلات دیگر اهالی مناطق محروم این شهرستان اتخاذ کردیم و باید بدانیم که ما و همه مدیران برای رسیدگی به این مردم مسئولیت داریم.

وی گفت:۵۰ میلیارد در قصر قند و ۵۰ میلیارد در حاشیه چابهار هزینه شده  و ۲۰۰ میلیارد هم برای کرونا و سیل در جنوب استان هزینه شده است و اقدامات ما در سایر بخش های استان به خصوص در زابل و زهک ادامه خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha