به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملارد به مناسبت روز جهانی بیابان زایی از عملیات بیابان زدایی و احیای مراتع در ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع مناطق امیرآباد قشلاق و صفرخانی این شهرستان خبر داد.
میرحیدر موسوی گفت: به مناسبت روز جهانی بیابان زایی عملیات بیابان زدایی و احیای مراتع در ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از مراتع منطقه اختر آباد این شهرستان آغاز شد.
وی افزود: باتوجه به اینکه درحالحاضر پدیده بیابانزایی در ایران روبه گسترش است، این شهرستان اصلی ترین کانون بیابانی استان تهران بوده و در سنوات گذشته اقدامات موثری در سطح گسترده در این شهرستان جهت جلوگیری از بیابان زایی انجام شده است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر به جهت نبود تخصیص اعتبار و نبود توجه کافی به بحث عملیات بیولوژیکی و همچنین خشکسالی و فرسایش بادی باعث افزایش ریزگردها و ایجاد مشکلات برای مردم شده است.
نهالکاری ۷۶۰ هکتارجهت مقابله با گرد و غبار
موسوی خاطر نشان کرد: در حدود سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ در این شهرستان طرح های نهالکاری با تامین اعتبار از محل طرح ملی مقابله با بیابانزایی، تثبیت شنهای روان و مدیریت مناطق بیابانی در کانونهای بحرانی و همچنین طرح ترسیب کربن و اجرای عملیات بیولوژیکی آبخیزداری و بهبود اصلاح مراتع در اراضی ملی سبب برآورده شدن انتظارات از اقدامات بیابانزدایی شده است.
به گفته وی، باتوجه به اینکه پدیده مقابله با بیابانزایی امری فرادستگاهی بوده با مشارکت مالی ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) مساحت ۷۶۰ هکتارجهت مقابله با گرد و غبار نهالکاری انجام شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ملارد گفت:تا پایان سال ۱۳۹۹ بر اساس طرح مدیریت مشارکتی منابع طبیعی و توسعه روستایی ترسیب کربن(طرح تعمیمی ترسیب کربن) مساحتی بالغ بر ۶۳۸ هزارهکتار عملیات مقابله با بیابانزایی صورت گرفته که مستلزم استمرار و توجه و تخصیص اعتبار لازم است.
دشت لار نیاز به یک مطالعه فرادست دارد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران به جهت دیدار چهره به چهره با مرتعداران دشت لار و به منظور بررسی مسائل و مشکلات آنان در مراتع دشت لار حضور یافت.
در این دیدار که با حضور رضا بیانی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، سید نقی عزیزی معاون فنی ایشان، سرهنگ ناصری فرمانده یگان حفاظت اداره کل، ایرج قاسمی رئیس اداره مرتع اداره کل و محمد علی نفر مسئول روابط عمومی اداره کل با مرتعداران مناطق مختلف دشت لار انجام شد؛ رضا بیانی اظهار داشت: با توجه به فرموده مقام معظم رهبری که اصل بحث ما، تولید است؛ ما مدیران با توجه به اینکه دامداران با این همه سختی و مشکلات در راستای تولید و تامین غذای ملت با تمام توان کوشا هستند می بایست دست بوس آنها باشیم.
وی ادامه داد: دشت لار نیاز به یک مطالعه فرادست دارد تا به آمارهایی نهایی مانند مقدار دقیق مراتع، مشخص نمودن انواع گونه های گیاهی موجود در منطقه، ظرفیت ورود دام ودیگر مسائل مربوطه بتوانیم لاری تعیین و تکلیف شده داشته باشیم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از مسئولین امر خواست: در این راستا هرچه سریعتر جلسه اضطراری تشکیل دهند تا بتوانیم مشکلات دامداران را حل کرده و مدیریتی صحیح در این زمینه داشته باشیم.
تفاهم نامه پیشگیری و اطفا حریق در عرصههای منابع طبیعی با دهیاریهای شهرستان ری
در راستای دسترالعمل اجرایی اطفاء حریق؛ تفاهم نامه پیشگیری و اطفا حریق در عرصههای منابع طبیعی با دهیاریهای شهرستان ری به منظور تبیین و تشریح همکاری دهیار؛ اعضای شورای اسلامی و نیروهای مردمی داوطلب با مأموران منابع طبیعی در خصوص حفاظت از عرصههای منابع طبیعی و مقابله با وقوع حریق شامل اقدامات پیشگیرانه و کشف اطفا حریق تنظیم شد.
این تفاهم نامه در جلسه ای با حضور بخشدار روستای خاوران، دهیاران روستاهای تابعه و غریب رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران منعقد گردید.
تفاهم نامه پیشگیری و اطفا حریق با هدف توسعه پایدار و افزایش بهرهوری و حفاظت از عرصههای طبیعی در شهرستان ری منعقد و بسته شد.
تفاهم نامه اطفای حریق فی مابین منابع طبیعی شهرستان پاکدشت و دهیاری روستای سیاه چشمه این شهرستان
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاکدشت گفت: با توجه به کاهش رطوبت نسبی هوا و گرم شدن هوا خطری جدی عرصههای منابع طبیعی را تهدید میکند و سالی فوق بحرانی پیش رو داریم و استفاده از توان بالای مردم محلی، مشارکت مردم و سازمانهای مردم نهاد، تامین بودجه کافی و افزایش نیرویهای محافظ افتخاری از اصلیترین راهکارهای حفظ منابع طبیعی در برابر معضل آتش سوزی در عرصه منابع طبیعی است.
حامد گلی افزود: در همین راستا اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاکدشت اقدام به برگزاری جلسه توجیهی با دهیاران روستاهای پاکدشت که در پهنه بندی آتش سوزی به عنوان مناطق پر خطر تشخیص داده شده بودند کرده است.
وی هدف این تفاهم نامه را ارتقای آگاهی مردم در کاهش تخریب و خسارت های ناشی از عوامل انسانی بر منابع طبیعی دانست و ادامه داد: در هنگام بروز احتمالی از پتانسیلهای مادی و انسانی موجود به نحو احسن بهره گیری شده و حداقل تلفات و خسارات به بار آید.
نظر شما