رییس اداره میراث فرهنگی مهریز از برگزاری دوره‌های آموزش عمومی صنایع دستی خبر داد

یزد- ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مهریز گفت: یکی از برنامه‌های محوری که امسال در شهرستان با همکاری سایر بخش‌ها پیگیری و اقدام می‌شود موضوع آموزش عمومی صنایع دستی به علاقه‌مندان است .

به گزارش خبرنگار ایرنا، مجاهد کرباسی دوشنبه‌شب در نشستی با خبرنگاران شهرستان، اهمیت برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه صنایع دستی را مورد تاکید قرار دارد و افزود: برای حفظ و انتقال صنایع دستی به نسل جوان این دوره‌ها با جدیت در شهرستان برگزار می‌شود.   

وی ادامه داد: مهریز با داشتن ۲۵ واحد بوم‌گردی در شهر و مناطق روستایی در پنج دهستان بخش مرکزی به قطب بوم‌گردی استان یزد تبدیل شده و وجود قابلیت‌های مناسب و متعدد تفریحی و گردشگری فراوان، شرایطی را فراهم کرده تا شهرستان در این شرایط مهم قرار گیرد. 

این مسئول اظهار کرد: شهرستان مهریز با دارا بودن مناطق مختلف ییلاقی در بخش مرکزی در پنج دهستان زیر پوشش و همچنین قابلیت‌های مختلفی که دارد با افتتاح بوم‌گردی‌ها نقش مهمی در جذب گردشگران داخلی و خارجی و میهمانان و مسافران از اقصی نقاط کشور دارد.

کرباسی بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته با همکاری بخش‌ خصوصی ۲ بوم‌گردی دیگر در شرف راه‌اندازی است که با افتتاح آن شاهد گسترش فعالیت در این حوزه مهم هستیم و زمینه برای رفاه حال مردم و گردشگران بیش از گذشته فراهم می‌شود.

وی گفت: همکاری دولت با بخش‌ خصوصی  و علاقه‌مندان برای راه‌اندازی بوم‌گری جزو برنامه‌های مهمی است که به دلیل قابلیت‌های خوب مهریز از آنها حمایت می‌شود و تاکنون هرچند اقداماتی صورت گرفته ولی هنوز ظرفیت‌های فراوان در شهر و روستاها وجود دارد.

این مسئول، حفظ میراث فرهنگی را رسالتی مهم توسط مردم و مسئولان ذکر کرد و گفت: در این خصوص هرچند طی سال‌های گذشته برای بهسازی آثار و ابنیه تاریخی و طبیعی منطقه کارهایی صورت گرفته ولی امسال به صورت مشارکتی اقدام می‌شود.             

رییس اداره میراث فرهنگی مهریز از برگزاری دوره‌های آموزش عمومی صنایع دستی خبر داد

بوم‌گردی یا اکوتوریسم یعنی احترام به طبیعت، احترام به فرهنگ گذشته و در حال حاضر مردمانی که از سال‌ها قبل در یک زیست بوم خاص زندگی می‌کردند.

مهریز ۶۰۰ اثر تاریخی شناسایی‌ شده دارد که تاکنون ۱۱۵ مورد آن به ثبت آثار ملی رسید و باغ پهلوان‌پور و قنات حسن‌آباد مشیر و دهنو در فهرست آثار جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)نیز ثبت شد.

تاکنون از میان صنایع ‌دستی، رشته سنگ‌تراشی، چاقوسازی و ترکه‌بافی به ثبت آثار ملی رسید و علم‌برداری و جوش دوره امسال در فهرست آثار معنوی ناملموس ثبت می‌شود.

مهریز که بنای اولیه آن را به مهرنگار دختر انوشیروان ساسانی( قبل از اسلام) نسبت می‌دهند ۵۵ هزار نفر جمعیت دارد و مرکز این شهرستان در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

هم اکنون حدود ۲۵۰ اقامتگاه بوم‌گردی در استان یزد فعال است که نقش موثری در رونق صنعت گردشگری منطقه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha