**فصلی جدید در همکاریهای انرژی تهران-اسلامآباد
وزارت نیرو پاکستان امروز از دیدار وزیران نیرو جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در تهران خبر داد و اعلام کرد دو کشور همسایه فصل جدیدی در گسترش همکاریهای دوجانبه به ویژه در حوزه انرژی را آغاز میکنند.
روابط عمومی وزارت نیرو پاکستان روز دوشنبه از دیدار «خرم دستگیر خان» وزیر نیرو این کشور با «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو ایران در تهران خبر داد.
براساس این گزارش، این دیدار زمینه گسترش همکاریهای دوجانبه ایران و پاکستان به ویژه آغاز فصل جدید در همکاریهای انرژی میان دو همسایه را فراهم میکند.
وزارت نیرو پاکستان به نقل از اظهارات خرم دستگیر خان اعلام کرد: مسیر توسعه مناسبات تهران و اسلامآباد هموارتر شده و طرفین راهکارهای تامین برق مورد نیاز ایالت بلوچستان از جمله بندر "گوادر" را بررسی کردند.
وزیر نیرو پاکستان با تمجید از همکاریهای موثر با ایران در حوزه انرژی، با همتای خود پیرامون طرحهای کوتاه و بلندمدت تولید انرژی تبادل نظر انجام داد.
خرم دستگیر خان با قدردانی از همکاریها و نگاه سازنده جمهوری اسلامی ایران، گفت که مردم بلوچستان و بندر گوادر به زودی شاهد خبرهای خوبی خواهند بود.
خرم دستگیر خان وزیر نیرو پاکستان با هدف افزایش همکاریهای دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران در حوزه انرژی، روز گذشته وارد تهران شد.
همکاریهای ایران و پاکستان در حوزه انرژی یکی از ظرفیتهای بالقوه برای توسعه مناسبات دوجانبه به شمار میرود که طی سالهای اخیر توسعه یافته است.
حدود ۲۰ سال پیش در سال ۲۰۰۲ ایران و پاکستان نخستین موافقتنامه صادرات برق به میزان ۳۴ مگاوات را امضا کردند و سپس این رقم را به ۷۴ مگاوات رساندند و اکنون این رقم به ۱۰۴ مگاوات رسیده است.
پاکستان درحالی از تشدید بحران کمبود انرژی رنج میبرد که جمهوری اسلامی ایران پیش از این، چند بار آمادگی خود را برای تامین مهمترین منبع تامین انرژی پاکستان اعم از گاز، برق، نفت و فرآوردههای نفتی برای حل بحران انرژی این کشور اعلام کرده است.
هفدهم خردادماه امسال وزیر توسعه و برنامهریزی پاکستان در دیدار با سفیر کشورمان در اسلامآباد با تاکید بر اهمیت همسایگی با جمهوری اسلامی ایران و همکاریهای دوجانبه در حوزه انرژی، درخواست افزایش میزان فعلی برق صادراتی ایران به ایالت بلوچستان پاکستان را ارائه کرد.
«سید محمدعلی حسینی» سفیر ایران در پاکستان نیز ضمن تاکید بر توسعه همکاریهای دو کشور، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تامین برق مورد نیاز ایالت بلوچستان خبر داد.
**کاظمی قمی : ایران بیشترین بار پناهندگان را بر دوش می کشد
حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان در رشته توییتی به مناسبت سی ام خرداد روز جهانی پناهندگان نوشت : جمهوری اسلامی ایران بر اساس معیارهای اسلامی ؛ انسانی و با حفظ مصالح در بین کشورهای منطقه بیشترین بار پناهندگان را بر دوش می کشد.
نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان خاطرنشان کرد: عملکرد مدعیان حقوق بشر در میزان پذیرش پناهندگان افغانستانی ؛ سوری ؛ عراقی و برتر دانستن پناهندگان اوکراینی ؛ خلاف ادعای آنهاست.
کاظمی قمی افزود : ایران بدون حمایت سازمان های مدعی بین المللی ؛ در بحران اخیر افغانستان صدها هزار پناه جوی جدید را در خود جای داده و اکنون میلیون ها پناهنده را تحت پوشش خدمات خود قرار داده است .
امروز، سی ام خرداد ماه برابر با ۲۰ ژوئن، مصادف با «روز جهانی پناهجویان» است؛ روزی برای بزرگداشت میلیون ها انسان از جمله میلیون ها شهروند افغان که به دلیل دهها سال آتش جنگ و درد و رنج و فقر و ناامنی حاصل از حضور اشغالگران بیگانه در کشورشان، روز خوش ندیده اند و برای گریز از شرایط اسفباری که آمریکایی ها و غربی ها برای آنان رقم زدند، ناگزیر به ترک خانه و کاشانه شده اند.
جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه اخیر میزبان بزرگترین جامعه پناهندگان دنیا به خصوص شهروندان افغانستانی بوده و حتی در دوران جنگ تحمیلی و تحریمهای ظالمانه دهههای اخیر هم حاضر به قطع ارائه خدمات به میلیون ها نفر از اتباع افغانستان که در ایران مشغول کار ؛ تحصیل و زندگی هستند ؛ نشده است .
**مخالفت معنادار آمریکایی ها با بایدن و ترامپ
نظرسنجی جدید نشان می دهد که اکثریت مردم آمریکا اقبالی به جو بایدن رئیس جمهوری کنونی و دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین این کشور برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ندارند.
مجله نیوزویک در شماره امروز دوشنبه خود نوشت: نظرسنجی جدید موسسه یوگاو که با همکاری یاهو انجام شده نشان می دهد که آمریکایی ها بایدن و ترامپ را نمی خواهند.
در این نظرسنجی که در بازه زمانی ۱۰ تا ۱۳ ژوئن (۲۳-۲۰ خرداد) انجام شده، از هزار و ۵۴۱ نفر از شرکت کنندگان این سوال پرسیده شده که آیا ترامپ باید در رقابت های ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ شرکت کند؟
۵۵ درصد این افراد پاسخ منفی و ۳۱ درصد پاسخ مثبت دادند.
در بررسی اختلاف های حزبی در پاسخگویی به این سوال معلوم شد ۸۰ درصد دموکرات ها مخالف ریاست جمهوری دوباره ترامپ هستند و فقط ۱۴ درصد موافقت خود را با شرکت او در انتخابات ریاست جمهوری آینده ابراز کرده اند.
در بین جمهوریخواهان نیز ۲۵ درصد مخالف حضور دوباره ترامپ در رقابت های حزبی بودند و ۵۸ درصد با آن موافقت کردند.
اما شرکت کنندگان پاسخ منفی تری به رئیس جمهور فعلی دادند.
وقتی از آنها پرسیده شد که آیا بایدن برای دور دوم ریاست جمهوری اش باید در انتخابات ۲۰۲۴ شرکت کند، ۶۴ درصد پاسخ منفی دادند و فقط ۲۱ درصد موافقت خود را با این نظر اعلام کردند.
در این نظرسنجی دموکرات ها با ۳۶ درصد آرای مثبت و ۴۳ درصد آرای منفی درباره شرکت دوباره بایدن در انتخابات آینده ابراز نظر کردند. اما ۸۴ درصد جمهوریخواهان گفتند که بایدن نباید در انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا شرکت کند و فقط ۱۰ درصد موافق شرکت بایدن در این انتخابات بودند.
ترامپ در مقابل بایدن
اما وقتی از شرکت کنندگان سوال شد که اگر بایدن و ترامپ در انتخابات آینده در مقابل یکدیگر قرار گیرند، انتخابشان کدام گزینه است، اکثریت گفتند ترامپ را به بایدن ترجیح می دهند.
این نتایج نشان داد که ۴۲ از از مردم به ترامپ رای می دهند درحالی که فقط ۳۹ درصد با رای دوباره به بایدن موافقت کردند و ۲۰ درصد هم گفتند که هنوز مطمئن نیستند.
با وجود این که ترامپ در نظرسنجی یوگاو بایدن را شکست داده اما طبق نظرسنجی فاکس نویز، رئیس جمهور سابق همچنان بعد از حمله به کنگره از محبوبیت کمی برخوردار است.
بعد از نخستین جلسه تحقیقات درباره حمله به کنگره، نظرسنجی فاکس نیوز نشان داد که محبوبیت ترامپ پایین است. این نظرسنجی همچنین تایید کرد که محبوبیت بایدن نیز سقوط کرده است.
این نتایج نشان داد ۵۵ درصد رای دهندگان ثبت نام شده نظر منفی به ترامپ دارند. نظرات منفی نسبت به بایدن در این نظرسنجی ۴۴ درصد بوده است.
نظرسنجی فوریه گذشته نشان می داد ۵۴ درصد از رای دهندگان آمریکایی نظر مثبتی به ترامپ و ۴۵ درصد دیدگاهی مثبت نسبت به بایدن دارند. در دسامبر ۲۰۲۱ نیز ترامپ از همین میزان محبوبیت برخوردار بود.
آخرین بار در اکتبر سال ۲۰۲۰میلادی ۵۵ درصد رای دهندگان گفته بودند دیدگاه های آنها نسبت به ترامپ منفی است و فقط ۴۴ درصد نظرمثبتی نسبت به او داشتند.
روزنامه نیویورک تایمز به تازگی خبر داده بود که مقام های ارشد حزب دمکرات، قانونگذاران و رای دهندگان آمریکایی نگران آمادگی جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای دور دوم ریاست جمهوری این کشور هستند.
سخنگوی کاخ سفید تایید کرده که بایدن در انتخابات آینده نامزد می شود اما اتفاقاتی که به تازگی رخ داده و موضوع سلامت فیزیکی او را با تردیدهایی مواجه کرده و آمادگی او را برای شرکت در انتخابات آینده تحت الشعاع قرار داده است.
انتخابات آینده ریاست جمهوری آمریکا سهشنبه ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد. برنده انتخابات ۲۰۲۴، فعالیت ریاستجمهوری خود را بعد از تحلیف و از تاریخ ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ تا ۲۰ ژانویه ۲۰۲۹ انجام خواهد داد. انتظار میرود در زمان انتخابات جو بایدن همچنان رئیسجمهور فعلی باشد.
**هشدار سی ان ان به کاخ سفید؛ آمریکا در لبه پرتگاه اقتصادی است
شکبه خبری سی ان ان در گزارشی از وضعیت اقتصادی آمریکا، هشدار داد: بسیاری از عوامل کلیدی (همچون تورم و اختلافات سیاسی داخلی) چشم انداز اقتصادی آمریکا را مورد تهدید قرار داده و بر بیم وقوع یک رکود اقتصادی در این کشور افزوده است.
تارنمای خبری سی ان ان نوشت: بیم از مشکلات اقتصادی، فضای تنش آلود و آشفتگی های جدید داخلی در آمریکا بوجود آورده که با توجه در پیش بودن انتخابات میان دوره ای و (احتمال) تقسیم قدرت میان جمهوریخواهان و دموکراتها، می تواند در مسیر بهبود وضعیت اقتصادی اختلال ایجاد کند و یک رکود اقتصادی را به همراه داشته باشد.
معضلات داخلی اقتصاد – بحران بی خانمانی
در گزارش سی ان ان آمده است: معضلاتی همچون خوش بینی به بهبود روند اقتصادی پس از همه گیری کووید-۱۹، مشکلات در صنعت گردشگری از جمله لغو بیش از 800 پرواز خطوط داخلی آمریکا به دلیل کمبود نیرو تنها در یک روز (روز گذشته ۲۹ خرداماه ۱۴۰۱)، خالی ماندن قفسه های شیرخشک در فروشگاه ها،بحران افزایش بهای سوخت در آمریکا به علت وقوع جنگ در اوکراین و تورم، اقتصاد (آمریکا) را در فشار قرار داده است.
تارنمای این رسانه تصویری آمریکایی در ادامه نوشت: هم اکنون خانواده ها در آمریکا برای تهیه مواد غذایی و کالاهای اساسی به علت افزایش قیمت ها با مشکل مواجه اند و در برخی از شهرهای بزرگ کشور مسئولان با مشکل وضعیت بی خانمانی دست به گریبانند.
تنش ملی با اختلاف های سیاسی درونی آمریکا
سی ان ان نوشت: اختلاف های سیاسی درون حزبی و اینکه دو حزب اصلی کشور قادر به اقدامی هرچند اندک درباره برخود با مساله اسلحه و تیراندازی های هولناک (در آمریکا) نیستند و همچنین نتایج کمیته تحقیق کنگره درباره واقعه (تروریستی) ۶ ژانویه که دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا قصد کودتا در این کشور را داشته است، حالتی از یک تنش ملی را موجب شده که به نظر موجب تشدید و وخیم تر شدن اوضاع داخلی در آمریکا شده است.
معضلات خارجی آمریکا
این رسانه آمریکایی در ادامه می نویسد: از دیگر سو برخی موارد حل نشدنی خارجی برای آمریکا هزینه بر شده اند، تلاش آمریکا برای حمایت از اوکراین درجنگ علیه روسیه برای این کشور هزینه های بالایی در بردارد و تقابل با چین بعنوان یک ابرقدرت اقتصادی نیز موجب می شود تا آمریکا بر منابع خود فشار(مصرف کردن) آورد، بدون شک آمریکا در زمانه مشکل زایی به سر می برد.
امیدواری به اینکه رکود اقتصادی در آمریکا کمتر از گذشته باشد
سی ان ان درادامه تحلیل از وضعیت اقتصادی آمریکا نوشت: چنانچه رکود اقتصادی در آمریکا روی دهد باید امیدوار بود که این رکود درحد آنچه در سال ۲۰۰۸میلادی و یا در یک قرن گذشته (رکود اقتصادی دهه ۳۰ قرن بیستم میلادی) نباشد، زیرا سقوط به ورطه چنین بحرانی تبعات سریعی برای دموکرات ها در کنگره خواهد داشت، چرا که تنها کم تر از پنج ماه به انتخابات میان دوره ای کنگره زمان باقی است، این موضوع بسیار بحث برانگیز است که دولت بایدن در این فرصت محدود با چنین مشکلاتی که کشور را تحت تاثیر قرار داده، چگونه قصد و توان بهبود وضعیت اقتصادی کشور را دارد.
این تارنمای خبری در ادامه با اشاره به تلاش دولت بایدن به برداشت میلیون ها بشکه نفت از ذخایر نفتی و انجام پروازهای (نظامی) اضطراری برای وارد کردن شیر خشک به آمریکا، اینگونه تلاش ها را همواره بی تاثیر دانست.
تقصیر تورم را بر گردن دیگری انداختن
سی ان ان در ادامه نوشت: زمانی که بحث به موضوعی بخصوص درمورد تورم در آمریکا میرسد، پیام های گمراه کنندهای از سوی کاخ سفید شنیده می شود و بایدن با دفاع از آنچه برای اقتصاد انجام داده این انتقادها را که بسته محرک کمک های مالی و اقتصادی دولت باعث تشدید تورم در آمریکا شده، را رد کرده و افزایش بهای سوخت را متوجه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه می کند .
براساس این گزارش، بایدن هفته گذشته در جریان مصاحبه با خبرگزاری آسوشتیدپرس گفته بود «آمریکایی ها پس از سالها همه گیری دشوار (کرونا) و اختلاف های سیاسی، بواقع «اُفت» کرده و (از لحاظ اقتصادی) ضعیف شده اند».
فاجعه برای کاخ سفید
سی ان ان در بخش پایانی گزارش خود می نویسد: ترکیبی از تورم بالا و افزایش بیکاری در یک اقتصادی که با اقدامات ضعیت بانک مرکزی مواجه است، می تواند بیش از هرزمان دیگری برای کاخ سفید یک فاجعه محسوب شود، دولت بایدن امروز از گزینه های معتبر اندکی در برخورد با تورم مواجه است، چراکه طی سال گذشته بارها خطر تورم را رد و آن را یک «پدیده موقت» و زود گذر خوانده بود، البته «جانت یلن» (Janet Yellen) وزیر خزانه داری آمریکا از جمله معدود افراد در دولت بایدن است که پذیرفته درباره تورم درآمریکا اشتباه کرده است، وی دراین باره به شبکه خبری «ای بی سی نیوز» روز یکشنبه (روز گذشته ۲۹ خرداد ۱۴۰۱) اعتراف کرده بود که تورم بطور غیر قابل قبولی بالا است.
سی ان ان افزود: درصورت سقوط آمریکا به رکود اقتصادی، این وضعیت می تواند بر کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ جو بایدن تاثیر گذارد.
**ابومرزوق: بدون آزادی فلسطین و برچیدن اشغالگری، حاکمیت معنی ندارد
عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که آزادسازی فلسطین و پایان دادن به اشغالگری، دو لازمه سخن گفتن از مسئله حاکمیت فلسطینیان است و مادامی که اشغالگری در این سرزمین وجود داشته باشد، چیزی به اسم حاکمیت فلسطینیان بی معنی است و اصلا وجود ندارد.
موسی ابومرزوق در سخنانی در همایش "حاکمیت فلسطینی" تصریح کرد که مقاومت ملت فلسطین بیش از ۱۰۰ سال است که ادامه دارد و هدف نهایی آن نیز آزادسازی این سرزمین و بازپس گیری حاکمیت ملت فلسطین بر سرتاسر آن است.
عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس اظهار داشت که قضیه فلسطین از تاثیرات منطقه ای مستثنی نیست و هرگونه حادثه و تحولی در منطقه و جهان مستقیما در مرحله آزادسازی ملی تاثیرگذار خواهد بود.
وی اشاره کرد که جنبش متبوعش مجموعهای از روابط خارجی دارد که برای آزادی فلسطین و بازگشت آوارگان به آن تکیه کرده است.
ابومرزوق خاطر نشان کرد که حماس، جنبش آزادی بخش فلسطین است که تحولات جهان از جمله جنگ در اوکراین، تنش بین روسیه و غرب و احتمال برقراری نظامی جدید را که سلطه آمریکا در آن رو به کاهش باشد، از نزدیک تحت نظر دارد و امیدوار است که نظامی با محورها و قطب بندی های مختلف برقرار شود که این به نفع قضیه فلسطین خواهد بود و آن را در جایگاه بهتری قرار خواهد داد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، عضو دفتر سیاسی جنبش حماس عنوان کرد که مقاومت، ماه می سال گذشته وارد نبردی بزرگ و شرافتمندانه با دشمن صهیونیستی شد اما اوضاع منطقهای اجازه نداد ثمره این پیروزی را ببیند و جریان های اصلی در منطقه مانع از بهره برداری سیاسی حماس از این نبرد شدند.
موسی ابومرزوق تصریح کرد که منافع برخی کشورهایی که با رژیم صهیونیستی و آمریکا رابطه دارند، اجازه نداد که آن ها موضعی در حمایت از ملت فلسطین اتخاذ کنند که شایسته و درخور این کشورها باشد.
** لغو تمامی پروازهای فرودگاه بروکسل به دنبال اعتصاب پرسنل امور امنیتی
تمام پروازهای خارجی فرودگاه بروکسل-زاونتم (Bruxelles-Zaventem) شلوغترین فرودگاه بلژیک در پی اعتصاب نیروهای حفاظت از پروازها امروز (دوشنبه) لغو شدند.
بر این اساس هیچ پروازی از مهمترین فرودگاه بلژیک در روز دوشنبه انجام نمیشود.
اپراتور این فرودگاه در حساب توییتر خود نوشت: همه پروازهای خروجی در ۲۰ ژوئن لغو میشوند و ما از تمامی مسافران میخواهیم روز دوشنبه به فرودگاه نیایند.
به گفته سخنگوی فرودگاه، در مجموع ۲۳۲ پرواز لغو شده است که حدود ۳۰ هزار مسافر خروجی را تحت تاثیر قرار میدهد.
بر اساس این گزارش، پروازهای تجاری ورودی نیز با یک چهارم ظرفیت انجام و از سوی دیگر، تمام ترافیک بار حفظ میشود.
سه اتحادیه کارگری بلژیک برای دفاع از دستمزدها و قدرت خرید، روز دوشنبه را فراخوان اعتصاب دادند و سازماندهندگان اعتصابها انتظار دارند تا ۷۰ هزار نفر در آن حضور داشته باشند.
**تقلای رسانه آمریکایی برای ارسال سلاح بیشتر به اوکراین
شبکه خبری فاکس نیوز امروز به نقل از منابع غربی با بیان اینکه تاخیر در ارسال تسلیحات به اوکراین موجب برتری روسیه در جنگ جاری شده است، خواستار ارسال سلاح بیشتر به اوکراین شد.
ژنرال جک کین (Jack Keane) رئیس "موسسه مطالعات جنگ" در گفت و گو با این شبکه آمریکایی گفت که اوکراین در این برهه حساس به سلاح بیشتری نیاز دارد تا بتواند در برابر دست برتر روسیه مقاومت کند.
به گفته کین، برتری روس ها در تعداد و برد تسلیحات است و اوکراینی ها اراده و مهارت بهتری داشته و نفرات افزونتر آنان به سلاح نیاز دارند.
یکی از مقام های دفاعی پیشین آمریکا به این شبکه خبری گفت که برخی از گزارش ها نشان می دهند سلاح های وعده داده شده از جانب کشورهای غربی به موقع به دست اوکراینی ها نمی رسد.
وی افزود: به نظر می آید که تسلیحات مناسب به موقع ارسال نشده و موجب شده تا پیروزی اوکراین به برتری روسیه تبدیل شود.
فاکس نیوز به نقل از مقام های دفاعی نوشت که شاید چندین ماه طول بکشد تا سلاح های غربی و به خصوص موشک های هارپون به دست اوکراینی ها برسد و آن زمان نیز چندین هفته نیاز است تا نیروهای اوکراینی آموزش های لازم را ببینند.
از سوی دیگر، داده های اندیشکده آلمانی کیل (Kiel) نشان می دهد برلین که تازه دو ماه پس از حمله روسیه ارسال کمک های نظامی به اوکراین را آغاز کرد، اکنون به شدت از دیگر کشورهای غربی عقب افتاده و تنها به ۳۵ درصد از تعهدات خود عمل کرده است.
**لحظهشماری شرکتهای اروپایی برای پایان سیاست «کووید صفر» در چین
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از تاثیر محدودیت های شدید کرونایی در چین بر فعالیت شرکت های اروپایی در این کشور، مدعی شد سختی های ناشی از سیاست «کووید صفر» در چین برخی از این شرکت ها را به فکر تجدیدنظر در مورد سرمایه گذاری در این کشور انداخته است.
در حالی سایر نقاط جهان محدودیت های کرونایی را برداشته اند، چین همچنان به راهبرد «کووید صفر» پایبند است و از قرنطینه و تست های گروهی برای از بین بردن موارد ابتلا استفاده کرده است.
اما این راهبرد، شرکت های تجاری را تحت تاثیر قرار داده به طوری که ۶۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی از کسب و کارهای اروپایی گفتند که مبادلات تجاری در چین با توجه به کنترل های کرونایی سخت تر شده است.
«بتینا شوئن بهانزین» نائب رئیس اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین به خبرگزاری فرانسه گفت: امیدواریم پکن واقعا بیدار شود.
وی افزود: امید داریم که آنها راهی برای برون رفت از این راهبرد تحمل صفر کووید بیابند، زیرا این مساله باعث عدم اطمینان بالایی می شود و مطمئنا برای سرمایه گذاری، خوب نیست.
این اتاق بازرگانی تحقیقی را روی بیش از ۶۰۰ شرکت عضو در ماه های فوریه و مارس (بهمن و اسفند ۱۴۰۰) انجام داد، زمانی که قرنطینه های سختی در بخش های مختلف چین برای جلوگیری از شرویع کرونا اعمال شد.
این نهاد همچنین مطالعه ای را در ماه آوریل (فروردین) انجام داد تا تاثیر قرنطینه ها و تهاجم روسیه به اوکراین را مورد ارزیابی قرار دهد. سپس دریافت ۹۲ درصد از شرکت های عضو به واسطه مشکلات زنجیره تامین زیان دیده اند و سه چهارم نیز گفتند که فعالیت شان به واسطه کنترل های کرونایی با تاثیر منفی همراه شده است.
بعلاوه، ۶۰ درصد از پرسش شوندگان در ماه آوریل گفتند پیش بینی درآمدی شان در سال ۲۰۲۲ را کاهش داده اند.
جنگ اوکراین نیز بر این مساله تاثیر گذاشت، به طوری که یک سوم از شرکت های شرکت داده شده در این بررسی به تنش های ژئوپولیتیکی به عنوان دلیل برای کاهش جذابیت بازار چین اشاره کردند.
اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین تاکید کرد که تمهیدات کرونایی این کشور همچنین بر توان شرکت های اروپایی در استخدام استعدادهای بین المللی و محلی تاثیر منفی گذاشته است.
این بررسی نشان داد ۵۸ درصد از شرکت ها با مشکلاتی در استخدام نیروهای خارجی و محلی مواجه شدند که دلیل آن کنترل های کووید و مشکلات مربوط به صدور روادید و مجوز کار و همچنین محدودیت های شدید مسافرتی به چین و خارج از این کشور بود.
این گزارش در ادامه حاکی است که چین دومین اقتصاد بزرگ جهان و برخوردار از بازارهای بزرگی است، امری که خروج شرکت های اروپایی از این کشور را دشوار می کند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی اتحادیه اروپا در چین گفت: شرکت ها و کسب و کارها چین را ترک نمی کنند، زیرا این بازار بسیار بزرگ و بسیار مهم است و به طور قطع فرصت های رشد بسیاری پیش رو قرار دارد.
با این همه، اگر محدودیت های کرونایی یک سال دیگر ادامه یابد، شرکت های تجاری ممکن است مشکلات بیشتری را تجربه کنند.
**امنیت غذایی محور نشست شورای وزرای امورخارجه اتحادیه اروپا
دیپلماتهای ارشد ۲۷ کشور اروپایی امروز دوشنبه (۳۰ خرداد ۱۴۰۱) در لوکزامبورگ گردهم آمدند تا در کنار بررسی تحولات بینالمللی، درخصوص تهدید ناشی از جنگ اوکراین بر امنیت غذایی، به ویژه چگونگی شکستن محاصره صادرات غلات از بنادر اوکراین گفتوگو کنند.
کشورهای اروپایی بعد از رسیدن به یک اجماع نسبی در خصوص قطع واردات نفت خام از روسیه، مدتی است که به طور جدی روی موضوع امنیت غذایی بعنوان تبعات ناشی از جنگ اوکراین متمرکز شده و بشدت احساس نگرانی میکنند.
روسیه و اوکراین سبد نان جهان و صادر کننده برتر محصولات غلات مانند گندم، ذرت و جو هستند که در سال ۲۰۲۰ میلادی، هر کدام از آن دو کشور حدود نیمی از گندم تولیدی خود را به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا صادر کرده بودند.
جنگ اوکراین عرضه غلات و سایر کالاهای مورد نیاز منطقه مانند دانههای روغنی، روغن پخت و پز و کود را مختل کرده است. حدود یک چهارم مجموع صادرات گندم روسیه و اوکراین و نیمی از صادرات ذرت دو کشور برای سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی متوقف شده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، جنگ در اوکراین موجب شده است قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به بالاترین سطح برسد. یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان که یک سوم آنها زیر خط فقر به سر میبرند، بشدت در معرض کمبود و قطع مواد غذایی، انرژی و سیستمهای مالی هستند که منجر به افزایش فقر و گرسنگی بیشتر میشود.
این درحالیست که بسیاری از زیرساختهای اوکراین که از تجارت حمایت میکند از جمله بنادر و خطوط ریلی تخریب شده یا آسیب دیدهاند. اوکراین هم صادرات برخی غلات را برای محافظت از ذخایر خود ممنوع کرده است.
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا صبح امروز در آستانه برگزاری نشست شورا به خبرنگاران گفت: خطر تبعات جنگ نه فقط برای اوکراین بلکه برای جهان رو به افزایش است. وی درباره آنچه خطر قحطی بزرگ در جهان نامید، هشدار داد و مدعی شد که جنگ اوکراین باعث وضع کنونی شده و ارتباطی به تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه ندارد.
وی با بیان اینکه تحریمهای اتحادیه اروپا مواد غذایی را هدف قرار نمیدهد، مدعی شد که میلیونها تُن غلات در اوکراین محاصره شده است و بروکسل از روسیه درخواست کرده دست از محاصره بنادر اوکراین بردارد و اجازه دهد محصولات صادر شوند اما تاکنون پیشرفتی رخ نداده است.
بر اساس این گزارش، محور اصلی نشست امروز دیپلماتهای اروپایی چگونگی خارج کردن غلات از بنادر اوکراین است. پیشتر یک نشریه انگلیسی گزارش داد کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) قصد دارند تا به بهانه محافظت و اسکورت کشتیهای حامل غلات اوکراین کشتی جنگی به «اودسا» در دریای سیاه اعزام کنند.
تایمز لندن هفته پیش نوشت: هدف "ائتلاف مشتاقان" شکستن محاصره روسیه با ایجاد یک "کریدور حفاظتی" در اودسا از طریق تنگه «بسفر» است. ایالات متحده هم گفته که موشک های دوربرد خود را برای خارج کردن کشتی های روسی اعزام خواهد کرد.
«سایمون کاوونی» وزیر امور خارجه ایرلند امروز به خبرنگاران گفت: کشورهای اروپایی تمام تلاش خود برای خارج کردن غلات و به گفته او انبار بالغ بر ۲۰ میلیون تُن گندم از اوکراین را بکار خواهند بست. وی افزود که دیپلماتهای اروپایی درباره افزایش فشارها علیه روسیه برای پایان دادن به جنگ در اوکراین هم بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
بر اساس این گزارش، وزیر امور خارجه مصر نیز برای شرکت در ضیافت ناهار با وزرای امور خارجه کشورهای اروپایی شرکت خواهد کرد. این درحالیست که مصر برای تامین حدود ۸۰ درصد از گندم خود به اوکراین و روسیه متکی بوده و گزارشها حاکیست که قیمت نان در این کشور طی ماههای اخیر افزایش یافته و موجب نارضایتی مردم شده است.
از محتوای صحبتهای وزرای امور خارجه کشورهای اروپایی که طبق رویه، پیش از برگزاری نشست با خبرنگاران گفتوگو میکنند، بعید بنظر میرسد که امروز درباره نحوه مواجهه با خطر امنیت غذایی به یک راهکار مشخص برسند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، شرایط جهان را بر اثر جنگ در اوکراین در یک مقطع گذار میداند که به لحاظ ساختاری در حال دگرگونی است. به گفته او در پایان جنگ روابط بین کشورها، موازنه ژئوپلیتیک و ائتلافها تغییر خواهد کرد.
**پاکستان خواستار حمایت جهانی از کشورهای میزبان پناهجویان شد
«شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان طی پیامی به مناسبت روز جهانی پناهندگان خواستار کمک جامعه جهانی به کشورهای میزبان اصلی پناهندگان شد.
دفتر نخست وزیری پاکستان در اسلامآباد روز دوشنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد: شهباز شریف به مناسبت سیام خرداد روز جهانی پناهندگان گفت که پناهندگان با بزرگترین قربانیان جنگها، تنازعات، فقر و نابرابری اقتصادی هستند.
وی اظهار داشت که از سویه گرفته تا فلسطین و افغانستان، رنج و مصائب این قشر ضعیف نیازمند توجه و سیاست گذاری در راستای منابع جدید برای رسیدگی به وضعیت آنان است.
نخست وزیر پاکستان خطاب به جامعه بین الملل تاکید کرد که جهان باید به کشورهای درحال توسعه که همچنان میزبان میلیونها نفر از پناهندگان هستند، کمک کند.
امروز، سیام خرداد ماه برابر با ۲۰ ژوئن، مصادف با «روز جهانی پناهجویان» است؛ روزی برای بزرگداشت میلیونها انسان از جمله میلیونها شهروند افغان که به دلیل دهها سال آتش جنگ و درد و رنج و فقر و ناامنی حاصل از حضور اشغالگران بیگانه در کشورشان، روز خوش ندیدهاند و برای گریز از شرایط اسفباری که آمریکاییها و غربیها برای آنان رقم زدند، ناگزیر به ترک خانه و کاشانه شدهاند.
ایران و پاکستان به عنوان دو همسایه اصلی و نزدیک افغانستان از دهههای گذشته با چالش پناهجویان از این کشور همسایه روبرو هستند.
جمهوری اسلامی ایران در چهار دهه اخیر میزبان بزرگترین جامعه پناهندگان دنیا به خصوص شهروندان افغانستانی بوده و حتی در دوران جنگ تحمیلی و تحریمهای ظالمانه دهههای اخیر هم حاضر به قطع ارائه خدمات به میلیونها نفر از اتباع افغانستان که در ایران مشغول کار؛ تحصیل و زندگی هستند؛ نشده است.
**موج گرما آمریکا را فراگرفت
شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: درحالی که هنوز وارد فصل تابستان نشده ایم، بخش های مهمی از آمریکا با موج گرمای بی سابقه ای مواجه و میلیونها نفر از ساکنان این مناطق را تحت تاثیر قرار داده است.
سی ان ان در ادامه افزود: در اکثر مناطق مرکزی و شرق امریکا دمای هوا به ۱۰۰ درجه فارنهایت (نزدیک به ۳۸ درجه سانتیگراد) رسیده که میلیونها نفر از ساکنان این نواحی را تحت تاثیر قرار داده است .
در گزارش این شبکه خبری آمده است: درحالی موج گرما در اکثر نواحی در آمریکا به ۱۰۰ درجه فارنهایت رسیده که این درجه از گرما در ایالت های آلاباما و تنسی از سال ۱۸۸۱ میلادی بدین سو بیسابقه بوده است، درهمین حال دمای هوا در ایالت «می سی سی پی» تنها در سال ۱۹۴۴ میلادی به ۱۰۲ درجه فارنهایت رسید.
براساس گزارش این شبکه خبری، ادامه موج گرما در این بخش از آمریکا با توجه به آغاز فصل تابستان، می تواند شرایط خطرناک آب و هوایی را در پی داشته باشد.
بنابراین گزارش دمای هوا در دو ایالت «داکوتای شمالی» و «نبرسکا» در روز یکشنبه (روز گذشته ۲۹ خردادماه ۱۴۰۱) به ۱۰۲ درجه فارنهایت رسید؛ نواحی غرب میانه در آمریکا نیز تا ظهر امروز (دوشنبه به وقت محلی) گرمای بالایی را شاهد خواهند بود.
شکبه خبری «ای بی سی نیوز» نیز ضمن پرداختن به موضوع افزایش بی سابقه دمای هوا، گزارش داد: بنابر آمار «آژانس حمایت از محیط زیست »، سالانه بیش از یکهزار و ۳۰۰ نفر در آمریکا به علت دمای بالا جان خود را از دست می دهند.
**رئیس شورای انتقالی سودان: رابطه ما با اسرائیل قطع نشده است
رئیس شورای انتقالی سودان، قطع رابطه میان کشورش و رژیم صهیونیستی را رد کرد.
«عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای انتقالی سودان در گفتوگو با شبکه خبری آمریکایی «الحره» در پاسخ به سوالی درباره احتمال از سرگیری مذاکرات و روابط با رژیم صهیونیستی گفت که این روابط «اساسا قطع نشده تا بگوییم که از سرگرفته خواهد شد».
پیش از این، عبدالفتاح البرهان گفته بود که او جرات کرده است که دیوار "سه نه" بزرگ به رژیم صهیونیستی را که در چهارمین اجلاس سران عرب در سپتامبر سال ۱۹۶۷ میلادی در شهر خارطوم بر آن تاکید شد، بشکند.
البرهان این تصمیم را به زعم خودش به ترجیح دادن منافع کشور سودان و مردم این کشوردر سایه تغییر و تحولات صورت گرفته، نسبت داده است.
چهارمین اجلاس سران عرب در سال ۱۹۶۷ میلادی تصمیماتی "قاطع" نظیر اعلام سه نه شامل "نه به صلح و نه به مذاکره و نه به برسمیت شناختن اسرائیل" گرفته بود.
عبدالفتاح البرهان بهمن ماه سال ۱۳۹۸ با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی در اوگاندا دیدار کرده بود.
این دیدار باعث شد که جمعی از وکلای سودانی در آن زمان شکایت نامهای کیفری علیه البرهان تنظیم و اعلام کنند که وی قانون تحریم رژیم صهیونیستی مصوب سال ۱۹۵۸ و دیگر بندهای قانون کیفری سودان را نقض کرده است.
وکلای سودانی از دادستانی کل این کشور خواسته بودند تا برای اتخاذ تدابیر لازم جهت لغو مصونیت البرهان تحقیق کند.
این وکلا و مشاوران گروه "الاعتصام" در سودان با تنظیم شکایتنامهای در آن زمان اعلام کردند که البرهان متهم است که اختیارات خود در سند قانون اساسی را نقض کرده است، همچنان که بند ۲ قانون کیفری سودان را نیز زیر پا گذاشته است.
این بند از قانون کیفری سودان عبارت از این است که "هیچ سودانی حق ندارد شخصا یا با واسطه با یکی از نهادها یا اشخاص مقیم در اسرائیل یا هر فردی که به این رژیم وابسته باشد یا در راستای منافع آن اقدام نماید، توافقی را امضا کند.
وکلای سودانی همچنین اعلام کرده بودند که البرهان قانون این کشور در خصوص تعامل با دولتهای متخاصم را زیرپا گذاشته و موجب اخلال در امنیت عمومی شده است.
اما البرهان در توجیه دیدارش با نتانیاهو مدعی شده بود که این دیدار سهم بسزایی در آن داشته که سودان به جامعه بینالمللی برگردد و خارطوم این کار را برای منافع خود انجام داده است.
رئیس شورای انتقالی سودان همچنین مدعی شده بود که دیدار با نخست وزیر رژیم صهیونیستی تعارضی با مسأله فلسطین ندارد و درصورتی که توافق با تلآویو مثمر ثمر نباشد، سودان آن را متوقف خواهد کرد.
این رویکرد البرهان باعث شد تا "رشاد فراج الطیب السراج" مدیر امور سیاسی شورای راهبردی سودان در آن زمان در اعتراض به دیدار البرهان و نتانیاهو استعفا کند.
مردم سودان نیز درپی دیدار البرهان و نتانیاهو با برپایی تظاهراتی ضمن محکوم کردن این دیدار، عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را رد کردند.
تشکیلات خودگردان فلسطین نیز دیدار البرهان و نتانیاهو را خنجری از پشت به ملت فلسطین دانست و گفته بود: چنین موضعی را از سودان مقاوم بعید میدانیم.
اما عبدالفتاح البرهان در ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۰ نیز از سفرهای متقابل میان کشورش و رژیم صهیونیستی خبر داده و گفته بود که این سفرها با هدف نظامی و امنیتی صورت می گیرد.
البرهان آن زمان افزود: موضوع روابط با اسرائیل از سوی بسیاری از مردم با حساسیت همراه بود، درصورتی که روابط میان تل آویو و خارطوم مخفیانه نبوده است.
وی بدون اشاره به فشارهای دولت وقت آمریکا برای این اقدام، بار دیگر ادعا کرده بود: همکاری نظامی و امنیتی با اسرائیل برای کشور سودمند است.
سودان از سال ۲۰۱۹ و پس از سقوط حکومت "عمر البشیر" وارد یک چرخه کشمکش قدرت میان نظامیان و سیاستمداران غیرنظامی شده است. مخالفان دولت نظامی، مقامهای ارتش این کشور را به کودتا و تلاش برای بازگرداندن سودان به دوره البشیر متهم میکنند.
سودان در ماههای اخیر دستخوش تظاهرات و ناآرامیهای گسترده شده است. مخالفان و معترضان خواهان "پایان کودتا و کناره گیری نظامیان از قدرت و واگذاری آن به غیرنظامیان، برگزاری انتخابات دمکراتیک و حل مشکلات اقتصادی" این کشور هستند.
**والی داعش در الأنبار عراق به هلاکت رسید
منابع خبری یکشنبه شب از به هلاکت رسیدن یکی از سرکردههای داعش در استان الأنبار عراق خبر دادند.
سازمان اطلاعات و امنیت عراق در بیانیهای اعلام کرد، نیروهای این سازمان برای والی الأنبار ملقب به «ابو منصور» و سه تن از همراهانش کمین گذاشته و پس از رصد دقیق تحرکات آنها در صحرای الأنبار، این تروریست را هدف قرار داده و کشتند.
در بیانیه سازمان اطلاعات و امنیت عراق آمده است: این تروریست جنایتکار یکی از مسئولان هدف قرار دادن شهروندان عراقی در جاده بینالمللی در منطقه الرطبه بوده و مسئولیتهای دیگری را در گروه تروریستی داعش بر عهده داشته و میان عراق و سوریه در رفت و آمد بوده است.
بقایای عناصر داعش با وجود شکست سال ۲۰۱۷ این گروه، همچنان در برخی مناطق دوردست استانهای شمالی، غربی و شرقی عراق همچنان فعال هستند و هر از چندی در این مناطق دست به اقدامهای تروریستی و ناامنی میزنند.
در مقابل، نیروهای نظامی و امنیتی عراق هنوز برای پاکسازی کامل این مناطق از وجود عناصر تروریستی تلاش میکنند.
هفته گذشته در تازهترین عملیات امنیتی، نیروهای الحشد الشعبی (بسیج مردمی) مناطق «حی العظیم» در استان دیاله و پناهگاههای گروه جنایتکار داعش را پاکساری و منهدم کردند.
**آمریکا خواستار افزایش تولید نفت اوپک شد
وزیر انرژی آمریکا اعلام کرد، واشنگتن از همه تولیدکنندگان نفت و گاز، از جمله بزرگترین صادرکنندگان نفت اوپک خواسته است تا برای مقابله با روند افزایشی قیمت بنزین، تولید نفت خود را افزایش دهند.
جنیفر گرانهولم روز دوشنبه گفت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از همه تامین کنندگان نفت در سراسر جهان از جمله اوپک و تولید کنندگان داخلی نفت و گاز آمریکا خواسته است تا تولید خود را افزایش دهند.
گرانهولم تصریح کرد، با وجود اینکه عربستان متهم به قتل جمال خاشقچی تبعه آمریکا و روزنامه نگار نشریه واشنگتن پست شده است، بایدن با محمد بن سلمان ولیعهد عربستان دیدار خواهد کرد.
وی ادامه داد که در هفته آینده با مدیران شرکتهای نفت و گاز آمریکا دیدار خواهد کرد تا درباره کمبود ظرفیتهای فرآوری در پالایشگاههای نفت این کشور گفت وگو کند.
بایدن در حالیکه با بحرانهای مختلف از جمله انرژی دست و پنجه نرم میکند، در نامهای به شرکتهای بزرگ نفتی کشور، از آنها خواسته است تولید بنزین، گازوئیل و سایر محصولات پالایشی را افزایش دهند تا بتواند با روند افزایشی قیمت سوخت مقابله کند.
وی در نامه هفته جاری خود به مدیران اجرایی این شرکتهای نفتی گفت که کسب سود بالای بیسابقه برای پالایش نفت به بنزین و گازوئیل در زمان جنگ «قابل قبول» نیست و از شرکتها خواست با دولت او برای رسیدگی به افزایش قیمتهای ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین همکاری کنند.
بر اساس گزارش رسانههای آمریکا، این نامه نشاندهنده آخرین تلاش بایدن برای رسیدگی به قیمتهای بیسابقه بنزین در آمریکا است که در آخر هفته گذشته بهطور میانگین در سطح ملی به بالای ۵ دلار در هر گالن (۳.۸ لیتر) رسید.
وزارت انرژی آمریکا پیش از این اعلام کرد که به عنوان بخشی از طرح پیشین دولت بایدن ۴۵ میلیون بشکه نفت از ذخایر راهبردی نفت را به فروش میرساند.
این وزارتخانه اعلام کرد که ارائه این مقدار نفت فروخته شده از ذخایر راهبردی، از ۱۶ ماه اوت آغاز شده و تا ۳۰ سپتامبر ادامه خواهد داشت.
سرانجام پس از گمانهزنیهای بسیار، کاخ سفید ۲۴ خرداد ماه سفر رئیس جمهور آمریکا به سرزمینهای اشغالی، کرانه باختری و عربستان را تایید و تاریخ آن را ۱۳ تا ۱۶ ژوئیه (۲۲ تا ۲۵ تیرماه) اعلام کرد؛ سفری که پیش از اعلام رسمی، موجی از انتقادات را همراه داشته و نشانه استیصال دولت بایدن ارزیابی شده است.
با این که بسیاری از تحلیلگران، این سفر را در نتیجه استیصال دولت آمریکا در کاهش قیمت سوخت در این کشور میدانند اما مقامات آمریکایی تاکید میکنند حضور بایدن در خاورمیانه (غرب آسیا) به دلایل امنیتی صورت میپذیرد.
**ازبکستان در اندیشه تصاحب فرصتهای تجاری-اقتصادی افغانستان
روز گذشته و همزمان با برگزاری نشست "آینده روابط افغانستان با کشورهای همسایه" در کابل، حکومت طالبان میزبان هیاتی عالی رتبه از ازبکستان بود که مهم ترین محور رایزنی های این هیات ازبک در کابل، تقویت مناسبات تجاری-اقتصادی دو همسایه و ایجاد زمینههای جدید همکاری بین دو طرف اعلام شده است.
عباس استانکزی معاون سیاسی وزارت امور خارجه حکومت طالبان روز گذشته در نشست "آینده روابط افغانستان با کشورهای همسایه"، تاکید کرد که این کشور خواستار روابط مثبت و فعال با همسایگان است.
در نشست دیروز ، مقامات حکومت طالبان از کشورهای دوست و همسایه افغانستان خواستار تقویت همکاری های تجاری و اقتصادی شدند و از سرمایه گذاران خارجی برای فعالیت در افغانستان دعوت کردند.
حضور همزمان هیات ازبکستانی در کابل به سرپرستی عبدالعزیز کاملوف مشاور امنیت ملی این کشور در کابل، شاید نشانه ای از اهمیت و جایگاه ازبکستان برای حکومت طالبان افغانستان باشد و اینکه مقامات دولت تاشکند بدنبال آن هستند تا گوی سبقت همکاری های تجاری و اقتصادی و استفاده از فرصت های موجود در افغانستان در حوزه فعالیت های اقتصادی و تجاری را از همسایگان و دیگر کشورها بربایند.
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان روز گذشته با عبدالعزیز کاملوف مشاور امنیت ملی اوزبکستان دیدار و گفتگو کرده است.
سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله حکومت طالبان نیز روز گذشته دیدار جداگانه با هیات عالی ازبکستان انجام داد و طبق بیانیه رسمی که وزارت داخله طالبان منتشر کرد، در این دیدار سراج الدین حقانی به هیات ازبکستانی برای تامین امنیت پروژههای اقتصادی ازبکستان در افغانستان اطمینان داده است.
برخی منابع دیگر گفته اند که دو در مورد تجارت و نیز مسایل امنیتی نیز صحبت کرده اند.
در دیدار امیرخان متقی با هیات ازبکستانی نیز علاوه بر روابط دوجانبه، گفت و گوهای مهمی درخصوص همکاری های تجاری و مسائل امنیتی بین دو طرف انجام شده است.
مشاور امنیت ملی اوزبیکستان در این دیدار امنیت در افغانستان را به نفع امنیت کشورش خوانده و بر همکاری در این زمینه تأکید کرده است.
همچنین برخی گزارش ها حاکی است هیات اوبک در مورد نشست اقتصادی و سیاسی که قرار است با حضور نمایندگان مهم کشورهای منطقه و جهان در ماه آینده میلادی در اوزبکستان برگزار شود، با مقامات طالبان گفت و گو کرده و از امیرخان متقی برای حضور در این نشست منطقه ای- بین المللی دعوت کرده است.
امنیت مرزی، یکی از مهم ترین دغدغه هی ازبکستان در مناطق مشترک مرزی با افغانستان است و مقامات طالبان بارها اطمینان داده اند که اجازه نخواهند داد از خاک افغانستان تهدیدی متوجه همسایگان شود.
ازبکستان اگرچه هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است اما از جمله نخستین کشورهایی بود که بعد از روی کار آمدن حکومت جدید طالبان در کابل، تماس ها و رفت و آمدها میان تاشکند و کابل آغاز شد و تا کنون نیز تقریبا بطور منظم ادامه داشته است.
مهرماه سال گذشته هیاتی از افغانستان به سرپرستی عبدالسلام حنفی از مقامات عالی طالبان به ازبکستان رفت و گفت و گوهایی با مقامات کشور میزبان درباره روابط اقتصادی، انتقال انرژی برق و خط آهن انجام شد.
**اکثر آمریکایی ها خواهان اعلام جرم علیه دونالد ترامپ هستند
نتایج حاصل از یک نظرسنجی جدید حاکی از این است که اکثر آمریکاییها خواهان اعلام «اتهام جنایی» و مجرم شناخته شدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین امریکا درمورد واقعه تروریستی ۶ژانویه (۱۷ دی ماه ۱۳۹۹) حمله به کنگره هستند.
تارنمای خبری آمریکایی هیل با انتشار این خبر، نوشت: بنابر نظرسنجی مشترک «ای بی سی نیوز» و «اپسوس» (ABC News-Ipsos)، ۵۸ درصد از پرسش شوندگان خواهان اعلام اتهام جنایی علیه دونالد ترامپ بر سر این حادثه شده اند.
بنابراین گزارش، نتایج این نظرسنجی که روز گذشته (یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۱) انتشار یافت، تنها ۴۰ درصد نظری مخالف داشتند.
براساس این نظرسنجی، ۴۶ درصد از پرسش شوندگان معتقدند که ترامپ نقش بسیار پررنگی در حمله (هواداران سفید پوست ترامپ) به ساختمان کنگره آمریکا داشته است.
شبکه خبری سی ان ان ۲۰ خردادماه ۱۴۰۱ با پوشش خبر کمیته تحقیق کنگره گزارش داده بود که در تحقیقات کنگره آمریکا درباره شورش های صورت گرفته در ششم ژانویه ۲۰۲۱، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا به انجام تلاش برای کودتا متهم است.
"بنی تامپسون"، نماینده حزب دموکرات در کنگره و رئیس کمیته کنگره موسوم به «ششم ژانویه» که مسئولیت انجام این تحقیقات را بر عهده دارد با استناد به تصاویر منتشر شده از حوادث مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا و اظهارات شاهدان (یکهزار شاهد)گفته بود که روز حمله به ساختمان کنگره، اوج تلاش برای کودتا بود و دونالد ترامپ در کانون این توطئه قرار داشت.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران مسائل داخلی آمریکا از جمله نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان، حمله هواداران ترامپ به کنگره آمریکا در ۱۷ دی ماه ۱۳۹۹ را یک واقعه تروریستی معادل با واقعه یازده سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا میدانند.
نظرسنجی مشترک «ای بی سی نیوز» و «اپسوس» بین ۱۷ تا ۱۸ ماه ژوئن برابر با ۲۷ و ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۱ از ۵۴۵ شهروند آمریکایی با خطای ۴.۵ درصد انجام شده است.
**دورخیز عراق به سمت انرژی های تجدیدشونده همزمان با افزایش تولید نفت
دو وزیر محیط زیست و دارایی عراق می گویند که عراق برای سرمایه گذاری در بخش انرژی های تجدید شوند و کاهش اعتماد بر نفت برنامه ریزی کرده است.
«علی العلاوی» وزیر دارایی و «جاسم الفلاحی» وزیر محیط زیست عراق روز گذشته (یک شنبه) در همایشی با عنوان «امنیت انرژی در شرایط بحرانی» در بغداد گفتند که عراق برای ۱۰ سال آینده بر روی اعتماد بیشتر بر انرژی های تجدید شونده برنامه ریزی و از تکیه بر نفت به عنوان تنها منبع درآمدی و اقتصادی عراق، کم خواهد کرد.
همزمان «احسان عبدالجبار» در کنفرانس خبری جداگانه ای تاکید کرد که عراق در حال حاضر سه میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز صادرات دارد و برنامه ریزی کرده است تا این صادرات تا سال ۲۰۲۷ به ۸ میلیون بشکه در روز برسد.
وی تولید هشت میلیون بشکه نفت خام در روز را ظرفیت واقعی عراق برای صادرات طلای سیاه دانست.
این در حالی است که وزیر محیط زیست عراق می گوید که بغداد برای گسترش فضاهای سبز و مقابله باریزگردها و تشویق کشاورزی، برنامه ریزی کرده تا در طول ۱۰ سال آینده، در زمینه بهره برداری از انرژی های تجدید شونده سرمایه گذاری کند.
وزیر دارایی عراق نیز در همین راستا تاکید دارد که عراق برنامه هایی دارد تا طی این مدت از کشور صادرکننده نفت، به کشور صادرکننده برق - به عنوان انرژی پاک - تبدیل شود.
علی علاوی می افزاید که عراق نباید فقط بر صادرات نفت متکی باشد بلکه باید اهتمام خود را بر بخش برق متمرکز کند.
به گفته وی، در طول ۲۵ سال آینده، تقاضا برای انرژی در جهان تغییر می کند و باید خود را برای این شرایط آماده کنیم و به زیرساخت های اقتصادی اهمیت دهیم.
وی می افزاید: از طریق توسعه شبکه های انرژی برق و بهره برداری از آن به عنوان یکی از منابع درآمدی و توجه ویژه به کشاورزی، می توانیم در طول ۱۰ سال آتی، افق امیدوارکننده ای را برای عراق در بازار جهانی شاهد باشیم.
در این راستا وزیر محیط زیست عراق نیز تصریح می کند که بغداد با همکاری بانک جهانی طرحی با عنوان کاهش گاز «متان» را با استفاده از فناوری های نوین تا ۲۰۲۶ به اجرا می گذارد.
اظهارات این وزیران عراقی با نخستین دوره همایش انرژی های پاک و تجدید شونده همزمان شده است که با میزبانی وزارت نفت عراق و تعدادی از شرکت های بومی و بین المللی نفتی فعال در عراق برگزار می شود.
براساس اعلام وزارت نفت عراق، وزارتخانه های برق، محیط زیست و تعدادی از شرکت های بومی و بین المللی فعال در عراق از جمله «گاز جنوب»، «گاز بصره»، «شل»، «زیمنس»، «شلمنجر»، «بیکر هیوز»، «توتال» و چند شرکت دیگر در این همایش حضور دارند.
هدف از این همایش، اطلاع از آخرین تجارب و فناوری های به دست آمده در زمینه انرژی پاک و تجدید شونده بوده و قرار است موضوع توسعه بخش انرژی های تجدید شونده در عراق و جهان به طور ویژه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
سازمان انرژی و کنترل منابع رادیواکتیو عراق در اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرد که عراق درصدد تولید ۱۲ هزار مگاوات از انرژی تجدید شونده تا ۲۰۲۵ است.
عراق هم اکنون با کمبود برق مواجه می باشد و قسمتی از این کمبود را از ایران وارد می کند.
**واردات نفت چین از روسیه رکورد زد
خبرگزاری رویترز روز دوشنبه نوشت: واردات نفت خام چین از روسیه نسبت به سال گذشته ۵۵ درصد افزایش یافت و در ماه مه (اردیبهشت) رکورد زد.
رویترز در این گزارش نوشت: افزایش واردات نفت چین از روسیه باعث جایگزین شدن آن با عربستان به عنوان تامین کننده اصلی نفت این کشور شده است. عرضه نفت روسیه با تخفیف به دلیل تحریم های غرب علیه مسکو باعث شده تا تمایل مشتریان نفت به سمت روسیه بیشتر شود.
آمار اداره کل گمرگ چین نشان می دهد که واردات نفت از روسیه از جمله عرضه نفت از طریق خط لوله سیبری شرقی اقیانوس آرام و محموله های دریایی از طریق بنادر اروپا و خاور دور در مجموع به حدود ۸.۴۲ میلیون تُن رسیده است.
این مقدار معادل تقریبا ۱.۹۸ میلیون بشکه در روز است و نسبت به ۱.۵۹ میلیون بشکه در روز در ماه آوریل یک چهارم افزایش دارد.
چین بزرگترین واردکننده نفت خام جهان است.
شرکت های بزرگ نفتی چین مانند سینوپک و ژنهوا اویل خرید نفت از روسیه را افزایش داده اند. نفت روسیه پس از عقب نشینی شرکت های بزرگ نفتی غرب از خرید نفت روسیه به دلیل تحریم ها با تخفیف فروخته می شود.
عربستان دومین تامین کننده نفت چین بوده است و در ماه مه در تامین ۷.۸۲ میلیون تن نفت خام یا ۱.۸۴ میلیون بشکه در روز نقش داشته است که عرضه نفت این کشور نسبت به ماه آوریل به میزان ۲.۱۷ میلیون بشکه در روز کاهش نشان می داد.
روسیه بعد از ۱۹ ماه وقفه به رتبه اول صادرکننده نفت بازگشته است.
آمار گمرگ چین که روز دوشنبه منتشر شد همچنین نشان داد که این کشور در ماه گذشته میلادی ۲۶۰ هزار تن نفت خام از ایران وارد کرده است. این سومین محموله نفت وارداتی از ایران از دسامبر گذشته تاکنون است و گزارشات اولیه رویترز را تایید می کند.
رویترز نوشت: با وجود تحریم های آمریکا علیه ایران، چین همچنان نفت ایران را مصرف میکند. میزان واردات از ایران تقریبا معادل ۷ درصد کل واردات نفت خام چین است.
واردات کلی نفت خام چین در ماه مه تقریبا ۱۲ درصد نسبت به رقم پایین پایه در سال قبل به میزان ۱۰.۸ میلیون بشکه در روز افزایش یافت. واردات نفت خام این کشور در سال ۲۰۲۱ به طور میانگین ۱۰.۳ میلیون بشکه در روز بود.
آمار گمرک چین نشان می دهد واردات نفت خام این کشوراز ونزوئلا صفر بوده است و شرکت های دولتی نفت چین بدلیل تحریم های ثانویه آمریکا از اواخر سال ۲۰۱۹ از خرید نفت این کشور خودداری کرده اند.
واردات نفت این کشور از مالزی که اغلب به عنوان مرکز ترانزیت در دو سال گذشته برای نفت ایران و ونزوئلا تبدیل شده است به ۲.۲ میلیون تن افزایش یافت که روند یکنواختی در مقایسه با ماه آوریل داشته است اما در مقایسه با سطح یک سال قبل دو برابر شده است.
**کشیده شدن دامنه تنش مسکو - تلآویو به زمین سوریه
رسانههای صهیونیستی از آماده سازی پیش نویس قطعنامه محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه توسط روسیه خبر دادند.برغم سکوت کرملین درباره این خبر، این مساله گمانه زنیهایی را در مورد افزایش بیش از پیش تنش بین تل آویو و مسکو و کشیده شدن اختلاف آنها به زمین سوریه به وجود آورده است.
شبکه خبری کان رژیم صهیونیستی روز شنبه گزارش داد که روسیه برای محکومیت حمله اسرائیل به فرودگاه بین المللی دمشق پیش نویس یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل را در دست تهیه دارد.
پیش نویس قطعنامه بر این نکته تاکید دارد که این حمله قوانین بین المللی را نقض و اینکه حاکمیت سوریه و دیگر کشورها را تهدید کرده است. طبق متن پیش نویس، این حمله همچنین در جریان بسته بودن باند فرودگاه دمشق مانع ارائه کمک بشردوستانه روسیه به سوریه شده است.
هفته گذشته الکساندر بن زوی سفیر رژیم صهیونیستی در مسکو جهت توضیح رسمی در مورد این حملات هوایی به وزارت خارجه روسیه فراخوانده شد.
پیشینه
درحالیکه روسیه و اسرائیل همکاریهای موازی امنیتی در زمین سوریه داشته اند، شروع جنگ اوکراین به شدت این رابطه متقابل را تحت تاثیر خود قرار داد. در ابتدای تهاجم روسیه به همسایه غربی، رژیم صهیونیستی با نگرانی از خدشه دار شدن روابط از همراهی با غرب برای فشار بر مسکو و کمک به اوکراین خودداری میکرد. این رژیم حتی در مقطعی قصد داشت به عنوان میانجی برای انجام مذاکرات آتش بس بین کییف و مسکو نقش آفرینی کند اما به یکباره با رای مثبت اسرائیل به تعلیق روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل، این ایفای نقش از تنش زدایی به تنش آفرینی تغییر حالت پیدا کرد.
یائیر لاپید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی هم روز ۱۸ فروردین گفت که روسیه علیه غیرنظامیان مرتکب جنایت جنگی شده است. اظهارات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی باعث شد تا وزارت خارجه روسیه از لاپید برای متهم کردن مسکو به جنایات جنگی در اوکراین به شدت انتقاد کند و اظهارات وی را مایه تاسف بخواند. مسکو اعلام کرد که تل آویو از مساله اوکراین برای سرپوش گذاشتن درگیریاش با فلسطینیها استفاده می کند. علاوه بر انتشار بیانیه انتقادی، دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین سفیر رژیم صهیونیستی در مسکو را نیز احضار کرد.
از آن پس مواضع دولت اسرائیل در قبال جنگ اوکراین متحول شد و متعاقبا آنها با دست بازتری در این خصوص تصمیم گیری کردند. وزارت جنگ رژیم صهیونیستی مدتی بعد کمکهایی را در قالب تجهیزات غیر نظامی مانند کلاه ایمنی و جلیقه به اوکراینیها ارائه کرد.
از سوی دیگر فعال شدن رژیم صهیونیستی برای تامین بخشی از گاز اتحادیه اروپا، ناظر به اینکه روسیه عمده انرژی اروپاییها را تامین میکند ضربه دیگری به روابط دو طرف وارد کرد. "اورسولا فون درلاین" رییس کمیسیون اروپا هفته گذشته پیش از حمله هوایی اسرائیل به سوریه، توافق گازی با رژیم صهیونیستی را یک گام تاریخی در راستای عدم وابستگی به روسیه دانست.
در نهایت به محل اختلاف جدید بین تل آویو و مسکو میرسیم؛ حمله اخیر اسرائیل به فرودگاه بین المللی دمشق. روسیه پس از این حمله هوایی "شیوه شرورانه" حملات اسرائیل به زیرساختهای غیرنظامی را محکوم کرد و آن را "تحریکآمیز" و "نقض هنجارهای اساسی حقوق بینالملل" خواند.
اهمیت موضوع
در پی انتشار اخباری مبنی بر خروج نیروهای روسیه از پایگاههای این کشور در سوریه بمنظور کمک گرفتن از آنها در جنگ اوکراین، رژیم صهیونیستی اقدامات بی ثبات ساز خود در خاک سوریه را با انجام حملات هوایی و موشکی بیشتر، افزایش داد. اسرائیل با ادعای اینکه جلوی نفوذ ایران در سوریه را بگیرد دامنه حملات را گسترده تر کرد درحالیکه این رژیم پیش از دعوت رسمی دولت سوریه از تهران برای مقابله با تروریسم در این کشور، همواره از سالهای دور به خاک سوریه تجاوز کرده و بلندیهای جولان را به اشغال در آورده است.
ارزیابی
با وجود اینکه خروج نیروهای روسیه از سوریه بهانهای را به دست نیروی هوایی رژیم صهیونیستی برای افزایش حملات به خاک این کشور داده است، اما اقدام مسکو در تدوین پیش نویس یک قطعنامه در محکومیت حمله تل آویو نشان داد که علاوه بر ارتش دمشق یک دست بازدارنده برتر و مانع بزرگ در برابر تحقق اهداف بی ثبات کننده اسرائیل در سوریه وجود دارد.
روسیه و اسرائیل چندین سال برای انجام هر گونه عملیات به صورت متقابل یکدیگر را در جریان موضوع قرار میدادند اما به نظر می رسد در حمله اخیر به فرودگاه دمشق هیچ گونه هماهنگی صورت نگرفته که مسکو به سمت محکومیت این حمله حرکت میکند. این امکان نیز وجود دارد که ناظر به شرایط حاکم بر روابط طرفین، روسیه قصد دارد در راستای جبران اقدامات تل آویو در همراهیاش با غرب، محدودیتهایی را برای اسرائیل در سوریه ایجاد نماید.
از همین رو، مساله پیش نویس قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی را میتوان اینگونه درک کرد که با وجود امید اسرائیل به افزایش حملات، روسیه به عنوان یک بازدارنده قوی میتواند از اقدامات این رژیم از طریق مجاری حقوقی و قانونی جلوگیری نماید.
**جمهوریخواهان فرانسه هرگونه توافق با مکرون را رد کردند
رهبر حزب جمهوریخواه فرانسه از احزاب دست راستی که یکی از امیدهای «امانوئل مکرون» برای همسویی با احزاب موافق محسوب میشد، هرگونه سازش و توافق را با دولت رد کرد.
«کریستیان ژاکوب» رهبر جمهوریخواهان در اظهاراتی روشن، راه هرگونه سازش با دولت مکرون را در ترکیب جدید مجلس بست و اعلام کرد: ما بهعنوان اپوزیسیون در کارزار انتخاباتی فعالیت و در انتخابات پارلمانی شرکت کردیم و اپوزیسیون باقی میمانیم.
به گفته وی، حزب جمهوریخواه باید به شکل «یک اپوزیسیون سازنده و واقعی» در مقابل رئیس جمهوری «که همه چیز را نابود خواهد کرد» باقی بماند.
ژاکوب با اشاره به نتیجه مطلوب حزبش در انتخابات پارلمانی و کسب ۶۴ کرسی، گفت: ما به نتیجهای بالاتر از همه پیشبینیهای هفته گذشته دست یافتیم.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که احزاب موافق مکرون در انتخابات دیروز ۲۴۵ کرسی را به دست آورد و از دستیابی به اکثریت مطلق باز ماند. در این حالت تنها حزب نزدیک به مواضع دستراستی مکرون، جمهوریخواهان هستند که در صورت سازش با آنها رئیس جمهوری میتوانست مسیر اجرای برنامهها و اصلاحات مورد نظر خود را هموار کند.
پیشتر «ژان فرانسوآ کوپه» شهردار یکی از شهرهای فرانسه و از چهرههای جمهوریخواه از احتمال «توافق» این حزب با دولت سخن گفته بود. احتمالی که بسیاری از همحزبیهایش آن را رد کرده بودند.
«اورهلین پرادیه» یکی از نمایندگان جمهوری خواه در پارلمان در گفتوگو با شبکه ۲ تلویزیون فرانسه گفته است: جمهوری خواهان دلیلی ندارند که بخواهند دولت مکرون را نجات دهند.
«اریک سیوتی» دیگر نماینده این حزب نیز گفت: فکر نمیکنم بتوانیم لاستیک زاپاس «مکرونی»ها باشیم.
مردم فرانسه هفته گذشته و دیروز (۱۲ و ۱۹ ژوئن/ ۲۲ و ۲۹ خرداد) در دو دوره انتخابات پارلمانی کشورشان صاحبان ۵۷۷ کرسی مجلس را مشخص کردند.
در انتخابات دیروز احزاب طرفدار «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه ۲۴۵ کرسی را به خود اختصاص دادند و به این ترتیب مکرون دوره دوم پنج ساله ریاست جمهوری خود از حمایت اکثریت قاطع نمایندگان محروم شد.
مهمترین ائتلاف رقیب موسوم به «نوپس» نیز که با رهبری «ژان لوک ملانشون» از چهرههای سیاسی چپگرای فرانسه متحد شده بودند با ۱۳۱ کرسی، عنوان قویترین اپوزیسیون را از آن خود کرد.
حزب راستگرای افراطی «مجمع ملی» با رهبری «مارین لو پن» رقیب اصلی مکرون در انتخابات ریاست جمهوری نیز فراتر از انتظارها با کسب ۸۹ کرسی به بهترین جایگاه در تاریخ این حزب دست یافت.
**عراق سومین صادرکننده بزرگ نفت خام به چین
داده های گمرک چین نشان می دهد که عراق سومین صادر کننده بزرگ نفت خام به پالایشگاه های دولتی این کشور در ماه میلادی گذشته (اردیبهشت) بود.
عراق در ماه مه گذشته ۴ میلیون ۶۸۷ هزار میلیون تن نفت به پالایشگاه های دولتی چین صادر کرده که برابر با ۳۴ میلیون ۲۱۵ هزار بشکه (معادل یک میلیون و ۱۰۳ هزار بشکه در روز) است.
صادرات این مقدار نفت عراق در همسنجی با سال گذشته ۴.۵ درصد و در مقایسه با آوریل ماه پیش از آن (فروردین) ۱۴ درصد افزایش نشان می دهد.
در ماه مه گذشته روسیه با صادرات ۶۱ میلیون و ۴۶۶ هزار بشکه به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت خام چین در رتبه نخست قرار گرفت و جایگاه عربستان سعودی را که در ماه های گذشته بیشترین صادر کننده نفت خام به چین بود را از آن خود کرد.
عربستان در این ماه با صادرات ۵۷ میلیون و ۸۶ هزار بشکه معادل ۷ میلیون و ۸۲ هزار تن در جایگاه دوم قرار گرفت.
بر پایه داده های آمار گمرگ چین، کشورهای امارات متحده عربی و عمان در رتبه های چهارم و پنجم صادرات نفت خام به چین در ماه مه جای گرفتند.
واردات نفت خام چین در ماه مه حدود ۱۲ درصد فزایش یافت و به ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسید، در حالی که این میزان در سال ۲۰۲۱ به طور میانگین ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز بود.
**حزبالله: تاخیر تشکیل دولت لبنان منجر به فروپاشی بیشتر میشود
معاون دبیرکل حزب الله، تشکیل دولت لبنان را اصلیترین تلاش در حال حاضر دانست و گفت که گذشت زمان بیشتر بدون تشکیل کابینه، منجر به فروپاشی بیشتر کشور خواهد شد.
شیخ «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب الله لبنان شب گذشته (یکشنبهشب) در سخنانی اظهار داشت که «حداقل تا پایان دوره ریاست جمهوری (۴ ما دیگر) فرصت داریم که طرح بهبود اوضاع کشور را تکمیل، برخی قوانین را در مجلس تصویب، تفاهمنامه تفصیلی را با صندوق بینالمللی پول امضا و پروندههای مرتبط را حل کنیم و به امور اجتماعی بپردازیم و طرح برق را در ریل حل بحران قرار دهیم؛ حتی اگر این آغاز راهحلها باشد، بسیار بهتر است که بدون دولت باشیم و در شرایط نامشخص و ناشناخته باقی بمانیم».
معاون دبیرکل حزب الله افزود: «تشکیل پارلمان جدید نتیجه انتخاب مردم بود و هیچکس حق ندارد نمایندگان را ذوقی دستهبندی کند و بگوید که فلان نماینده نمایندگی می کند و دیگران نمایندگی نمیکنند، چون هر نماینده کشور شریک و نماینده مردم هستند، پس رقابت مجاز است و هرکس باید برنامه خود را در مورد برق و دلار و عزل و نصبها بگوید، نه این که شکایتها و دسته بندیها ادامه پیدا کند، زیرا این شکایت ها راه حلی ندارد و اگر راه حل بخشی از پاسخگویی و محاسبه باشد، اشکالی ندارد، اما مگر میشود بدون همکاری (همه) دولت تشکیل شود، امروز دستان خود را برای همکاری دراز می کنیم».
قاسم تصریح کرد: «بعضی میگویند که نمیخواهند همکاری کنند. ما به کسانی که نمیخواهند همکاری کنند می گوییم آیا دولت انحصاری میخواهید؟ آیا کشور با دولت انحصاری موفق میشود؛ حتی اگر بتوانید دولت انحصاری تشکیل دهید؟ راهحل این است که درد و رنج مردم را به عنوان زمینهای برای دستیابی به راهحلها در آینده، کاهش دهیم».
وی با تأکید بر اشتیاق حزب الله به احقاق حق کامل ثروت نفتی لبنان گفت: این مساله میتواند نقش مهمی در حل بحرانهای مالی و اقتصادی کشور داشته باشد و ما برای دستیابی به حق و حقوق نفتی و گازی خود تلاش میکنیم و مهم این است که برای تحقق این مهم به روش صحیح و از راه مذاکرهای که رئیسجمهور انجام میدهد پیش برویم و عملیات حفاری و استخراج را آغاز کنیم با علم به این که تحریمهای آمریکا پربرجاست و مانع از فعالیت توتال شده است، اما ما باید پیگیری کنیم و با اتخاذ موضع واحد به حقوق خود برسیم».
**بورل درباره پیامدهای جدی جنگ اوکراین در جهان هشدار داد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با تکرار این ادعا که روسیه مانع صادرات غلات از اوکراین شده، نسبت به تبعات جدی جنگ اوکراین هشدار داد.
«جوسپ بورل» امروز در آستانه برگزاری نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ به خبرنگاران گفت: خطر تبعات جنگ نه فقط برای اوکراین بلکه برای جهان رو به افزایش است. وی درباره آنچه قحطی بزرگ در جهان نامید، هشدار داد و مدعی شد که جنگ باعث وضع کنونی شده و ارتباطی به تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه ندارد.
وی با بیان اینکه تحریمهای اتحادیه اروپا مواد غذایی را هدف قرار نمیدهد، مدعی شد که میلیونها تُن غلات در اوکراین محاصره شده است و بروکسل از روسیه درخواست کرده دست از محاصره بنادر اوکراین بردارد و بگذارد محصولات صادر شوند اما تاکنون پیشرفتی رخ نداده است.
روسیه و اوکراین سبد نان جهان و صادر کننده برتر محصولات غلات مانند گندم، ذرت و جو هستند که در سال ۲۰۲۰ میلادی، هر کدام از آن دو کشور حدود نیمی از گندم تولیدی خود را به کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا صادر کرده بودند.
جنگ اوکراین عرضه غلات و سایر کالاهای مورد نیاز منطقه مانند دانههای روغنی، روغن پخت و پز و کود را مختل کرده است.
حدود یک چهارم مجموع صادرات گندم روسیه و اوکراین و نیمی از صادرات ذرت دو کشور برای سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ میلادی متوقف شده است.
بسیاری از زیرساختهای اوکراین که از تجارت حمایت میکند از جمله بنادر و خطوط ریلی تخریب شده یا آسیب دیدهاند. اوکراین هم صادرات برخی غلات را برای محافظت از ذخایر خود ممنوع کرده است.
روسیه ادعاهای مطرح شده در مورد ممانعت از صادرات غلات اوکراین را حدس و گمان خوانده و اخبار منتشر شده در این زمینه را تکذیب کرده است. سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه چندی پیش تصریح کرد که این کشور به صادرات مواد غذایی و انجام تعهدات خود ادامه می دهد «زیرا علاقه مند به عملکرد پایدار بازار جهانی مواد غذایی هستیم.»
**ناکامی مکرون در کسب اکثریت؛ افزایش درخواستها برای استعفای نخست وزیر
ناکامی رئیس جمهوری فرانسه در کسب اکثریت مطلق پارلمان جدید سبب شده تا درخواستهای متعددی از سوی احزاب و گروههای مخالف برای استعفای نخست وزیر مطرح شود.
اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی که نشان داد احزاب طرفدار «امانوئل مکرون» نتوانسته اند اکثریت مطلق را از آن خود کنند، «الیزابت بورن» را با فراخوانهای متعددی برای استعفا مواجه کرده است.
بر پایه قانون اساسی فرانسه، رئیس جمهوری موظف است در صورت ناکامی در کسب اکثریت مطلب در انتخابات پارلمانی، نخست وزیر را از میان احزاب دارای اکثریت انتخاب کند. برای این حالت نیز تقسیم قدرت میان رئیس جمهوری و نخست وزیر پیشبینی شده است. این بار اما به رغم ناکامی احزاب طرفدار مکرون در کسب اکثریت قاطع، حزب دیگری نیز موفق به کسب اکثریت نشده است.
«استانیسلاس گرینی» وزیر انتقال و خدمات عمومی فرانسه در مصاحبهای اعلام کرد: به طور حتم بورن نخست وزیر میماند و تا زمانی که مجلس تصمیم دیگری بگیرد به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
«رشیده داتی» از چهرههای سیاسی مخالف مکرون که در دور نخست انتخابات پارلمان موفقیت خود را به عنوان نماینده حزب «فرانسه تسلیمناپذیر» تضمین کرد، درخواست تغییر نخست وزیر را مطرح کرد و گفت: به نظرم بورن باید برود و این بسیار واضح است. بورن برای سخنرانی سیاسی خود از اقلیت برخوردار است.
بورن در صورت باقی ماندن در پست خود باید در ۵ ژوئیه (۱۴ تیر) در مجلس ملی در مورد سیاست عمومی فرانسه سخنرانی کند. این نخستین فرصت مهم نخست وزیر برای معرفی برنامه هایش به نمایندگان مجلس و تاکید بر تعهد به وظایفش محسوب میشود. اگر او در این سخنرانی موفق نشود، نمایندگان میتوانند درخواست برکناری او را مطرح کنند.
«راکل گاریدو» دیگر نماینده پیروز در انتخابات پارلمانی از حزب «فرانسه تسلیمناپذیر» نیز اعلام کرد: منطقی این است که نخست وزیر باید استعفا کند. دیگر دولت بورن وجود نخواهد داشت و او باید مسئولیت شکست حزب مکرون در انتخابات پارلمانی را بپذیرد.
از سوی دیگر«ماتیلد پانو» رهبر نمایندگان حزب فرانسه تسلیم ناپذیر در مجلس نیز احتمال مطرح شدن درخواست برکناری بورن را در مجلس رد نکرد و گفت: این مساله را باید با سایر اعضای حزب «نوپس» مطرح کنیم. الیزابت بورن اعتبار خود را از دست داده است.
انحلال مجلس ملی در دستور کار دولت نیست
مطابق ماده ۱۲ قانون اساسی فرانسه دولت میتواند مجلس را منحل کند. همین امر سبب شده است تا برخی رسانهها این احتمال را مطرح کنند که مکرون به امید کسب اکثریت مطلق از این ماده استفاده کند. اما سخنگوی دولت در اظهاراتی عنوان کرد که انحلال مجلس در دستور کار نیست.
«اولیویا گرگوری» همچنین با تاکید بر باقی ماندن الیزابت بورن در ترکیب کابینه اعلام کرد: سه وزیری که موفق نشدند در انتخابات مجلس پیروز شوند کابینه را ترک می کنند.
وی افزود: ترمیم کابینه و اعلام وزرای جدید در روزهای آینده محقق میشود.
مردم فرانسه هفته گذشته و دیروز (۱۲ و ۱۹ ژوئن/ ۲۲ و ۲۹ خرداد) در دو دوره انتخابات پارلمانی کشورشان صاحبان ۵۷۷ کرسی مجلس را مشخص کردند.
در انتخابات دیروز احزاب طرفدار «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه ۲۴۵ کرسی را به خود اختصاص دادند و به این ترتیب مکرون دوره دوم پنج ساله ریاست جمهوری خود از حمایت اکثریت قاطع نمایندگان محروم شد.
مهمترین ائتلاف رقیب موسوم به «نوپس» نیز که با رهبری «ژان لوک ملانشون» از حزب «فرانسه تسلیم ناپذیر» از چهرههای سیاسی چپگرای فرانسه متحد شده بودند با ۱۳۱ کرسی، عنوان قویترین اپوزیسیون را از آن خود کرد.
حزب راستگرای افراطی «مجمع ملی» با رهبری «مارین لو پن» رقیب اصلی مکرون در انتخابات ریاست جمهوری نیز فراتر از انتظارها با کسب ۸۹ کرسی به بهترین جایگاه در تاریخ این حزب دست یافت.
**حمله تروریستی به یک اتوبوس نظامیان سوریه در رقه
منابع خبری ظهر امروز (دوشنبه) از حمله تروریستی به یک اتوبوس حامل نظامیان سوریه در ریف استان رقه این کشور خبر دادند.
یک منبع نظامی سوریه درباره جزئیات این حمله تروریستی به خبرگزاری دولتی این کشور (سانا) گفت: حدود ساعت شش و ۳۰ دقیقه صبح امروز یک اتوبوس هدف حمله ای تروریستی در منطقه الجیره در جاده رقه به حمص قرار گرفت که در جریان آن ۱۱ نظامی و دو غیرنظامی شهید و سه نظامی دیگر زخمی شدند.
به نوشته سانا، طی ماههای گذشته، گزارشهای رسانه ای از اقدام نیروهای اشغالگر آمریکایی در انتقال صدها تروریست داعش از عراق و از زندانهای تحت کنترل شبهنظامیان گروه موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» (قسد) در استان الحسکه سوریه به اطراف پایگاه اشغالگران آمریکایی در منطقه التنف در مرز سوریه با اردن برای آموزش دوباره و مسلح کردن آنها به منظور استقرار در صحرای سوریه و انجام حملات تروریستی علیه دولت و شهروندان این کشور خبر داده اند.
**تاثیر اندک افزایش بهای جهانی غلات بر چین
قیمت جهانی غلات از ابتدای سال جاری افزایش یافته و به میزانی رسیده که از سال ۲۰۱۶ بی سابقه بوده است، امری که با توجه به درگیری بین روسیه و اوکراین که هر دو تامین کننده مهم گندم و ذرت هستند، دور از انتظار نبوده اما این رویه ممکن است تاثیر اندکی بر چین داشته باشد.
در سال ۲۰۲۱ صادرات گندم و ذرت روسیه به ترتیب ۲۲ و ۳ درصد مجموع صادرات جهانی را به خود اختصاص داد و سهم اوکراین در این بخش ۱۱ و ۱۷ درصد بود. بر این اساس، کارشناسان معتقدند که تغییرات آتی تولید و صادرات دو کشور بی تردید بر بازار جهانی غلات تاثیر خواهد گذاشت.
این هراس وجود دارد که تاثیرات نگران کننده ناشی از افزایش قیمت جهانی ممکن است به افزایش شاخص قیمت مصرف کننده داخلی منجر شود. در واقع، افزایش بهای جهانی غذا بر بهای غذا در هر کشور تاثیر گذاشته است. اما این تاثیر برای چین تا چه حد است؟ برای پاسخ به این پرسش، دو عامل را باید مورد توجه قرار داد.
یکی وابستگی واردات چین به برخی محصولات و دیگری شکاف بین تولید داخلی و تقاضاست. بر این اساس، می توان محصولات غذایی اصلی شامل برنج، گندم، ذرت و سویا را براساس وابستگی چین و انتقال قیمت از بازارهای جهانی به بازارهای داخلی به سه دسته تقسیم بندی کرد.
چین به شدت وابسته به واردات سویاست و به طور عادی بیش از ۸۰ درصد مصرف داخلی سویا را تشکیل می دهد. قیمت های سویا در چین اساسا از نوسات قیمت های بین المللی تبعیت می کند. از سال ۲۰۲۱، انتقال قیمت از بازار جهانی سویا به بازار داخلی سویا بین ۸۵ تا ۱۰۰ درصد بوده است.
در مورد ذرت و گندم نیز آنچه قابل توجه است اینکه از سال ۲۰۲۰، به واسطه کاهش سطح زیر کشت و افزایش تقاضا برای خوراک دام، واردات داخلی این دو محصول به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
برنج محصول بعدی است که چین عملا در آن خودکفاست. واردات برنج چین تنها ۳ درصد از تقاضای کلی این کشور را تشکیل می دهد. از اینرو، قیمت داخلی برنج نسبتا مستقل بوده و عمدتا از حداقل فاکتورهای قیمت خرید تبعیت می کند.
از نظر تاریخی، زمانی که افزایش قیمت غذا تورم داخلی را افزایش داده، بهای برنج و گندم نیز شاهد جهش شدید همزمان بوده است.
**خلا گازی اروپا با واردات از رژیم صهیونیستی پُر نمیشود
خبرگزاری شینهوا در گزارشی با اشاره به توافقنامه سه جانبه گازی رژیم صهیونیستی، مصر و اتحادیه اروپا نوشت: کارشناسان اعتقاد دارند که صادرات گاز از رژیم صهیونیستی و مصر نمیتواند خلا گاز صادراتی روسیه به اروپا را پُر کند.
کارشناسان اعتقاد دارند افزایش صادرات گاز مایع (LNG) از سرزمینهای اشغالی به اروپا که محور اصلی توافقنامه سه جانبه اتحادیه اروپایی، مصر و رژیم صهیونیستی است، به سختی بتواند خلا بزرگ ایجاد شده صادرات گاز روسیه را پر کند.
روز چهارشنبه هفته گذشته یادداشت تفاهم مورد اشاره به امضای طرفین رسید که براساس آن گاز بیشتری در مصر مایع شده و سپس به اروپا صادر میشود.
اورسلا ون در لاین کمیسیونر اتحادیه اروپا بعد از امضای این توافقنامه گفت: این گامی بلند به جلو برای تامین گاز مورد نیاز اتحادیه اروپایی بود.
اتحادیه اروپا به شدت بدنبال کاهش وابستگی عظیم گازی خود به روسیه است و این اقدامات به ویژه دیدار ون در لاین و ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا با نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این راستا ارزیابی میشود.
اوفیرا آیالون یکی از اساتید سیاستگذاری انرژی دانشگاه حیفا به این خبرگزاری چینی گفت: ۲ میدان گازی «تمر» و «لویاتان» در شرق دریای مدیترانه در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۹.۵ میلیارد متر مکعب گاز تولید کردند که از این میزان ۷.۵ میلیارد متر مکعب صادر شد.
با این حال این ارقام در مقایسه با واردات ۵۵ میلیارد متر مکعبی گاز اروپا از روسیه بسیار ناچیز است. براساس آمارهای آژانس بینالملی انرژی، اروپا تقریبا ۴۵ درصد از گاز مصرفی خود را از طریق واردات از روسیه تامین میکند.
آیالون در این خصوص گفت: گاز صادراتی اسرائیل به اروپا، تغییر دهنده بازی نخواهد بود. ما تنها میتوانیم بخش کوچکی از گاز مصرفی اروپا را تامین کنیم.
این در حالی است که اتحادیه اروپا بدنبال حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ خود را آماده ریسک «قطع کامل» واردات گاز از روسیه میکند.
روسیه در ماههای گذشته و به دلیل سیاست گاز در برابر روبل خود، صادرات گاز به برخی از کشورهای اتحادیه اروپا از جمله فنلاند، بلغارستان و لهستان را قطع کرده و همزمان ۴۰ درصد از میزان گاز صادراتی خود به آلمان از طریق خط لوله نورد استریم را کاسته است.
رژیم صهیونیستی در ۲۰ سال گذشته منابع عظیمی از گاز را در شرق دریای مدیترانه کشف کرده و بدنبال همکاری با برخی از کشورهای همسایه سرزمینهای اشغالی در این زمینه بوده است. کارشناسان میگویند توافق سه جانبه هفته گذشته مصر، اسرائیل و اتحادیه اروپا بسیار با میزان کافی مورد نیاز اروپا فاصله دارد.
آدی ولفسون کارشناس دانشکده مهندسی شمعون در جنوب سرزمینهای اشغالی میگوید: مصر و اسرائیل به سختی بتوانند نقشی کلیدی در بحران انرژی اتحادیه اروپا بازی کنند زیرا آنها امکان پاسخ به تمام ظرفیت مورد نیاز بازار اروپا، زیرساخت و تاسیسات لازم آن را ندارد.
با این حال هر دوی این کارشناسان اعتقاد دارند که افزایش صادرات گاز به اروپا یا دیگر کشورها، از نظر ژئوپلیتیکی به نفع رژیم صهیونیستی خواهد بود.
اسحاق هرتزوک رییس جمهور رژیم صهیونیستی در ماه مارس به ترکیه سفر کرد. رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه بعد از این دیدار از آمادگی کشورش برای همکاری با این رژیم در جهت انتقال انرژی به اروپا خبر داد.
از سال ۲۰۱۰، روابط تل آویو و آنکارا در سطح پایینی قرار دارد ولی کارشناسان همکاری دو طرف در زمینه انرژی را عاملی مهم در آب کردن یخ روابط آنها میدانند.
irna.ir/xjJLBk
**اخلال در سامانه توزیع بار، مسافران در فرودگاه اصلی انگلیس را سرگردان کرد
فرودگاه هیترو لندن در پی تداوم نقص فنی در سامانه توزیعبار، ۱۰ درصد از پروازهای امروز (دوشنبه) را لغو کرد و در اثر آن هزاران مسافر سرگردان شدند.
منابع خبری در انگلیس گزارش دادند پروازهای شرکتهای ویرجین آتلانتیک، فلایب، ایرفرانس، ایر کانادا، TAP پرتغال، لوگانایر، بریتیش ایرویز، دلتا ایر لاین، خطوط هوایی بروکسل، خطوط هوایی اسکاندیناوی، ایر لینگوس، آیتا ایرلاینز، یورووینگز، لوفت هانزا، کی ال ام و بلغارستان ایر امروز از فرودگاه هیترو لغو شدند و و ۵ هزار نفر از برنامه مسافرتی خود جا ماندند.
یکی از سخنگوی فرودگاه در اظهار نظری گفت که «بدون قید و شرط» از اختلال بوجود آمده عذرخواهی میکند.
فرودگاه هیترو، مانند سایر فرودگاه ها و خطوط هوایی سراسر کشور، در شلوغ ترین فصل سال با کمبود نیرو دست و پنجه نرم می کند. روز جمعه ۱۸ ژوئن (۲۸ خرداد)، تعداد زیادی چمدان متعلق به مسافران در این فرودگاه روی هم تلنبار شدند. اسکای نیوز در توصیف اوضاع از اصطلاح «فرش بزرگ چمدانها» در سالن فرودگاه استفاده کرد.
وضعیت به شکلی درآمد که مسئولان میگویند ممکن است شناسایی و پیدا کردن چمدانها و سایر وسائل شخصی توسط صاحبانشان تا ۴۸ ساعت طول بکشد. برخی از مسافران در شبکههای اجتماعی از انتظار دو ساعته برای بازپسگیری چمدانهایشان شکایت کردهاند، در حالی که برخی دیگر مجبور شدند بدون چمدان خود پرواز کنند.
این درحالیست که فعالیت تمام فرودگاههای انگلیس در نتیجه سیاست تعدیل نیرو در دوران همهگیری کرونا، هم زمان با فرارسیدن تعطیلات تابستانی و اوج مسافرتهای هوایی با اختلالات گستردهای روبروست و هر هفته بسیاری از پروازها لغو میشود
فرودگاه گاتویک لندن در هفتههای اخیر بیشترین میزان لغو پروازها را تجربه کرده است. فقط در یک هفته تعطیلات عید پاک بالغ بر ۲۰۰ پرواز در این فرودگاه لغو شد و در اثر آن هزاران مسافر سرگردان شدند.
این فرودگاه اعلام کرد که تعداد پروازهای روزانه خود را در ماه های شلوغ تابستان کاهش می دهد. به این ترتیب که از ۹۰۰ پرواز در روز به حدود ۸۲۵ پرواز خواهد رسید.
هم زمان شرکت هواپیمایی ایزیجت اعلام کرده که قصد دارد پروازهای بیشتری را در طول دوره شلوغ تابستان کاهش دهد. این شرکت هواپیمایی کمبود کارکنان زمینی و فرودگاهها و همچنین تاخیر در کنترل ترافیک هوایی را عامل تاخیر و لغو پروازها دانسته است
طبق برآورد صورت گرفته ۴ هزار پرواز در تابستان امسال از فرودگاه گاتویک انگلیس لغو خواهد شد که در نتیجه آن برنامه مسافرتی ۸۰۰ هزار نفر نابود میشود. نشریه انگلیسی سان گزارش داد: مسافران خطوط هوایی چندین ماه است که با اخلال مواجه هستند و اوضاع در ایام تابستان وخیمتر خواهد شد.
بر اساس برآورد صورت گرفته همهگیری کرونا نزدیک ۳ میلیارد پوند فقط به فرودگاه اصلی انگلیس (هیترو) زیان زده است.
**رژیم صهیونیستی مدعی تشکیل ائتلاف ضد ایرانی شد
در ادامه رجز خوانی های روزهای اخیر سران رژیم اشغالگر قدس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی مدعی تشکیل ائتلافی برای مقابله ایران شد.
«بنی گانتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی امروز (دوشنبه) در سخنانی در کمیته امور خارجی پارلمان رژیم صهیونیستی افزود: این ائتلاف مبنی بر سامانه های پدافند هوایی به رهبری آمریکا در منطقه خاورمیانه تشکیل شده است.
او ادعا کرد: این ائتلاف توانسته است حملات ایران به اسرائیل و دیگر کشورها را خنثی کند.
براساس این گزارش، گانتس به اعضای دیگر ائتلاف مورد ادعای خود اشاره نکرده است.
این ادعای وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درحالی است که او روز چهارشنبه گذشته و در آستانه سفر رئیس جمهوری آمریکا به منطقه، خواستار تشکیل ائتلافی منطقه ای به رهبری آمریکا برای مقابله با ایران شده بود.
رسانه های عربی ۲۰ خرداد نیز گزارش داده بودند که ارتش رژیم صهیونیستی به عنوان بخشی از چشم انداز همکاری مشترک با برخی کشورهای عربی، سامانه هشدار سریع و راداری را در مناطقی از خاورمیانه از جمله امارات و بحرین مستقر کرده است.
این درحالی است که اکثر تحلیلگران معتقدند، تلاش صهیونیست ها برای عادی سازی روابط و ائتلاف با برخی حکام سازشکار منطقه اساسا از ضعف و ناتوانی آنها در برابر محور مقاومت در منطقه نشات می گیرد و تل آویو با وجود این تلاش در عین حال هم می داند که با حکومت هایِ عربی در منطقه خلیج فارس ائتلاف می کند که بنیانی سست دارند و شکننده هستند.
**حکیم حمله تروریستی و جنایت شرمآور در سوریه را محکوم کرد/نقشههای شوم تروریستی خنثی شود
«سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق در پیامی حمله تروریستی امروز (دوشنبه) در حومه رقه را محکوم و با دولت و ملت سوریه ابراز همدردی کرد و این تحرکات را نقشه های شوم تروریستی خواند.
وی در پیام خود آورده است: خود را در غم و اندوه حمله تروریستی در منطقه حومه رقه که دهها قربانی و مجروح در پی داشت، با ملت و حکومت سوریه شریک میدانیم.
رهبر جریان حکمت ملی عراق ضمن محکوم کردن این جنایت شرمآور تاکید کرد که بار دیگر از کشورهای آسیبدیده از آفت تروریسم و جامعه بینالمللی میخواهیم که با همبستگی برای خنثی کردن نقشههای شوم آن همکاری کنند تا امنیت و ثبات منطقه و جهان تضمین شود.
منابع خبری ظهر امروز (دوشنبه) از حمله تروریستی به یک اتوبوس حامل نظامیان سوریه در ریف استان رقه این کشور خبر دادند.
یک منبع نظامی سوریه درباره جزئیات این حمله تروریستی به خبرگزاری دولتی این کشور (سانا) گفت: حدود ساعت شش و ۳۰ دقیقه صبح امروز یک اتوبوس هدف حمله ای تروریستی در منطقه الجیره در جاده رقه به حمص قرار گرفت که در جریان آن ۱۱ نظامی و دو غیرنظامی شهید و سه نظامی دیگر زخمی شدند.
به نوشته سانا، در ماههای گذشته، گزارشهای رسانه ای از اقدام نیروهای اشغالگر آمریکایی در انتقال صدها تروریست داعش از عراق و از زندانهای تحت کنترل شبهنظامیان گروه موسوم به «نیروهای سوریه دموکراتیک» (قسد) در استان الحسکه سوریه به اطراف پایگاه اشغالگران آمریکایی در منطقه التنف در مرز سوریه با اردن برای آموزش دوباره و مسلح کردن آنها به منظور استقرار در صحرای سوریه و انجام حملات تروریستی علیه دولت و شهروندان این کشور خبر داده اند.
**نیویورک تایمز: ابوعاقله با گلوله نظامیان صهیونیست به شهادت رسیده است
نتیجه تحقیق یک ماهه روزنامه نیویورک تایمز در باره شهادت شیرین ابوعاقله خبرنگار زن فلسطینی شبکه الجزیره نشان می دهد که گلوله منجر به مرگ او از محل استقرار یک خودروی نظامی رژیم صهیونیستی و به احتمال زیاد توسط عضو یگان نخبه ارتش این رژیم شلیک شده است.
مقام های فلسطینی می گویند که قتل ابوعاقله در بامداد ۱۱ مه (۲۱ اردیبهشت ماه) در شهر جنین در کرانه باختری توسط یک نظامی اسرائیلی، عمدی بوده است.
تحقیق اولیه ارتش رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسیده که تعیین دقیق منبع و مکان شلیک به سوی او امکان پذیر نیست و مقام های این رژیم ادعا کرده اند که احتمال هدف قرار گرفتن اشتباهی او توسط یک نظامی یا یک فلسطینی مسلح هم وجود دارد.
اما تحقیق نیویورک تایمز نشان می دهد که هیچ فلسطینی مسلحی در آن هنگام نزدیک ابوعاقله نبوده است که با ادعای رژیم صهیونیستی تناقض دارد که حتی در صورت شلیک اشتباه یک نظامی به او، به علت تیراندازی به سوی یک فلسطینی مسلح بوده است.
همچنین این تحقیق نشان می دهد که ۱۶ گلوله از مکان استقرار این خودروی نظامی به سوی ابوعاقله شلیک شده، در حالی که اسرائیل مدعی شلیک پنج گلوله شده است.
همچنین هیچ نشانه ای وجود ندارد که ضارب آشنایی شخصی با ابوعاقله داشته و با اهداف و اغراض شخصی به او شلیک کرده باشد.
این روزنامه نتوانسته مشخص کند که ضارب، او و همکارانش را با جلیقه ضد گلوله بر تن با نشان مطبوعات و رسانه، دیده و تشخیص داده باشد.
کشته شدن ابوعاقله ۵۱ ساله با شهروندی دوگانه فلسطینی - آمریکایی که به مدت ۲۰ سال گزارش گری درگیری ها و اختلافات اسرائیل با فلسطینیان و اشغال کرانه باختری را بر عهده داشته، آتش خشم و اعتراض جهانی را برانگیخت.
فلسطینیان نیز از این حادثه برای تجسم عینی خطرات و درد و رنج های زندگی زیر اشغال ارتش اسرائیل بهره برده اند، زیرا کشته شدن فلسطینیان به ندرت توجه و تحقیق بین المللی را برانگیخته و نظامیان متهم به ارتکاب جنایت علیه فلسطینیان در کرانه باختری به ندرت محکوم شده اند.
نظر شما