به گزارش خبرنگار ایرنا ، آیین تقدیر از استارتاپهای برتر شاهد و ایثارگر کشور، یادواره دانشمند شهید دکتر مصطفی چمران روز یکشنبه با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.
«راضیه کمالی اردکانی» از یزد، «میلاد اختراعی» از کرمانشاه، «سیده فاطمه احمدی» از شهرکرد، «طاهره محمودی احمدآبادی» از قم، «حمیدرضا خان احمدی» از تاکستان، «اعظم پرویز» از دلیجان، «محمد فلاح» از یزد، «مقداد عرفانی» از رشت بعنوان استارتهای برتر شاهد و ایثارگر کشور با حضور دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اهدای تندیس و لوح سپاس تقدیر و تجلیل به عمل آمد و در پایان از تصویر «برج فناوری» و «خانه خلاق» در حوزه شاهد و ایثارگر رونمایی شد.
وجود ۱۰ هزار نخبه شاهد و ایثارگر در جامعه ایثارگری
سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این آیین ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدا، گفت: حضور در جمع سرآمدان ایثار و شهادت افتخار بزرگی است. وجود ۱۰ هزار نخبه شاهد و ایثارگر در جامعه ایثارگری که میانگین سنی آن ۲۸ سال از میانگین کشور بالاتر است نشان میدهد که تعداد نخبگان ایثارگری به نسبت جمعیت آن زیاد و از عموم جامعه بالاتر است.
معاون رئیس جمهور افزود: ایثارگرانی که بعد از حدود یک دهه درگیر جنگ و مجاهدت بودند فرصت حضور در دانشگاه را پیدا کردند و حدود ۱۰ الی ۱۵ سال است که مفهوم دانش بنیانسازی اقتصاد و سایر حوزهها و توسعه و فناوری مثل خانه خلاق شکل گرفته است.
ایثارگران با زمانه حرکت و در مسیر و افق آینده گام بر میدارند
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه تعداد ایثارگران نخبه زیاد و این عزیزان پیشرو هستند، افزود: ایثارگران با زمانه حرکت میکنند و مسائل زمانی خود را درک میکنند و در مسیر و افق آینده گام بر میدارند. بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری که ما سربازان ایشان هستیم دانشبنیان سازی امری مهم است و در این میان خانواده ایثارگران که سهم مهمی برای حفظ نظام و انقلاب اسلامی داشتهاند نقش مهمی برای خلق قدرت دارند.
دکتر قاضیزاده هاشمی خاطرنشان کرد: دفاع از کشور امروز از طریق توسعه دانش و فناوری در مرزهای علم و دانش امکانپذیر است و خلق قدرت اگر زمانی دفاع از کشور، خاک و مکتب در جبهه بود امروز همان مفهوم در توسعه دانش و فناوری است. ما در این مسیر نظام بازدارنده دفاعی بر مبنای تکنولوژی موشکی و پهپادی ایجاد کردیم. این تکنولوژی را دیگران به ما نمیدهند و اگر آن را خلق نکرده بودیم نمیتوانستیم در این کشور با آرامش زندگی کنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به برنامههای گسترش علم و فناوری گفت: قدم اول ایجاد برج فناوری و خانه خلاق در حوزه شاهد و ایثارگر به صورت ملی است همچنین قصد داریم که خانههای خلاق شاهد را در کلان شهرها ایجاد کنیم و آن را با شتاب توسعه دهیم. بخش خصوصی هم باید برای ایجاد بازار ایده کمک کند تا این اتفاق رخ دهد.
قاضیزاده هاشمی خاطرنشان کرد: نیروی انسانی در برخی کشورها ارزان است ولی نیروی انسانی در کشور ما باهوش است و تلاش میکند تا با ارزش افزوده به تولید انبوه برسد. ما باید با تولید فناوری مبتنی بر علم مثل کشورهای پیشرفته سرمایهگذاری کنیم. اگر نسبت جامعه تحصیل کرده در کشور ما حدود ۴۰ درصد باشد این آمار در خصوص جامعه ایثارگری بالعکس و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد است و در خصوص استخدامها این نسبت را شاهد هستیم اما با کار دولتی نمیتوان کار با ارزش تولید انجام داد.
عادل مهری ورنیاب، مدیرکل دفتر دانش پژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر در این مراسم به بیان توضیحاتی درخصوص آیین استارتاپهای برتر شاهد و ایثارگر پرداخت.
مدیرکل دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر گفت: نقش و اهمیت تشکلهای شاهد و ایثارگر به واسطه هویت مستقلی که دارند از جایگاه ویژهای برخوردار است زیرا میتوانند چشم ناظر مجلس و دولت باشند و بر برنامههای بنیاد شهید و امور ایثارگران نظارت کنند.
شهید چمران وزیر دفاع ایران
مصطفی چمران در سال ۱۳۱۱ در تهران، خیابان پانزده خرداد، بازار آهنگرها، سرپولک متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدرسه انتصاریه، نزدیک پامنار، آغاز کرد و در دارالفنون و البرز دوران متوسطه را گذراند؛ در دانشکده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۳۶ در رشته الکترومکانیک فارغ التحصیل شد و یک سال به تدریس در دانشکده فنی پرداخت. وی در همه دوران تحصیل شاگرد اول بود. در سال ۱۳۳۷ پس از یک سال تدریس در دانشگاه تهران با استفاده از بورس تحصیلی شاگردان ممتاز به امریکا اعزام شد و پس از تحقیقات علمی در جمع معروف ترین دانشمندان جهان در دانشگاه کالیفرنیا و معتبرترین دانشگاه امریکا برکلی با ممتازترین درجه علمی موفق به اخذ دکترای الکترونیک و فیزیک پلاسما گردید.
دکتر چمران بعد از این پیروزی بی نظیر به تهران احضار شد و از طرف رهبر انقلاب،امام خمینی (ره) به وزارت دفاع منصوب گردید.
پس از آغاز جنگ در سال ۱۳۵۹، گروهی از رزمندگان داوطلب، به گِرد او جمع شدند و او با تربیت و سازماندهی آنان، ستاد جنگ های نامنظم را در اهواز تشکیل داد.
مصطفی چمران در دهلاویه در روز ۳۱ خرداد ۱۳۶۰ش به شهادت رسید.
روحش شاد و یادش گرامی باد
نظر شما