به گزارش خبرنگار ایرنا، امیررضا معظمی روز یکشنبه در جلسه شورای مهارت استان که با حضور دکتر شاهپسند معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در استانداری زنجان، برگزار شد، تاثیر مهارت های فنی در ارتقای بهرهوری را انکارناپذیر عنوان کرد و افزود: قطعا باید بهره وری را در محیط کسب و کاری که آموزش های فنی و مهارتی در آن اتفاق افتاده است، شاهد باشیم.
وی با تاکید بر اهمیت ارزیابی بعد از آموزش دوره های مهارتی برای افراد و محیط کسب و کار، تصریح کرد: انجام ارزیابی های لازم در قبل و بعد از آموزش مهارتهای فنی در واحدهای تولیدی و صنعتی، در بهره وری بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استان زنجان، با اشاره به الزام یک دستورالعمل و چارچوب مشخصی در این زمینه گفت: به کمک این دستورالعمل میتوان، آموزش های مهارت محور را هدفمند و نتایج آن را به راحتی رصد کرد.
معظمی با بیان اینکه مهارتهای منجر به ارتقاء اهداف حرفه ای و تغییر فرهنگ کسب و کار، مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است اظهارداشت: این مسئله باید در مجموعه های مختلف از جمله حوزه های صنعتی و کشاورزی، به مرحله ظهور درآید.
ارزیابی نتایج برگزاری دوره های مهارتی در واحدهای تولیدی باید جدی گرفته شود
وی با اشاره به اینکه مهارت های فنی قبل و حین اشتغال در واحدهای تولیدی انجام می گیرد، گفت: متاسفانه نتایج آن ارزیابی نمی شود و به نظر می رسد این امر باید جدی گرفته شود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استان زنجان، با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: بحث مهارت آموزی در واژه هایی که رهبری در شعار سال استفاده فرمودهاند بهخوبی نهفته است و به روشنی می توان به اهمیت آن پی برد.
معظمی با تاکید بر لزوم توجه به اجرای قوانین و مقرراتی که در خصوص آموزش های مهارتی از قبل، توسط دولت و مجلس مصوب شده است تصریح کرد: الزام استفاده از نیروهای مهارت دیده اجباری شده است و واحدهای تولیدی باید آن را مورد توجه قرار دهند.
وی اظهار داشت: متاسفانه شاهد بی توجهی برخی از تولیدیها به این موضوع مهم هستیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استان زنجان، با بیان اینکه استفاده از نیروهای ماهر و دارای کارت مهارت در واحدهای تولیدی مستلزم اطلاع رسانی و ترویج فرهنگ در این خصوص است گفت: باید به این موضوع توجه بیشتری داشته باشیم تا الزام استفاده از دارندگان کارت مهارت فنی و حرفه ای در واحدهای تولیدی به شکل واقعی اجرایی شود.
برگزاری دوره های مهارتی معکوس ضروری است
معظمی با اشاره به اهمیت برگزاری دوره های مهارتی معکوس هم افزود: دوره های فنی معکوس باید بر اساس نیازهای صنایع برگزار شود و صنایع با مراجعه به مراکز فنی و حرفه ای نیاز خود را برای برگزاری دوره اعلام کنند.
وی با اظهار تاسف از اینکه آشنا کردن اساتید و مربیان با علم روز و مهارتهای مربوطه مغفول مانده است گفت: نیاز است که بر اساس تغییرات سریع در حوزه علم و فناوری، اطلاعات مربیان و اساتید این حوزه هم به روز رسانی شود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استان زنجان، پیشنهادی هم در خصوص مستند سازی دوره های آموزشی داد و افزود: مستند سازی دوره های مختلف مهارت آموزی میتواند راهگشا در استان ها و واحدهای تولیدی مختلف باشد.
معظمی گفت: اگر این مستند سازی بر اساس چارچوب های لازم اتفاق بیفتد می توان دوره ها را در قالب نشریات الکترونیکی، جزوه های آموزشی و سایر روشها در اختیار استان های دیگر قرار داد تا از تجربیات موفق حوزه مهارت در سایر استانها استفاده کنند.
وی همچنین به وضعیت نیروی کار در سال ۱۴۰۰ بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران اشاره کرد و افزود: حدوداً ۳۴۸ هزار نفر نیروی شاغل داریم که ۳۷/۶ درصد آن در حوزه خدمات، حدود ۳۵ درصد در حوزه صنعت و حدود ۲۷/۴ درصد هم در حوزه کشاورزی فعالیت میکنند.
نظر شما