۲۷ خرداد ۱۴۰۱، ۸:۴۷
کد خبرنگار: 3049
کد خبر: 84791231
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزون بر ۸ هزار میلیارد تومان اعتبار در سفر به اصفهان برای آب، مصوب شد

 اصفهان- ایرنا وزیر نیرو گفت: در حوزه آب بیش از ۸ هزار میلیارد تومان در این سفر اعتبار مصوب شد که بالغ بر یک سوم اعتبارات کل سفر را شامل می‌شود که برای بخش‌های آبرسانی شهری و روستای، تصفیه‌خانه آب و طرح‌های فاضلاب استان دیده شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اکبر محرابیان پنج شنبه شب در جلسه شورای اداری استان اصفهان با حضور رییس جمهور اظهار داشت: در مقام یک کارشناس که نزدیک به ۳۰ سال سابقه فعالیت اجرایی دارد، تنها یک راه برای نجات زاینده‌رود است و آن انجام مجموعه اقدامات در نظر گرفته  در یک زمان کوتاه و زمان‌بندی شده در قالب یک برنامه حساب شده و متصل بهم است.

 وزیر نیرو  با اشاره به نجات زاینده رود و ضرورت انجام مجموعه اقدامات در یک برنامه زمان‌بندی و حساب شده و زنجیروار، اضافه کرد: اگر به کوهرنگ ۳ و طرح‌های مشابه دلخوش کرده‌ایم در طول زمان اجرا، ۱۰ها برابر این میزان تخصیص آب را از دست خواهیم داد بنابراین عزم و پشتیبان ملی برای نجات زاینده رود میخواهد که جز با مشارکت اقتصادی و دلسوزان کشور امکانپذیر نیست.

محرابیان به نکاتی در موضوع زاینده‌رود پرداخت و افزود: سخت‌تر از احیای زاینده‌رود بیان طرح احیا در طول دو تا سه دهه گذشته است.

وی چالش زاینده‌رود  را عبارت از ۴ موضوع کلان دانست که سالانه یک و ۲ دهم میلیارد متر مکعب از منابع آب زیرزمینی دراین منطقه اضافه برداشت می شود که متاسفانه مشکلاتی متعددی را برای اصفهان رقم زده است، گفت: افزایش چشمگیر تقاضا و بارگذاری ها در بخش های مختلف کشاورزی،  شرب و صنعت منطقه  و تغییرات اقلیم و کاهش بارش‌ها در طول ادوارهای مختلف به ویژه  در دهه اخیر باعث بروز خشکسالی بسیار مفرط به ویژه در حوزه آبریز زاینده رود شده است.

محرابیان عدم اجرای به موقع پروژه های عمرانی و آبی استان را از دیگر چالش‌های زاینده رود خواند و گفت: طرح‌هایی از دهه ۶۰ و ۷۰ برای زاینده‌رود تعریف شده است که در حد طرح نیمه تمام یا رها شده یا پیشرفت بسیار اندکی داشته است.

وی گفت: عدم تعادل به خاطر افزایش تقاضا و کمبود منابع آب باعث عدم پایداری دائمی زاینده رود شده است.

محرابیان به راهکارها اشاره کرد و گفت: تبیین برنامه جامع و یکپارچه حوضه زاینده‌رود، اجرا و تامین اعتبار طرح‌های نیمه تمام از جمله راهکارها برای احیای دائمی زاینده رود است که باید در قالب طرح جامع اعتبار قابل توجهی  در کشور تخصیص یابد و بر اساس  تجارب،  پشتیبان عظیمی از طرح های ملی در اعتبارات خارج از بودجه سنواتی دیده شده است.

وی زنده کردن زاینده رود  را در پی اجرای بموقع،  سریع و پشتیبانی این طرح ها دانست که امروز، عزم و اراده آن وجود دارد، گفت: اصلاح الگوی کشت و تغییر نگرش به موضوع کشاورزی با بهره گیری از الگوهای نوین، آبیاری نوین و کشت های پر بازده با بهره مندی بالا برای مردم است که از نظر اقتصادی باید مشوق های لازم  و تخصیص تسهیلاتی از کشاورزان  صورت بگیرد.

وزیر نیرو اظهار داشت: همچنان شاهد مصرف آب توسط برخی از صنایع آب‌های جاری و سطحی هستیم که باید تخصیص ها بازنگری و با استفاده از پساب و آب های غیر متعارف جایگزین شود.

وی با بیان اینکه اصلاح روش آبیاری فضای سبز واقع درحوضه زاینده رود، به کار گیری پساب به جای چاه ها از دیگر راهکارها برای احیای زاینده رود است و گفت: با کلام و بیان نمی توان شاهد قطع برداشت های غیر مجاز باشیم و باید سازه‌ها و راه‌های حفاظتی از ابتدا تا انتهای حاشیه رودخانه  اجرا تا امکان برداشت غیر مجاز غیر ممکن شود.

وزیر کشاورزی نیز در این جلسه ازتولید ۷ و نیم میلیون تن محصول کشاورز در سال به ارزش ۵۰ هزار میلیارد تومان خبر داد و افزود: میزان  صادرات در حوزه کشاورزی به ۲۰۰ میلیون دلار می‌رسد.

سید جواد ساداتی نژاد با اعلام اینکه در زمان حاضر۱۱ درصد مردم به کشاورزی اشتغال دارند که معادل یک خانواده یک میلیون نفری است، گفت: در این سفر بالغ بر ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای بخش کشاورزی مصوب شد که ۲۰۰میلیارد تومان برای مرمت قنوات و ۱۴۰۰میلیارد تومان برای آبیاری نوین  و ۲۰۰ میلیارد تومان برای اصلاحات باغات و برای صدور سند و رفع تخلفات کشاورزی بالغ بر ۱۸۰میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وی کمک به زیر ساخت های شهرک های کشاورزی در استان ۵۷۰ میلیارد تومان و حمایت از پرورش شتر در مناطق کویری ۲۰ میلیاردتومان، ایجاد صندوق گیاهان دارویی و گل محمدی ۶۰ میلیارد تومان  را از دیگر مصوبات خواند.

وزیر راه و شهرسازی  نیز در این جلسه برای راههای استان سه هزار میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شده است، گفت: استان اصفهان حدود ۱۰ درصد ازادراه های کشور را در خود جای داده است و از نظر مسافر و تردد بار و توزیع بار در کشور نقش مهمی دارد.

رستم قاسمی افزود:  ۴۰۰ هزار نفر در  نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند که ۲۰ هزار واحد را در دستور اجرا داریم که لازم است برای تسریع در این پروژه استاندار اصفهان هر هفته جلسه ای در این خصوص برگزار و آخرین مراحل را از نزدیک بررسی کنند  و عقب ماندگی در ساخت را جبران کنند.

حکمرانی غلط در مدیریت آب در فلات مرکزی 

مهدی طغیانی، دیگر نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی،آب و مسئله زاینده‌رود را مهمترین و بزرگترین مشکل استان نام برد و افزود: زاینده‌رود تنها ویترین شهر اصفهان نیست بلکه رگ حیاتی این مردم در فلات مرکزی ایران است.

وی افزود: ماحصل چند دهه حکمرانی غلط در مدیریت  آب در فلات مرکزی یک جاده خاکی وسط شهر اصفهان و  فرونشست شدید زمین است بطوری که  مردم از نابودی مساکن خود مطمن نیستند و نگرانند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  نابودی معیشت کشاورزی و صدمات محیط زیست و خشکی تالاب گاوخونی و ریزگردها از عمده مشکلات پیش‌روی استان اصفهان است که اصلاح حکمرانی آب در فلات مرکزی و شفافیت در برداشت ها در تمام مسیر رودخانه از سرآب تا پایاب و حقابه ها است .

وی انسجام در تصمیم گیری در حوزه شرب، کشاورزی و صنعت در تمام استان های پیرامون و در هر سه قوه است، گفت: مردم اصفهان چیزی بالاتر از حق خود نمی خواهند  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha