۲۶ خرداد ۱۴۰۱، ۱۷:۰۰
کد خبرنگار: 911
کد خبر: 84790955
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

باید از ظرفیت فضای مجازی برای ترویج فرهنگ زکات استفاده شود

قزوین - ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: از ظرفیت فضای مجازی و رسانه‌ها باید برای ترویج فرهنگ زکات و آثار و فواید آن برای جامعه اسلامی استفاده شود.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین در دیدار سرپرست حوزه نمایندگی ولی فقیه در امر زکات گفت: از ظرفیت رسانه‌ها و فضای مجازی در تبیین زکات استفاده حداکثری کنیم.

به گزارش ایرنا به نقل از دفتر نماینده ولی فقیه در استان قزوین، آیت الله عبدالکریم عابدینی روز پنجشنبه در دیدار با  سرپرست حوزه نمایندگی ولی فقیه در حوزه زکات افزود:در حال حاضر در استان قزوین مدیرانی داریم که امیدواریم همراهی‌های خوبی را از آنان در اجرای معارف و مسائل دینی شاهد باشیم، شرایط ما از این جهت خوب است و امیدواریم با دولت جدیدِ خدمت‌گزار تحولی را در استان شاهد باشیم.

وی ادامه داد:  خدای متعال در سوره مؤمنون موضوع قرابت و خویشاوندی نماز و زکات را مطرح می کند، مردم معمولا به نماز اهتمام ویژه ای دارند و در زکات نیز باید این مهم را شامل باشیم.

امام جمعه قزوین در اهمیت زکات همچنین گفت: فقهای ما می‌فرمایند که اگر دکمه‌ای از لباس شما مشمول زکات باشد و با آن نماز بخوانید، نماز شما مشکل خواهد داشت، این‌ها یک فرصت‌سازی خدایی و دینی است برای اینکه امر مهم زکات دیده شود.

وی اظهار داشت: در چندین روایات با بیان‌های مختلف از اهمیت نماز، روزه، زکات، حج و ولایت سخن به میان آمده است، به عنوان نمونه راوی از امام باقر (ع) پرسش می‌کند کدام یک از این موارد افضل هستند؟ برای اینکه دیگران تصور نکنند باقی موارد کم‌ اهمیت است، تک‌تک موارد را تبیین فرموده و در ادامه نیز فرمودند اما اگر کسی همه شب‌ها نماز بخواند، همه روزها روزه بگیرد، همه مال خود را زکات بدهد، همه ساله به حج برود اما نداند که ولایت و امامت چیست ثوابی نزد خدا نخواهد داشت و از اهل ایمان به حساب نمی‌آید.

وی اظهار کرد: زکات به معنای پاک سازی یا هرس نیز مطرح است و هم به معنای رشد و نمو می باشد، اتفاقا همین هرس باعث رشد و نمو می‌شود، مثلا بوته انگور اگر چند سال به حال خود بماند ابتدا میوه‌هایش کم و بی‌کیفیت شده و کم‌کم بوته نیز از بین می‌رود اما با هرس پاکسازی شده و رشد می کند.

امام جمعه قزوین تاکید کرد: در حوزه زکات مردم منتظرند ما به سراغ آن‌ها برویم، شاید ما در این مورد کوتاهی کرده‌ایم.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین یادآور شد: ما باید کاری کنیم این رقابت خیر در روستاها ایجاد شود، قرآن نیز فرمان به فَاسْتَبِقُوا الْخَیْرَاتِ داده است، کاری کنیم این مهم بین شهرها نیز این اتفاق بیفتد.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: باید همت کنیم که نسبت به سال‌های گذشته در امر زکات پیشروی داشته باشیم و این عزم را داشته باشیم که در کشور تبدیل به استان نخست در امر زکات شویم و در این راستا  بااید از راهکارهای مربوطه در این زمینه استفاده شود و از ظرفیت مبلغین، حوزه‌های علمیه، رسانه‌ها و فضای مجازی استفاده شود.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: اگر ما بخواهیم نظام زکوات، صدقات و خیرات را ساماندهی کنیم، باید این کار را با محوریت مساجد دنبال و پیگیری کنیم.

در ابتدای این نشست نیز حجت‌الاسلام‌ والمسلمین علی اکبر جعفری، سرپرست حوزه نمایندگی ولی فقیه در امر زکات گفت: اکنون کارها در حوزه زکات سیستمی و به صورت سند تحولی جلو می‌رود.

وی ادامه داد: آیین‌نامه اجرایی زکات که قانون آن در سال ۹۰ تصویب شد اکنون به محضر رئیس‌جمهور رسیده است و اگر ابلاغ شود. مصوبات آن تبدیل به وظایف همه دستگاه‌هایی که عضو شورا هستند می‌شود و می‌توان این موارد را از آن‌ها مطالبه کرد.

وی ادامه داد: کمیته نظارت بر عملکرد دبیرخانه شورا نیز پیش‌بینی شده است و در نهایت  این اتفاقات باعث می‌شود کارها در حوزه زکات به صورت الکترونیک و جامع تری دنبال شود.

این مسئول عنوان کرد: اکنون فصل برداشت محصول است و  مطالبه ما از نماینده ولی فقیه در استان قزوین این است که در خطبه‌های نماز جمعه مردم را به زکات توصیه بفرمایید.

سرپرست حوزه نمایندگی در امر زکات خاطرنشان کرد: استان قزوین در مجموع یک استان متوسط در حوزه جمع‌آوری زکات به شمار می رود و  سال گذشته 36 میلیارد تومان جمع‌آوری زکات داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha