محمد ویسی نژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:آبیاری تحتفشار روش نوینی از آبیاری است که در آن آب تحتفشار وارد مجاری بسته (لولههای اصلی و فرعی) می شود و از روزنههایی که به آنها قطرهچکان، آبپاش یا نازل میگویند، بهصورت قطره یا ذرات ریز خارج میشود و به این طریق از تلفات آب در مرحله توزیع آب در داخل مزرعه جلوگیری می شود و آب بهاندازه نیاز واقعی در دسترس گیاه قرار میگیرد.
مدیر آب وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد:تاکنون ۴۴درصد از زمین های آبی استان به سیستم های آبیاری نوین مجهز شده است.
وی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۰ بیش از ۷۰۰هکتار ازاراضی کشاورزی استان زیر پوشش آبیاری نوین رفته است تاکید کرد که میزان برنامه های امسال هنوز ابلاغ نشده است.
ویسی نژاد اضافه کرد:هم اکنون به ازای هر هکتار آبیاری قطره ای و بارانی ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض از سوی دولت به متقاضیان پرداخت می شود.
مدیر آب وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: ۸۶هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان معادل ۴۳درصد از این اراضی آبی است.
وی افزایش بهرهوری، سهولت آبیاری، امکان آبیاری زمینهای شیب دار و جلوگیری از شست و شوی بیرویه خاک، صرفه جویی در نیروی کار و پیشگیری از کارهای سخت را از جمله مزایای استفاده از روشهای نوین آبیاری ذکر کرد.
براساس آمار رسمی هم اکنون ۵۰ هزار خانوار کهگیلویه و بویراحمد در ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی به فعالیت مشغولند که حاصل دسترنج این بهره برداران سالیانه ۹۷۲ هزار تن محصول است.
کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت و اقلیمی چهار فصل نقش مهمی در تأمین نیازهای ضروری بازار محصولات کشاورزی استانهای جنوبی کشور دارد.
نظر شما