به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس،
این پهپاد که در کالج سلطنتی لندن ساخته شده است و مِدوسا (MEDUSA) نام دارد یک ربات دوگانه چندمحیطی است که برای نمونهبرداری از زیر آب استفاده میشود. این ربات میتواند پرواز کند و روی آب فرود آید و در حین انجام این فعالیتها یک دوربین مجهز به حسگر را به عمق بیش از ۳۳ فوت داخل آب بیندازد تا داده و نمونه جمعآوری کند.
به گفته دانشمندان، طراحی دوگانه مدوسا منحصربهفرد است و این پهپاد با انجام کارهای سخت، پایش زیر آب را به شکل چشمگیری ساده کرده است؛ در غیر این صورت، برای انجام چنین اقداماتی به قایق نیاز بود.
این پهپاد بهتازگی در آزمایشگاهها و برای آزمایشهای میدانی در دریاچه زوریخ در سوئیس آزمایش شده است.
دانشمندان قصد دارند از این پهپاد دوگانه در مناطقی استفاده کنند که دسترسی به آنها برای آزمایش میکروارگانیسمها (ریزاندامگان) و شکوفههای جلبکی، با استفاده از قایق غیرممکن است و انسانها و حیوانات را با خطر مواجه میسازد. پژوهشگران معتقدند که این امکان وجود دارد که از این پهپاد برای ساخت زیرساختهای دریایی مانند خطوط لوله انرژی زیر آب استفاده شود. ممکن است این پهپاد برای اندازهگیری تغییرات دما و شوری آب در قطب شمال بهمنظور پایش تغییرات جهانی آب و هوا نیز بهکار گرفته شود.
پهپاد مدوسا قادر است مسافتهای طولانی را با ظرفیت ترابری زیاد پرواز کند تا به محیطهای آبی دوردست مانند قطب شمال دست یابد و از آنجا دادههایی را جمعآوری کند و با خود برگرداند. طراحی پرواز این پهپاد براساس استاندارد صنعتی است؛ اما فناوری استفادهشده در طراحی آن برای استفاده در زیر آب، جدید است.
نظر شما