همکاری دانش‌ بنیان ها و صنایع بوشهر، تعامل ۲ سر برد است

بوشهر- ایرنا- رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس گفت: همکاری صنایع عظیم مستقر در بوشهر با واحدهای فناور و دانش‌بنیان این استان، تعاملی ۲ سر برد است که هم نیاز صنعت و ضرورت‌های زیست محیطی آنها را تامین می‌کند و هم رونق اشتغال و خلق ثروت از دانش را برای تیم‌های متخصص این استان به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن حبیبی روز چهارشنبه در نشست زیست محیطی با مسئولان مجمتع پارس جنوبی اظهار کرد:  در زمان حاضر حدود ۲۰ واحد فناور و دانش‌بنیان مجموعه پارک علم و فناوری بوشهر در حوزه محیط زیست فعالیت می‌کنند و موفق به تولیداتی در زمینه‌های پایش آلودگی‌ها، هوشمندسازی، تولید کشت بافت حرا، بیابان‌زدایی و مدیریت مصرف آب شده‌اند.

وی در ارتباط با کنترل آلایندگی صنایع جنوب استان بوشهر یادآور شد: یکی از واحدهای مستقر در مجموعه پارک سیستمی را برای تصفیه پساب‌ها طراحی کرده است که ممکن است در مذاکره با پالایشگاه‌های پارس جنوبی بتواند نیاز این مجموعه را پوشش دهد.

حبیبی تاکید کرد: ارتباط صنعت و پارک علم و فناوری باید تقویت شود چرا که در این مجموعه چندین واحد متخصص و چابک فعالیت می‌کنند که می‌توانند برای حل مسائل و نیازهای صنایع راهکار ارائه کنند.

رئیس پارک علم و فناوری بوشهر پیشنهاد داد: پالایشگاه‌ها نیازهای خود را به طور دقیق و مشخص به پارک علم و فناوری خلیج فارس اعلام کنند تا در صورت وجود از سوی واحدهای مستقر در این مجموعه تامین شود.

وی اضافه کرد: در غیر این صورت تلاش می‌شود تا آنها را به شبکه کشوری حدود ۶۰۰ واحد دانش بنیان و فناور فعال در حوزه انرژی متصل کنیم.

حبیبی گفت: در زمان حاضر، جنگ، جنگ اقتصاد و گفتمان، گفتمان ثروت و پول است، بنابراین باید تلاش شود تا در این شرایط بتوانیم در تامین نیازهای خود خودکفا شویم و "گلیم خود را از آب بکشیم".

وی افزود: اگر شرایطی برای فعالیت نخبگان مساعد باشد هیچ‌یک از آنها کشور را رها نخواهند کرد، چنانکه در ۲ سال گذشته شاهد مهاجرت حدود یکهزار و ۸۰۰ نخبه از بهترین دانشگاه‌های دنیا به کشور و فعالیت در واحدهای دانش‌بنیان بودیم و چند نفر از آنها نیز در پارک بوشهر مستقر هستند.

رئیس پارک علم و فناوری خلیج فارس اظهار کرد: اگر بتوانیم از علم خلق محصول و ثروت کنیم عملکردی موفقیت آمیز داشته‌ایم و نخبگان نیز به دنبال استفاده از توان فکری و دانشی خود در این مسیر هستند، بنابراین با تسهیل شرایط برای فعالیت آنها می‌توانیم شاهد جلوگیری از مهاجرت نخبگان و بازگشت آنها به کشور باشیم.

وی اذعان کرد: در زمان حاضر بویژه برای تولیدات دارویی و خوراکی فرآیند اخذ مجوزها به صورت سرعت‌گیری در مسیر فعالیت نخبگان و واحدهای دانش‌بنیان عمل می‌کند که لازم است در این زمینه دستگاه‌های دولتی تسهیلگری کنند.

حبیبی گفت: در زمان حاضر یکی از واحدهای مستقر در مجموعه پارک علم و فناوری دانش بنیان موفق به تولید سلول بنیادی از موجودات دریایی شده است اما برای دریافت مجوزهای غذا و دارو به کندی پیش می‌رود در حالی که  از کشورهای مختلف اروپایی و منطقه چندین مورد دعوت‌نامه و درخواست محصول دریافت کرده است.

وی یادآور شد: پارک علم و فناوری بستری است تا متخصصان و دانش آموخته‌های دانشگاهی که دارای  ایده و فکر هستند، بتوانند از آن خلق ثروت کنند و خدمتی ارائه کند که نسبت به معادل آن ارزش افزوده بالاتری داشته باشد.

رئیس پارک علم و فناوری استان بوشهر یادآور شد: در زمان حاضر هفت هزار واحد دانش‌بنیان در کشور فعال است و تا ۸۰۰ هزار نفر برای کشور اشتغال‌زایی داشته‌اند.

وی گفت: نتیجه اعتماد به جوانان متخصص و دانش بنیان و میدان دادن به آنها در بسیار از از عرصه‌ها انجام کارها و رفع وابستگی بوده است.

همکاری دانش‌ بنیان و صنایع بوشهر، تعامل ۲ سر برد است

معاون مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی در ادامه این نشست گفت: مجموعه پارس جنوبی با ۱۲ پالایشگاه فعال مشکلات و به دنبال آن نیاز بالایی در زمینه محیط زیست و چالش آلودگی‌ها دارد و از ارتباط سه‌جانبه صنعت، حفاظت محیط زیست و پارک علم و فناوری استقبال می‌کند.

حسین شمشیری افزود: آلودگی‌های فلرها، پساب‌ها، ضایعات و اسکله‌ها از مهمترین مسائل مجتمع گازی پارس جنوبی است و نشست‌های سه جانبه با محیط زیست و پارک علم و فناوری برای بیان نیازها، طرح قوانین بالادستی و ارائه راهکارها و بستر حل این مشکلات بسیار سازنده است.

وی ادامه داد: مجتمع گاز پارس جنوبی از این تعاملات برای مدیریت انرژی، استفاده بهینه از منابع و همه مواردی که در این چرخه قرار می‌گیرند حمایت می‌کند.

شمشیری اظهار کرد: اگر بتوانیم همه مولفه‌های توسعه را به صورت هماهنگ محقق کنیم به توسعه پایدار دست می‌یابیم که حرکت امروز ما نیز در همین راستا است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha