سید امیر طباطبائیان مدیر ناحیه انرژی و سیالات شرکت فولاد مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: SVC تجهیزی بسیار مهم در حفظ کیفیت، توان و کاهش هزینههای انرژی الکتریکی در شرکتهای تولیدکننده فولاد است. با این تجهیز و جبران توان راکتیو مصرفی کورههای قوس الکتریکی با جلوگیری از افت ولتاژ و آزادسازی ظرفیت خطوط انتقال و ترانسفورماتورها، توان مصرفی کورههای قوس الکتریکی و در نتیجه تولید (حدود ۱۰ درصد یا بیشتر) افزایش مییابد.
وی افزود: این تجهیز با افزایش ضریب توان و جبران توان راکتیو، از اعمال جریمههای سنگین در قبوض برق شرکت فولاد مبارکه جلوگیری میکند. در حقیقت SVC با جبران عدم تعادل و تقارن توان مصرفی و حذف هارمونیکهای جریان تولیدی کورههای قوس الکتریکی، تأثیر بسیاری بر پارامترهای کیفیت توان دارد که این عامل خود باعث کاهش نرخ خرابی دیگر تجهیزات مانند ادوات الکترونیک قدرت، اینورترها، تجهیزات حساس و موتورها و کابلها میشود.
طباطبائیان خاطرنشان کرد: با کاهش نوسانات ولتاژ و پایدارسازی آن، از تغییرات پیدرپی تپ در تپ چنجرها جلوگیری میشود که در نتیجه طول عمر مفید تپ چنجرهای ترانسفورماتورها که تجهیزات حساس و گرانقیمتی هستندافزایش مییابد.
راهاندازی موفقیتآمیز SCV طی ۲ سال فعالیت مداوم
احسان مهدویمنش رئیس توزیع برق شرکت فولاد مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فولاد مبارکه اظهار کرد: در بهمنماه ۱۳۹۵ با وقوع فالت شدید بر روی شبکه برق فولاد مبارکه، برجهای تایریستوری SVC-B دچار آسیبدیدگی شدیدی شد که متأسفانه شرکت سازنده یعنی زیمنس آلمان نیز به علت اعمال تحریمهای ظالمانه از تأمین تجهیزات و تعمیر این SVC خودداری کرد.
وی افزود: با توجه به تصمیم مدیریت فولاد مبارکه و با توجه به قیمت بسیار زیاد پیشنهادی توسط سایر شرکتهای خارجی، تأمین قطعات، رفع عیب و راهاندازی این پلنت به متخصصین داخلی شرکت سپرده شد.
رئیس توزیع برق شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: با تلاش و همت متخصصین واحد توزیع برق و با کمک دفاتر فنی تعمیرات و تولید ناحیه انرژی و سیالات، واحد خرید و بومیسازی و با بهرهگیری از توان شرکتهای دانشبنیان داخلی تجهیزات آسیبدیده مهندسی معکوس و بومیسازی گردید و نقشههای مربوطه بازطراحی و شبیهسازی و نهایتا فرایند دمونتاژ و مونتاژ تجهیزات برنامهریزی و اجرایی شد.
وی در پایان اذعان داشت: علیرغم تکنولوژی پیشرفته این تجهیز، کلیه مراحل آزمایش، پیشراهاندازی و راهاندازی با صرفهجویی بیش از ۱۷۰ هزار یورو، با موفقیت انجام گرفت و پس از ۲ سال فعالیت مداوم، در تاریخ ۱۷ فروردین ۱۴۰۱، SVC ۶۳ کیلوولت B با موفقیت راهاندازی شد.
بومیسازی ۳۷ قطعه یدکی با تکیهبر دانش متخصصان
خداداد امینی، تکنسین قطعات یدکی واحد توزیع برق شرکت فولاد مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: قطعات یدکی جبرانسازهای استاتیک واحد توزیع برق شامل ۶۷ قطعه است که در طول سه سال پس از شناسایی توانمندی سازندگان داخلی، ۳۷ قطعه یدکی توسط متخصصان توانمند کشور عزیزمان بومیسازی و ساخته شد. این قطعات پس از مونتاژ بر روی تجهیز SVC B واحد توزیع برق در فروردینماه سال ۱۴۰۱ با تلاش همکاران واحد توزیع برق در مدار شبکه سراسری برق کشور قرار گرفت.
وی افزود: ازجمله مهمترین مزایای این تجهیز باید به مواردی همچون بهبود ضریب توان، فیلتر کردن هارمونیکهای نامطلوب، تنظیم ولتاژ باس مصرفی کورهها در مقدار مبنا و کاهش فلیکرهای ولتاژ شبکه ناحیه فولادسازی اشاره کرد.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما