به گزارش خبرنگار ایرنا، پروانه حیدری روز دوشنبه در آئین تجلیل از هنرمندان صنایع دستی قرچک که در کانون ملائک این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: حوزه صنایع دستی به دلیل گستردگی، نیاز اندک به مواد اولیه، هزینههای مناسب راهاندازی و استفاده از مواد اولیه در دسترس، از ظرفیت بالایی در ایجاد اشتغال پایدار برخوردار است.
وی از صنایع دستی به عنوان پیشران تولید ملی و اقتصاد هویتبنیان یاد کرد و افزود: صنایع دستی نه فقط به عنوان یک محصول فرهنگی، که نمایش دهنده هویت جامعه است از این رو میتواند اقتصاد جامعه را با توجه به فرهنگ آن ارتقاء بخشیده و با استفاده از نوآوری و به روزرسانی و بهرهگیری از دانش روز، مخاطبان بیشتری را جذب خود کرده و به همان میزان، زمینه اشتغال پایدار را فراهم کند.
حیدری با اشاره به اینکه صنایع دستی کارکردهای خود را فقط به لوازم تزئینی محدود نمیکند، اظهار داشت: امروز مردم بیش از حوزه تزئینی صنایع دستی، به کاربردهای آن توجه دارند، بنابراین هنرمندان باید با توجه به نیاز مخاطب، تولیدات خود را کاربردی و قابل استفاده برای همگان کنند.
وی افزود: اگر هنرمندان صنایع دستی آثار خود را به روز و کارآمد کنند، سلیقه جامعه را به خوبی بشناسند، ایدههای نو برای تولید آن به کار گیرند و از بستهبندیهای جذاب و کاربردی بهره ببرند، قطعا بازار هدف بیشتری را جذب خود خواهند کرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان تهران مهمترین مشکل هنرمندان صنایع دستی را بازار فروش اعلام کرد و افزود: با توجه به شرایط ویژه کشور در دو سال گذشته ناشی از شیوع ویروس کرونا، امکانی برای برپایی نمایشگاههای حضوری میسر نبود، ولی تلاش میشود تا با مساعد شدن شرایط کنترل این بیماری، نمایشگاههای تخصصی در شهرستانهای استان تهران برگزار شده و آثار به صورت مستقیم به علاقمندان عرضه شود.
حیدری با تقدیر از تلاش شهرداری قرچک در ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی گفت: ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی در شهرستان قرچک با معماری اصیل و سنتی نویدبخش آیندهای بسیار درخشان برای هنرمندان صنایع دستی شهرستان قرچک و مناطق اطراف است که میتواند تحولی عظیم در این حوزه ایجاد کند.
قرچک با ۲۷۰ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
نظر شما