به گزارش خبرنگار ایرنا، رئیس حوزه هنری استان بوشهر در این آئین گفت: در این مجموعه ۱۳۰ صفحه ای در خصوص تاریخ مدون نماز جمعه بعنوان یکی از آئینهای عبادی الهی استان بوشهر با ۲ قرن قدمت سخن گفته شده روایتی از تلاش ۱۳ امام جمعه استان به تصویر کشیده شده است.
امید پارسایی فرد بیان کرد: این کتاب به سفارش حوزه هنری از سوی پژوهشگاه ادب، فرهنگ و تاریخ استان بوشهر منتشر شده است.
وی یادآورشد: براساس مستندات موجود نخستین نماز جمعه از سوی شیخ حسن آل عصفور از سال ۱۱۷۳ هجری خورشیدی اقامه شده و شواهد نشان می دهد استان بوشهر یکی از قدیمی ترین و باسابقه ترین استانها در امر برگزاری آئین عبادی سیاسی نماز جمعه در کشور است.
وی ادامه داد: در مجموعه شناخت نامه هنر، فرهنگ و تمدن استان بوشهر شرحی از زندگینامه ائمه جمعه، تصاویر و مستندات مربوط به اقدامات آنها، دستاوردها و عملکرد آنها از آغاز تا امروز درج شده است.
پارسایی فرد گفت: مجموعه شناخت نامه هنر، فرهنگ و تمدن استان بوشهر بیانگر توجه مردم به نماز جمعه و پیشینه بلند این آئین عبادی الهی در استان است.
وی تاکید کرد: مجموعه شناخت نامه هنر، فرهنگ و تمدن استان بوشهر در کشور نسخه یگانه است و هیچ استانی تاکنون این چنین مجموعه ای در خصوص پیشینه خود در نماز جمعه تدوین و دسته بندی نکرده است.
رئیس حوزه هنری استان بوشهر گفت: این مجموعه بیانگر حضور دینی و درک بالای فرهنگی و اجتماعی مردم استان بوشهر در خصوص برگزاری آئین عبادی الهی نماز جمعه است.
وی یادآور شد: براساس برنامه ریزی انجام شده قرار است مجموعه های دیگری از این شناخت نامه در خصوص شناسنامه شهرستانهای استان بوشهر، جغرافیای انسانی شهرستان بوشهر، تاریخچه شعر نو استان، گویش دشستان، تاریخچه خوشنویسی، شناسنامه هنر و صنایع دستی استان نیز منتشر شود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: این استان یکی از استانهای پیشگام در برگزاری نماز جمعه است و وجود مسجد جمعه که زمان تاسیس آن به زمان قاجار برمی گردد نیز گواهی بر این مدعا است.
آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری افزود: تالیف چنین مجموعه ای در نوع خود کار بی نظیری است.
نظر شما