حسن مالکی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: عشایر این منطقه در سال جاری ۲۰۰ تن لبنیات و فرآوردههای لبنی، ۱۸ تن کرک، مو و پشم و ۳۰۰ تن گوشت قرمز تولید کردهاند.
وی بیان کرد: هرچند عشایر همچنان با اثرات خشکسالی دست و پنجه نرم میکنند اما وضعیت بارندگی و مراتع نسبت به سال قبل مقداری بهتر بوده است.
رئیس اداره امور عشایر سربیشه گفت: از محل اعتبارات سال مالی جاری، ۱۹ طرح عمرانی خرد از جمله احداث مخزن ذخیره آب، لولهگذاری، نصب تلمبه بادی، پنل خورشیدی و بهسازی چاه مالداری با اعتبار یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان از محل اعتبارات طرح توسعه درح و ارزش افزوده اجرایی شده است.
وی اظهار داشت: بر اثر خشکسالی تعدادی از قنوات، چشمهها و چاههای مالداری عشایر منطقه خشک شده که افزایش درخواست آب از سوی عشایر را به دنبال داشته است و برای حل مشکل کمآبی عشایر ماهانه هزار و ۵۰۰ متر مکعب آب حمل میکنیم.
مالکی گفت: در حال حاضر آبرسانی سیار به ۱۰۸ محله عشایری با جمعیت بیش از ۸۰۰ خانوار با تانکر انجام میشود و کمبود اعتبار و افزایش تعداد ناوگان آبرسانی مهمترین درخواست و چالش در این زمینه است که در این خصوص نیازمند حمایت هستیم.
وی وجود دام مازاد عشایر در این شرایط خشکسالی را از دیگر مشکلات عشایر منطقه ذکر و اضافه کرد: در این خصوص نیاز است شرکت پشتیبانی امور دام برای خرید دام مازاد عشایر ورود پیدا کند تا دست واسطهها و دلالان در خرید دام عشایر قطع شود.
رئیس اداره امور عشایر شهرستان سربیشه گفت: با توجه به گرانی نهادههای دامی، قیمت فرآوردههای دامی و لبنی بهخصوص گوشت برای عشایر پایین است و در مجموع هزینه تمامشده گوشت بیشتر از قیمت فروش آن است.
وی افزود: در حال حاضر هر کیلوگرم بره زنده از عشایر حدود ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان خریداری میشود که با توجه به خشکسالی و گرانی نهادههای دامی برای عشایر صرفه اقتصادی ندارد.
مالکی همچنین از عشایر منطقه خواست برای دریافت تسهیلات مورد نیاز خود از طریق دریافت دامدار کارت اقدام کنند.
در حال حاضر سه هزار و ۲۰۰ خانوار عشایر در شهرستان مرزی سربیشه زندگی میکنند که ۱۳۵ هزار راس دام سبک و سنگین را پرورش میدهند.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و سربیشه در فاصله ۶۶ کیلومتری بیرجند است.
نظر شما