به گزارش خبرنگار ایرنا، در جلسه امروز شورای شهر تهران، اعضای شورا نسبت به اتفاقات اخیر در شهرداری تهران و حوادثی که در کشور رخ داد تذکراتی ارائه کردند.
مهدی اقراریان در جریان شصت و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تشکیل قرارگاه ایمنی در شهرداری، شکلگیری این قرارگاه را خوب توصیف کرد و گفت: متاسفانه حادثه تکرار می شود، روی آن تمرکز میکنیم، قرارگاه تشکیل می دهیم ولی بعد از مدتی حادثه را فراموش میکنیم.
وی با اشاره به حادثه متروپل، پلاسکو و سینا اطهر و سایر حوادث گفت: حادثه تکرار میشود و پس از مدتی تمرکز بر روی آن و کار رسانهای، به دست فراموشی سپرده میشود تا حادثه بعدی رخ دهد.
اقراریان گفت: در حال حاضر با چند نوع تخلف ساختمانی از جمله ساختمانهایی که بدون پروانه ساخته میشوند و ساختمانهایی که بیشتر از مجوزی که دریافت کردند, ساخته میشود روبرو هستیم که هر کدام یک متروپل جدید است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه باید چشمهایی باشند که این تخلفات ساختمانها را ببینند، گفت: اولین اقدام باید تشکیل قرارگاه ایمنی برای جلوگیری از ساخت ساختمانهایی باشد که ۵ تا ۶ طبقه مجوز گرفتهاند اما ۷ تا۸ طبقه می سازند.
وی با اشاره به بازدید از منطقه ۱۹ تهران گفت: این منطقه را میتوان بهشت ساخت و سازهای غیر مجاز عنوان کرد.
به گفته اقراریان، سود ساختمانهایی که بیش از مجوز ارائه شده ساخته میشوند، به جیب شبکه مافیایی میرود اما مردم مستضعف از ساختمانها استفاده میکنند و متضرر میشوند.
وی گفت:جای تعجب است که به این نوع ساختمانها آب، برق و گاز داده میشود؛ اگر خدمات آب و برق و گاز با آنها داده نشود شهروندان این ساختمانهای ناایمن و بدون مجوز را نمیخرند.
اقراریان با بیان اینکه برخی از این ساختمانها دارای شبکه اراذل و اوباش سازمانیافته هستند و گاه نیروی انتظامی اعلام می کند که زورش به آنها نمیرسد، گفت: چطور است که مقصران حادثه بانک ملی بعد از ۲۴ساعت پیدا میشوند اما با اینها برخورد نمیشود؛ اگر ناجا بخواهد میتواند مقتدرانه برخورد کند.
وی ابراز امیدواری کرد که تشکیل قرارگاه ایمنی موجب میشود تا در یک فضای همدلی جلو ساخت و سازهای غیرمجاز گرفته شود.
ترافیک تهران به معضل اجتماعی و فرهنگی تبدیل شده است
سوده نجفی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه درباره ترافیک شدید این روزهای پایتخت گفت: ترافیک تهران به یک معضل اجتماعی فرهنگی تبدیل شده و نیازمند یک جراحی است.
وی با بیان اینکه تهران با داشتن ساختههای فرهنگی متعدد امالقرای جهان اسلام است، عنوان کرد: متاسفانه تهران امروز فقط با ۲ شاخص ترافیک و آلودگی هوا در دنیا شناخته میشود.
عضو هیئت رئیسه شورای شهر با تاکیدبر اینکه معضل ترافیک تهران نیازمند حل بحران است، ادامه داد: رفع این بحران صرفا محدود محدود به شهرداری تهران نیست بلکه نیازمند مساعدت هیئت دولت، نمایندگان مجلس، شهردار و حتی فراجا است.
نجفی با اشاره به اینکه شورای عالی ترافیک اقدامات زیادی را در این خصوص انجام داده است اما کفایت نمیکند، بیان کرد: با توجه به بازدید که از مناطق داریم رفع معضل ترافیک خواسته همه شهروندان است.
عضو شورای شهر ادامه داد: در گذشته پیکهای ترافیک شهر تهران پنج ساعت بود اما امروز به ۹تا ۱۰هم در بازههای زمانی مختلف افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه بحران ترافیک مشکلات روحی را هم برای شهروندان به دنبال خواهد داشت گفت: رئیس جمهور باید پیگیر فراهم کردن واگنهای مترو و اتوبوسهای جدید باشد چراکه دولت نیز در این خصوص وظایفی را به عهده دارد و باید به آن عمل کند.
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شهروندان نسبت به خرابی پلهبرقیهای برخی ایستگاه
های مترو شکایت دارند عنوان کرد: این مشکل سختیهایهایی را برای گروههای خاص از جمله سالمندان و معلولان ایجاد کرده است که باید به آن رسیدگی شود.
وی همچنین در خصوص رسیدگی به وضعیت نظافت عمومی ایستگاههای مترو و همچین استفاده از ماسک شهروندان در اماکن تذکر داد.
درخواست تسریع در تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز مترو
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز با ارایه تذکری ضمن تسلیت به خانوادههای مصیبتدیده حادثه ناگوار قطار محور مشهد_یزد، بر اهمیت موضوع ایمنی تردد حمل و نقل عمومی ریلی درون شهری تاکید کرد.
وی گفت: این حادثه پیامآور این نکته بود که اگر از نیروهای کارآمد، توانمند، متخصص و تجهیزات لازم برخوردار نباشیم، چنین حوادثی در کمین سیستم های جاده ای و ریلی خواهد بود.
تشکری هاشمی با اشاره به خرابی خط ٥ مترو تهران در روز گذشته که ناشی از فرسودگی شبکه برق بالاسری این خط بود افزود: از آغاز دوره ششم مدیریت شهری تهران با انجام مکاتبههای رسمی و در تذکرهای علنی و همچنین طی بازدیدهای متوالی از کارخانه واگن سازی بر لزوم خرید ضروری قطعات یدکی و انجام تعمیرات اساسی و اورهال تاکید داشتهام و اعلام کردم مترو تهران به دلیل کارکرد طولانی مدت، نیازمند اورهال قطار، ایستگاه و تجهیزات اعم از شبکه برق خطوط مترو است که متاسفانه به رغم تذکرات مکرر تاکنون اقدام شایستهای صورت نگرفته است.
وی اظهار داشت: قطعات یدکی موجود در حمل و نقل درون شهری پایتخت در انبارهای شرکت بهره برداری مترو طی سالیان اخیر مورد استفاده قرار گرفته است و متاسفانه اقدام اثربخشی به منظور خرید مجدد و شارژ انبارهای مترو صورت نگرفته است و با گذشت ١٠ ماه تنها اقدامی که از سوی شرکت بهره برداری مترو صورت گرفته تامین تعدادی چرخ برای مترو بوده است در حالیکه تجهیزات بسیاری برای نگهداشت این سرمایه ارزشمند حمل و نقلی مورد نیاز است.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه استفاده از ناوگانی که ایمنی لازم را ندارد به هیچ عنوان مورد تایید و قابل قبول نیست، عنوان کرد: تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز مترو از سوی شهرداری تهران تسریع شود.
تشکری هاشمی، از قرارداد شرکت مپنا و شرکت بهره برداری مترو جهت بازسازی ١٥ کیلومتر برق بالاسری خط ٥ مترو یاد کرد و گفت: مشخص نیست چرا و به چه دلیل و در حالیکه امکان ادامه کار از سوی شرکت فراهم بوده ، ادامه این قرارداد برای سال جاری در کمیته فنی پروژه های این شرکت تایید نشده است و این اقدام بسیار تأمل برانگیز است.
وی با بیان اینکه عدم تعمیرات اساسی و اورهال به موقع قطارهای مترو و به سبب آن بروز خرابی های نگران کننده و متعدد در قطارهای در حال خدمت به شهروندان بسیار متحمل شده است از شهردار تهران خواست نسبت به جلوگیری از فعالیت قطارهای شهری که به مرحله ناایمن رسیده، رفع موانع خرید و ارسال سریع قطعات یدکی به کارخانه واگن سازی و انبارهای مترو دستورات لازم را صادر کنند.
تشکری هاشمی همچنین از اقدامات معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران نسبت به تبدیل وضعیت ایثارگران تشکر کرد و گفت: با عنایت به بند "و"
تبصره ٢٠ بودجه ١٤٠١ و بند ٩ تبصره ٢١ بودجه ١٤٠١ شهرداری تهران، عده ای از ایثارگران معتقدند کارشان معطل مانده، لذا از شخص فروزنده تقاضا دارم همانطور که جهادی تبدیل وضعیت ایثارگران را در شهرداری تهران آغاز کرده، جهادی هم بر ادامه روند اهتمام داشته و تبدیل وضعیت ایثارگران باقیمانده را تسریع کنند.
ضرورت ایجاد اشتغال برای مددجویان
زهرا شمس احسان عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه از شهرداری تهران برای برگزاری اجتماع امام رضاییها تشکر کرد.
وی با اشاره به وضعیت ساماندهی معتادان متجاهر در شهر تهران نیز گفت: شهرداری ساماندهی سالمندان بالای ۶۰ سال، افراد دارای زخم باز و نوجوانان زیر ۱۸ سال را برعهده گرفته که کار قابل تحسینی است.
شمس احسان با بیان اینکه، پایدارسازی در مسیر بهبود کار دشواری است، عنوان کرد: برای ساماندهی این دسته از افرادی که شهرداری مسئولیتی بر عهده گرفته، باید همه دستگاه ها کمک کند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه بستر ایجاد شغل برای مددجویان باید مورد توجه قرار گیرد، تاکید کرد که در این خصوص یک تیم تخصصی مددکاری باید شکل بگیرد.
وی ادامه داد: شهردار تهران در خصوص سنجش اثرگذاری و سامانههای افراد بایستی گزارشی را به شورا ارائه کند.
درخواست بررسی چرایی عدم محافظت از صندوق امانات بانک ملی
حبیب کاشان دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با اشاره به سرقت از صندوق امانت بانک ملی، خواستار بررسی چرایی عدم محافظت شدید از صندوق امانات بانک ملی شد.
وی گفت: البته در کمترین زمان و با تلاش های پلیس آگاهی و کارآگاهان، سارقان دستگیر شدند که جای تشکر و قدردانی دارد.
کاشانی با اشاره به اینکه در جلسه گذشته از سخن بنده سوء تفاهم شد، گفت: هفته گذشته و در خلال مباحث کارشناسی بنده کلمه ای خطاب به صارمی معاون شهرسازی شهرداری تهران گفتم که این کلمه مورد رنجش هم وطنان لر شد و وظیفه دارم برغم اینکه قصدی برای ناراحتی آنها نداشتم از آنها عذرخواهی کنم.
به گزارش ایرنا در جلسه گذشته کاشانی خطاب به صارمی که گزارشی ارایه کرده بود، گفت که وی لر است و باید برخی مباحث دوبار برای تکرار شود.
رسیدگی به وضعیت زندگی مردم در محله امامزاده حسن
ناصر امانی، عضو دیگر شورای شهر تهران امروز در صحن شورا با قرائت گزارش محلهگردی خود از امامزاده حسن گفت: محلهای که مزین به نام یکی از چهار امام زاده واجب التعظیم تهران، محل تولد مردان بزرگ و مجاهدان و مبارزان قبل از انقلاب اسلامی و سرداران شهید و شهیدان زنده و نگین مناطق جنوبی غرب تهران است.
وی افزود: از محله امام زاده حسن و منطقه ۱۷ شهرداری تهران سخن میگویم؛ محلهای با حدود چند صد هزار نفر جمعیت که حتی جمعیتش از برخی از استانهای متوسط کشور هم بیشتر است اما حتی در حد یک شهرستان هم سرانههای زیست شهری را ندارد.
وی با بیان اینکه سه ویژگی این محله را در چند سال اخیر تحت تاثیر خود قرار داده است، گفت: اول؛ غلبه بافت تجاری در معابر اصلی، دوم؛ حضور گسترده و کنترل نشده دست فروشان و سوم؛ حضور و سکونت فوق العاده اتباع خارجی به ویژه در یک سال اخیر.
امانی افزود: علاوه بر مغازههای متعدد در خیابانهای اطراف امام زاده حسن ساخت مجتمهای بلند مرتبه تجاری توسط اوقاف و شهرداری با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده که متاسفانه برخی از آنها به دلیل اختلافهای حقوقی به بهره برداری نرسیده و موجب شده ارزش معاملاتی واحدهای تجاری در این منطقه حتی بیش از مناطق برخوردار شمالی شهر تهران شود.
امانی اضافه کرد: حضور گسترده دستفروشان در معابر اصلی و تجاری محله به نحوی است که در ساعات عصر تا پایان شب حتی امکان تردد مردم پیاده هم سخت است، خودروها که جای خود دارد؛ در چنین شرایطی یکی از مجتمع های تجاری با الزام ایجاد ۴۰۰ واحد پارکینگ بدون تامین پارکینگ؛ شرایط را وخیمتر خواهد کرد.
این عضو شورا گفت: همانگونه که در گزارشهای پیشین از محلات کم برخوردار تهران اشاره کردم حضور مهاجران و اتباع بیگانه در محلات مرکزی و جنوبی و عمدتا کم برخوردار شهر تهران به شدت افزایش یافته و بافت جمعیتی و حتی فرهنگی آنها را تحت تاثیر قرار داده و حواشی زیادی ایجاد کرده است. اجاره واحدهای کوچک با قیمت و اجارهبهای بالا از سوی این مهاجران به صورت غیر طبیعی قیمت اجاره را در محله به شدت افزایش داده است.
وی گفت: خانوادههای مهاجران با جمعیت ۱۱ نفری در یک واحد ۵۰ متری دردسر ساز شده است.
امانی با اشاره به کمبود مدرسه در محله امامزاده حسن گفت: در این محله فقط یک دبستان دخترانه وجود دارد و هیچ مقطع آموزشی دیگری مستقر نیست.
به گفته وی، مردم ناچارند فرزندان خود را به محلات همجوار برای ادامه تحصیل بفرستند اما در همین یک واحد هم اکثریت با مهاجران است.
وی افزود: افزون بر فقدان مراکز آموزشی ابتدایی و متوسطه، سرانه فرهنگی محله امام زاده حسن تقریبا صفر است و هیچ مرکز فرهنگی به جز پنج مسجد که به خاطر شیوع کرونا صرفا در اوقات نماز طی دو سال گذشته فعال بوده در محله وجود ندارد و تنها مرکزی که از دوره چهارم مدیریت شهری در محله ساخته شده سرای محله امام زاده حسن است و سالن ورزشی جنب آن هم دو سال است که در اختیار بخش خصوصی است و به اجاره داده شده است.
عضو شورا گفت: بار اصلی فعالیتهای فرهنگی محله با مدیریت امام زاده است که با برگزاری مراسم، تشکیل کلاسهای آموزشی به ویژه با محوریت قرائت و حفظ قرآن و کلاس آموزشی مسائل خانواده و جوانان تلاش کرده خلأ مسائل فرهنگی محله را جبران کند؛ از مدیر سختکوش و جهادی و انقلابی امام زاده یعنی آقای گلمحمدی تقدیر و تشکر میکنم.
وی با اشاره به کمبود سرانه فضای سبز در این محله گفت: در این محله تنها یک بوستان کوچک وجود دارد که به هیچ وجه متناسب نیاز و جمعیت محله نیست.
امانی ادامه داد: برغم تکمیل سیستم فاضلاب و بهره برداری به میزان بیش از ۹۰ در محله که جای تشکر دارد و در گزارش مدیر آب و فاضلاب هم بود متاسفانه دو خیابان محله یعنی شهید احمدی و خرد پی به دلیل عدم لوله گذاری همچنان از جوبهای سرپوشیده فاضلاب استفاده می کنند که بوی تعفن و آبگرفتگی را برای واحدهای تجاری و مسکونی به ویژه هنگام بارندگی ایجاد می کند.
امانی گفت: باغراه معروف به حضرت زهرا (س) در منطقه ۱۷ با مشکلات و موانعی روبه رو است از جمله ایک سوله باقی مانده راه آهن که تبدیل به محل تجمع معتادان و کارتنخوابها شده و بنده تعدادی از آنها را رأس ساعت ۱۰ صبح گوشه این سوله دیدم و به گفته مردم، شب در این سوله حضور معتادان فوق العاده افزایش پیدا میکند.
عضو شورای تهران افزود: ۲ سازه نیمه کاره رها شده و زنگزده که دیواره های آن توسط سارقان تخریب شده و میلگردهای آن نیز به سرقت رفته است عملا با حصارکشی پناهگاه مناسبی برای معتادان شده است.
وی ادامه داد: ۱۱ واحد مسکونی باقی مانده در طرح تعریض خیابانهای شمال این پیاده راه باعث ترافیک و به ویژه تصادف موتورسیکلتها شده است و چند روز پیش نیز همین اتفاق تکرار شد. تیرهای چوبی باقی مانده قبل از انقلاب و تیرهای بتونی که تعدادشان به بیش از ۸۰۰ تیر میرسد سبب شده امکان تردد با خودرو به کوچههای محله را ناممکن کند.
امانی تاکید کرد: با توجه به این گزارش و جلسهای که در پایان بازدید با حضور برخی از معتمدان محل، معاونان و شهردار منطقه داشتیم مردم چند خواسته داشتند که سرفصل هایشان را بیان می کنم.
وی، هماهنگی با شرکت فاضلاب و پلیس راهور جهت تکمیل سیستم فاضلاب دو خیابانی که عرض کردم؛ هماهنگی و تسهیل در جمع آوری تیرهای برقی که باقی مانده است؛ تعیین تکلیف سوله باقی مانده از راه آهن و سازه ای که ظاهرا با نظر ستاد شهرداری تهران بنا شده تکمیل پیدا نکند و در منطقه تبدیل به یک ناهنجاری شده را از جمله خواستهای شهروندان عنوان کرد.
وی افزود: ساماندهی دستفروشان؛ ۵ تملک و تخریب ۱۱ واحدی که در تعریض خیابان باقی مانده و سبب ترافیک و تصادف شده است؛ فعال شدن مجدد سرای محله و امکان استفاده از تنها سالن ورزشی که در اختیار مردم نیست و اجاره داده شده است و موضوعی که البته در دست منطقه نیست؛ سامان دهی و کنترل و نظارت بر اتباع بیگانه است که به نظرم در تهران مدیریت خوبی در اینباره انجام نمیگیرد و باید رده های بالاتر نظام در رابطه با آن تصمیم گیری کنند..
نظر شما