مهندس "سعدی نقشبندی" عصر شنبه در جلسه کمیته اطفای حریق شهرستان جوانرود با بیان اینکه باید برای اطفای حریق و جلوگیری از آتش گرفتن جنگلها در فصل گرم سال همواره باید آماده باشیم، افزود: آموزش و فرهنگسازی در کاهش حوادث آتشسوزی درجنگلها و مراتع نیز نقش مهمی برای جلوگیری از این موضوع دارد.
وی به ارائه راهکارهایی برای مقابله با آتش سوزی پرداخت و یادآور شد: آموزش نیروهای محلی، استفاده از ظرفیت شوراها و دهیاران، اطلاع رسانی به کشاورزان، استفاده از ظرفیت مساجد و پایگاههای بسیج ، سازمان های مردم نهاد ،استفاده از ظرفیت رسانه ها و نصب تابلو و بنر با موضوع ممنوعیت روشن کردن آتش در پارکها، فضای سبز و فضاهای مورد استفاده گردشگران از مهمترین راهکارهای مقابله با آتش سوزی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
فرماندار جوانرود با با اشاره به اینکه هرگونه آتش زدن کاه و کلش جرم محسوب میشود؛ یادآورشد: برابر قانون، آتش زدن مزارع با هدف نابودی کاه و کلش ممنوع بوده و این اقدام علاوه بر جرم بودن به خاک کشاورزی و مراتع نیز ضرر و زیان جدی میرساند بنابراین لازم این مهم از سوی جهاد کشاورزی اطلاع رسانی شود.
مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جوانرود نیز گفت : اقدامات پیشگیرانه برای آتش سوزی های احتمالی در این شهرستان انجام گرفته است.
علی منصوری افزود: بکارگیری ۲۰ دیده بان ، شناسایی ۶ نقطه بحران آتش سوزی ، آموزش نیروهای محلی و استفاده از ظرفییت شوراها و دهیاران ، سازمان های مردم نهاد ،بسیج از مهمترین این اقدامات است.
وی یادآورشد: سال گذشته ۶ مورد آتش سوزی در سطح ۱۰هکتار در شهرستان جوانرود به وقوع پیوست که در مقایسه با مدت مشابه آن ۴۶ درصد کاهش نشان می دهد.
امام جمعه موقت جوانرو هم ،حفظ منابع طبیعی را تکلیف دینی و ملی دانست و گفت: همه ما در حفظ و حراست از منابع طبیعی موجود، به ویژه جنگلها و مراتع و همچنین توسعه پایدار و گسترش این نعمت الهی یک وظیفه دینی و ملی داریم.
ماموستا محمد عزیز حسامی افزود: امروز مردم یک نقش محوری در حفظ منابع طبیعی برعهده دارند که باید از ظرفیت عظیم عمومی بیشتر بهره گرفته شود.
شهرستان جوانرود ۶۶ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی دارد.
نظر شما