به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالرحیم افروغ روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: استان بوشهر در هنرهای آیینی و بویژه در حوزه تعزیه استعدادهای ویژه و گروههای توانمندی دارد و از طرفی علاقه و پیوند دیرینه مردم باعث پذیرش و استقبال خیلی خوبی از این گروه ها در نقطه به نقطه استان بوشهر شده است.
وی بیان کرد: برای ارتقای هنر تعزیه نیاز بود این هنر از یک ساختار منسجم تشکیلاتی برخوردار و برای طراحی این ساختار باید در ابتدا چند گام به صورت اساسی به جلو برده شود.
افروغ ادامه داد: در این مسیر گروههای تعزیه در سطحهای مبتدی، متوسط و عالی باید شناسایی و ثبت شوند تا یک بانک اطلاعاتی جامعی از آنها ایجاد شود.
وی اظهار کرد: در این راستا ابتدا با انتشار فراخوان انجمنهای شهرستانی تعزیه راهاندازی و سپس نسبت به انجمن استانی تا پیش از فرا رسیدن محرم و صفر اقدام خواهد شد.
افروغ یادآور شد: در انجمنها برنامههای مهم شامل آموزش، استعدادیابی، تواتنمندسازی و برنامههای شاخص مانند سوگوارهها در آینده برگزار خواهد شد.
وی اضافه کرد: همچنین باید کارهای پیرامونی تعزیه مانند تولید اسباب و لوازم تعزیه با هنر هنرمندان استان تولید و در اختیار گروهها قرار گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر گفت: در این استان ۲۰۰ گروه تعزیه فعالیت دارند که باید تا سوم تیرماه با مراجعه به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خود نسبت به ثبت اطلاعات اقدام کنند.
وی افزود: فرم ثبت نام نیز بر بستر سایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر بارگذاری شده است که افراد در صورت تمایل میتوانند به صورت غیرحضوری نسبت به ثبت گروههای خود اقدام کنند.
افروغ بیان کرد: برای حمایت از گروههای تعزیه برنامههای حمایتی فاخری در دستور کار است که از جمله آنها میتوان به فرصت ارائه به آنها در مکانهایی در سطح ملی اشاره کرد.
وی گفت: همچنین برنامهریزی لازم صورت گرفته تا نسبت به مستندسازی و ماندگاری صوت و تصویر تعزیهها برای نسل آینده فراهم شود.
افروغ ادامه داد: در استان بوشهر جوانانی تحصیل کرده و آشنا به هنر وارد عرصه تغزیه شدند که بدون تردد اتفاقهای ویژهای در این حوزه رقم خواهد خورد.
وی تاکید کرد: محتوای تمامی تعزیهها باید به سمت سند و اسناد تاریخی برود و از ابداع محتوا در این حوزه باید به صورت جدی اجتناب شود.
نظر شما