جلوگیری از حرکت شن‌های روان با استفاده از خرزهره در آران و بیدگل موفقیت‌آمیز بود

کاشان - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: سال گذشته ابتکار استفاده از خرزهره در قالب طرح بادشکن غیرزنده در بخش کویرات از توابع شهرستان آران و بیدگل به کار گرفته شد که با موفقیت‌آمیز بودن آن، امسال در سایر تپه‌های دارای شن‌های روان نیز اجرا می‌شود.

خَرزَهره درختچه‌ای سمی و همیشه‌سبز از راسته گل‌سپاسی‌سانان، تیرهٔ خرزهره‌ایان است که به طور معمول در پارک‌ها برای اهداف زینتی کاشت می‌شود. برگ خرزهره شبیه به برگ بید اما بزرگ‌تر از آن است.

محمدعلی کاظمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اجرای طرح‌های بادشکن غیرزنده طی ۲ سال گذشته در بخش کویرات از توابع شهرستان آران و بیدگل افزود: طرح بادشکن غیرزنده سال ۱۳۹۹ با استفاده از نیزارها در روستای حسین آباد کویرات انجام شده بود و ۱۴۰۰ در قراردادی با شرکت تعاونی مرتع‌داران، استفاده از خرزهره برای اجرا این طرح به کار گرفته شد.

وی ادامه داد: هرس خرزهره در شهرداری انجام و اجرای طرح بادشکن غیرزنده با این روش در سطح ۱۵ کیلومتر از تپه‌های روستای حسین آباد کویرات عملیاتی شد که موفقیت‌آمیز بود. 

رییس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان خاطر نشان کرد: با اجرای بادشکن غیرزنده با استفاده از خرزهره از حرکت بسیاری از ماسه‌ها جلوگیری شده است که در این بین دامداران و بهره‌برداران عضو شرکت تعاونی مرتع‌داران در روستای حسین آباد در اجرا و حفاظت از این طرح همکاری و نقش مهمی داشتند.

وی تصریح کرد: در بحث حفاظت که مهتر از اجرا است همکاری داشتند ادامه این مهم هم در سال ۱۴۰۱ در سایر تپه هایی که حرکت شن های روان داریم انجام شود.

کاظمی با بیان اینکه ۴۰۳ هزار هکتار از مساحت استان اصفهان را عرصه جنگلی و ۶ میلیون و ۳۰۰ هکتار آن را مرتع تشکیل می‌دهد، اظهار داشت: ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های منابع طبیعی در سفر پیش روی رییس جمهور به این استان مصوب شده است که امید می‌رود با قطعی شدن آن، طرح‌های مورد نظر اجرا شود.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان با ۲۸ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل۳۲ درصد) در برگرفته است.

جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در شهرستان های فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارد.

استان اصفهان از نظر تقسیم‌بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی، غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.

شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.‌

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha