گام موفق دولت سیزدهم در واگذاری سهام سرخابی‌ها

تهران- ایرنا- پس از سال‌ها تلاش برای واگذاری ۲ باشگاه استقلال و پرسپولیس، درنهایت دولت سیزدهم کار نیمه‌تمام دولت قبل را اجرا کرد و با عرضه سهام سرخابی‌ها در بورس طلسم ۲۴ ساله این واگذاری مهم شکسته شد.

به گزارش ایرنا، مساله خصوصی‌سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس قصه‌ای قدیمی و پرماجرا است که در اردیبهشت ۱۳۸۸ و در جهت اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی کلید خورد اما نهایی شدن این واگذاری در دولت‌های مختلف به باد فراموشی سپرده شد و هیچ‌گاه اقدام جدی برای نهایی شدن آن در دستور کار مسوولان قرار نگرفت.

با آغاز به کار دولت سیزدهم، تصمیم‌گیری و انجام برخی از اقدامات برای واگذاری هر چه سریع‌تر سرخابی‌ها موردتوجه وزرا و سازمان خصوصی‌سازی بود و درنهایت با برگزاری جلسات هفتگی گره کور واگذاری سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس با تلاش گسترده مسوولان حاضر در دولت سیزدهم بازگشایی و پرونده واگذاری آن در سال ۱۴۰۰ بسته شد.

صورت‌های مالی حسابرسی شده نقطه مشترک دولت‌های مختلف برای عدم موفقیت در واگذاری سرخابی‌ها و عرضه آن در بازار سرمایه بود اما دولت سیزدهم بدون توجه به بهانه‌های مطرح‌شده، در نخستین روزهای فعالیت خود مسیر نیمه‌تمام دولت‌های قبل را در پیش گرفت و در روزهای پایانی سال ۱۴۰۰ موفق به عرضه سهام این ۲ باشگاه بزرگ ورزشی در بورس شد.

از دی‌ماه ۱۴۰۰، زمزمه واگذاری سرخابی‌ها رنگ واقعیت به خود گرفت و طرفداران این ۲ تیم بزرگ چشم انتظار اعلام زمان نهایی عرضه سرخابی‌ها در بورس قرار گرفتند.

گام موفق دولت سیزدهم در واگذاری سهام سرخابی‌ها

عرضه حتمی سرخابی‌ها در بورس تا پایان سال ۱۴۰۰

 با گذشت روزها و نیز افزایش سرعت فعالیت مسوولان حاضر در دولت سیزدهم‌، خوش‌بینی‌ها نسبت به واگذاری حتمی سرخابی‌ها تا پایان سال ۱۴۰۰ قوت گرفت و فعالان بازار سرمایه فقط در انتظار اعلام هر چه سریع‌تر زمانی نهایی درج نماد سرخابی‌ها در بازار سرمایه بودند اما از همان ابتدا «حجت اسماعیل‌زاده»، معاون پذیرش فرابورس اعلام کرده بود که با توجه به مختصات مالی غیراستاندارد این دو تیم ورزشی، امکان حضور آنها در بازار اصلی نیست.

جدیت مسوولان در پیگیری واگذاری سهام سرخابی‌ها تا جایی پیش رفت که «میثم فدایی»، مدیرعامل فرابورس ایران از احتمال تعیین قیمت سهام سرخابی‌ها تا پایان بهمن‌ماه خبر داد، این اتفاق جزو اقداماتی بود که هیچ‌گاه در دولت‌های قبل موردتوجه قرار نگرفت و تا دولت قبل فقط زمزمه واگذاری سهام سرخابی‌ها موردبحث مسوولان بود.

به دنبال چنین تصمیماتی، «حسین قربان زاده»، رییس سازمان خصوصی‌سازی روز چهارشنبه (۲۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۰) به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: بر اساس تصمیمات اتخاذشده، قرار بر این است تا هیات واگذاری برای روز شنبه (۲۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۰) تشکیل جلسه دهد، قیمت سهام سرخابی‌ها در آنجا تصویب و درنهایت اعلام شود.

ارزش‌گذاری سهام سرخابی‌ها طبق وعده‌های داده‌شده، در تاریخ ۲۳ بهمن‌ماه انجام و ارزش نهایی باشگاه پرسپولیس سه هزار و ۲۱۰ میلیارد تومان و ارزش نهایی باشگاه استقلال ۲ هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان اعلام شد، به دنبال چنین روندی در روز شنبه (۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۰) اقدامات مربوط به ثبت سهام استقلال و پرسپولیس در سازمان بورس انجام شد.

اعلام نهایی ارزش‌گذاری سهام سرخابی‌ها و نیز انجام ثبت سهام استقلال و پرسپولیس در سازمان بورس زمینه‌ساز افزایش خوش‌بینی فعالان بازار سرمایه به دولت سیزدهم برای تحقق وعده‌های داده‌شده از سوی مسوولان بود.

در ابتدا قرار بر درج نماد سرخابی‌ها در روز یکشنبه (یکم اسفندماه ۱۴۰۰) بود که این اتفاق تحت تاثیر وجود برخی از مشکلات با مانع تراشی‌هایی همراه شد اما با توجه عزم جزم شده دولت سیزدهم برای نهایی کردن واگذاری سهام سرخابی‌ها در سال ۱۴۰۰، موانع موجود بر سر راه با سرعت هر چه بیشتر برطرف و واگذاری آن طبق وعده‌های داده‌شده در اسفندماه ۱۴۰۰ انجام شد.

گام موفق دولت سیزدهم در واگذاری سهام سرخابی‌ها

اعلام زمان نهایی گشایش نماد سرخابی‌ها در بورس

به دنبال رفع مشکلات ایجاد شده رییس سازمان خصوصی‌سازی در روز دوشنبه (۹ اسفندماه) از درج نماد سرخابی‌ها در بازار پایه فرابورس خبر داد و گفت: گشایش نماد دو باشگاه ۱۵ اسفند مصادف با سوم شعبان و روز میلاد امام حسین(ع) خواهد بود که در ادامه چنین خبر مهمی مدیرعامل فرابورس ایران در توییتی اعلام کرد که درج نماد ۲ باشگاه در بازار پایه نارنجی انجام می‌شود.

طبق چنین وعده‌ای، سوت پایان این واگذاری پرماجرا با تلاش پیاپی دولت سیزدهم در ۹ اسفند ۱۴۰۰ با درج نماد سرخابی‌ها در بازار پایه فرابورس نواخته شد.

در نخستین روز پذیره‌نویسی، ۱۶۷ میلیون و ۴۰۳ هزار و  ۹۰۳ سهم  باشگاه استقلال توسط ۱۷۹ هزار و  ۱۸۵ نفر و در مورد باشگاه پرسپولیس ۱۶۲ میلیون و ۲۲۹ هزار و ۱۳۶ سهم توسط ۲۰۱ هزار و ۲۵۴ هزار نفر خریداری شد که با چنین آماری رکورد بیشترین میزان شرکت‌کننده در روز نخست پذیره‌نویسی فرابورس در سال ۱۴۰۰ شکسته شد.

با توجه به موفقیت دولت سیزدهم در عرضه سهام سرخابی‌ها در بورس و نیز شکسته شدن این طلسم ۲۴ ساله، طرفداران این دو تیم در انتظار اعلام نهایی زمان بازگشایی نماد سرخابی‌ها در بورس هستند، پیگیری‌های انجام شده از سوی خبرنگار ایرنا حاکی از آن است که باشگاه استقلال و پرسپولیس باید برخی از اطلاعات را در سایت کدال منتشر کنند و پس از انجام بررسی از سوی سازمان بورس اجازه بازگشایی نماد آنها دریافت خواهد شد.

باشگاه استقلال برخی از اطلاعات مانند صورت‌های مالی دوره‌های قبل را در سایت کدال منتشر کرده است.

شرکت‌ها زمانی که نزد سازمان بورس ثبت می‌شوند موظف‌اند تا برخی از اطلاعات را بر اساس دستورالعمل افشا به‌صورت مستمر بر سایت کدال منتشر کنند تا پس‌ازآن اقدامات مربوط به بازگشایی نماد آن‌ها انجام شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha