به گزارش خبرنگار ایرنا؛ فرماندار جوانرود در این نشست با بیان مسائل و مشکلات و ارائه های راهکارهای لازم گفت: برای برون رفت از مشکلات موجود علاوه بر ظرفیت های داخل شهرستان به ظرفیت های خارج شهرستان نیاز است.
«سعدی نقشبندی» افزود: از ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار باغات شهرستان جوانرود هزار هکتار آن با تنش آبی مواجه است که نیاز به اقدامات پیشگیرانه و عملیاتی در کوتاه مدت همچون مرمت و بازسازی کانال های آبی، تعمیر و تجهیز ایستگاههای پمپاژ، بازسازی چشمه ها، خرید لوله رایگان، آبرسانی سیار و بهره گیری از آب رودهایی نزدیک باغات، دارد که باید به صورت اورژانسی در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به مشکلات تامین آب شرب شهرستان جوانرود اظهار داشت: در تامین حوزه آب جامعه شهری و روستایی نیز اگر اهمیت آن بیشتر از باغات نباشد کمتر از آن نیست.
فرماندار جوانرود خاطر نشان کرد: در حال حاضر۲۱ روستای این شهرستان به صورت سیار آبرسانی می شود.
وی به اهمیت راه اندازی چاه «تم تم» اشاره کرد و یادآور شد: راه اندازی و وارد مدارکردن آب این چاه برای شهرستان جوانرود ضروری است و باید در راه اندازی این پروژه تسریع شود.
آبرسانی سیار به ۱۰۲ روستای ثلاث باباجانی
فرماندار ثلاث باباجانی نیز با یادآوری مسائل و مشکلات آبی این شهرستان گفت: برای رفع مشکلات آب شرب، باغ و دامداری به اعتبارات ویژه ای نیاز داریم.
«فرامرز باوندپور» افزود: از مجموع ۲۰۹ روستای ثلاث باباجانی ۱۰۲ روستا به صورت آبرسانی سیار می شوند که این خود مشکل بزرگی است.
احداث سد «نوئل» برای رفع مشکلات آب جوانرود
نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی هم گفت: علاوه بر اقدامات بلند مدت و کوتاه مدت که نیاز ضروری منطقه است در حال حاضر برای حل مشکلات آب شرب و باغات نیاز به اقدامات اورژانسی است.
«آرش لهونی» به احداث سد نوئل در شهرستان جوانرود اشاره کرد و افزود: از ۲ سال گذشته احداث سد نوئل پیگیری شده و در بودجه ۱۴۰۰ در جدول ۲۰ مطالعه و اجرای آن لحاظ شده و در بودجه ۱۴۰۱ نیز این اعتبار تکرار شد و در دست مطالعه است.
وی اظهار داشت: با اجرای سد نوئل مشکلات تامین آب شرب و کشاورزی شهرستان جوانرود حل و دیگر نیازی به برگزاری این جلسات نیست.
حل مشکلات آب نیاز به نگاه همه جانبه دارد
مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمانشاه نیز به کاهش میزان بارش در ۲ سال گذشته کرد و گفت: سال گذشته ۱۸۵ میلی متر نسبت به میانگین سالانه کاهش بارندگی داشتیم امسال نیز بدون هیچ ذخیره و پشتوانه بارشی از سالهای گذشته در همان حد از میزان بارش سال گذشته قرار داریم.
«محمودرضا شهلایی» افزود: وضعیت شهرستان جوانرود از متوسط استانی بیشتر اما نسبت به میانگین بلندمدت ۴۹ درصد کمتر است.
وی اظهار داشت: برای حل مشکلات آب به نگاه همه جانبه نیاز داریم.
اجرای ۴۰ پروژه آبرسانی در جوانرود و ثلاث باباجانی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه هم با بیان اینکه برای حل مشکلات کم آبی برنامه داریم، گفت: در شهرستان جوانرود و ثلاثباباجانی نزدیک به ۴۰ پروژه آبرسانی در حال اجراست که بیشتر این پروژهها تا مردادماه امسال به بهره برداری می رسند.
«علیرضا کاکاوند» بر نهادینه شدن فرهنگ مصرف در جامعه اشاره کرد و افزود: در جامعه ما آب به درستی مصرف نمی شود و اگر فرهنگ مصرف درست نشود مشکلات ما بیشتر می شود.
«غلامرضا شهبازی» مدیرکل بحران استانداری کرمانشاه نیز گفت: با همکاری تمام دستگاهای اجرایی تلاش می شود در کوتاه مدت اقدامات پیشگیرانه و عملیاتی برای تنش آبی باغات شهرستان جوانرود و ثلاث باباجانی انجام گیرد.
شهرستان جوانرود با بیش از ۷۵ هزار نفر جمعیت در ۸۶ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه و شهرستان ثلاث باباجانی نیز با حدود ۴۰ هزار نفر در ۱۲۰ کیلومتری غرب کرمانشاه واقع شده است.
نظر شما