صنایع دستی پیشران تولید ملی و اقتصاد هویت بنیان است

پاکدشت- ایرنا- معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان تهران گفت: صنایع دستی پیشران تولید ملی و اقتصاد هویت بنیان است که با نوآوری، خلاقیت و توسعه دانش‌بنیان می‎تواند تحول اقتصادی در جامعه ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پروانه حیدری روز چهارشنبه در آئین تجلیل از هنرمندان صنایع دستی پاکدشت که در محل سالن همایش‌های شهرداری این شهرستان برگزار شد اظهار داشت: صنایع دستی می‌تواند با سرمایه اولیه اندک و فعالیت در فضای محدود برای تعدادی زیادی از افراد شغل پایدار ایجاد کند به شرط آن که مسئولان از این حوزه حمایت بیشتر کرده و فعالان این عرصه نیز آثار فاخر و کاربردی تولید کنند.
وی اظهار داشت: صنایع دستی برای توسعه کارکردهای خود، به تولید محصولات خلاقانه و دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف نیاز دارد و هنرمندان نباید در این مسیر فقط به حمایت دستگاه‌های دولتی چشم بدوزند و لازم است تا  فعالان این حوزه نیز تولیدات خود را بر اساس پیشرفت و توسعه جامعه، طراحی‌های نوین، نوآوری در تولیدات و کاربردی کردن آن ارتقاء دهند.
وی گفت: امروز کارکردهای صنایع دستی فقط به جنبه تزئینی محدود نمی‌شود و این امر اولویت مردم نیست لذا فعالان حوزه صنایع دستی باید علاوه بر جنبه تزئینی، بر روی جنبه کاربردی صنایع دستی نیز فکر کرده و تا این محصولات به  اولویت خانواده‌ها در استفاده تبدیل شود.
حیدری با تأکید بر لزوم توجه به خلاقیت و نوآوری در تولید صنایع دستی گفت: فعالان صنایع دستی زمانی می‌توانند در کار خود موفق بوده و بازار مناسبی را جذب کنند که هر روز طرح جدید با ایده و فکر نو تولید کنند ضمن این که در کنار تولید فاخر لازم است تا به موضوع بسته بندی محصولات خود نیز توجه داشته و آن را به عنوان اولویت فروش خود قرار دهند.
وی بر لزوم شناخت سلیقه جامعه در تولید محصولات جدید صنایع دستی توسط هنرمندان تأکید کرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان تهران گفت: در دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، امکان برگزاری نمایشگاه‌های تخصص صنایع دستی در استان تهران میسر نشد ولی تلاش می‌شود تا با توجه به شرایط مناسب کنترل این بیماری و با کمک شهرداری‌ها، نمایشگاه‌های صنایع دستی به صورت دوره‌ای در شهرستان‌های استان تهران ایجاد شود.
وی افزود: فراخوان‌های اعلام شده برای نمایشگاه‌های صنایع دستی مختص شهر تهران نیست و تمامی هنرمندان صنایع دستی استان می‌توانند در این نمایشگاه‌ها آثار خود را عرضه کنند  البته باید توجه داشت که اگر محصولات ارائه شده در نمایشگاه‌ها از کیفیت و نوآوری لازم برخوردار نباشند، قطعا نمی‌توانند مخاطب مناسبی را جذب کنند.
حیدری اظهار داشت: در دو سال گذشته بسیاری از هنرمندان صنایع دستی با استفاده صحیح از فرصت فضای مجازی توانستند فعالیت خود را گسترش داده و مخاطبین و مشتری‌های زیادی را جذب کنند لذا باید در این حوزه نیز بازاریابی علمی و دقیقی صورت گیرد.
وی از استاندارد نبودن کارگاه‌های تولید صنایع دستی، هدر رفتن انرژی در کوره‌های سفالگری و شیشه‌گری و عدم بروزرسانی تولیدات و خط تولید به عنوان مهمترین مشکلات تولید کنندگان صنایع دستی استان تهران یاد کرد.
وی گفت: با توجه به رفع مشکل تعرفه مصرف گاز در حوزه تولید صنایع دستی شیشه می‌توان شاهد رونق تولید در این حوزه صنایع دستی بود.
پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمعیت در ۲۵ کیلومتری جنوب‌شرق تهران واقع شده است.
۲۰ خرداد روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha