۱۷ خرداد ۱۴۰۱، ۱۵:۱۴
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 84780291
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشاورزان گلستانی از طرح کشت قراردادی برنج استقبال کردند

گرگان- ایرنا- کشاوررزان گلستان از اجرای طرح کشاورزی قراردادی برنج در سال زراعی جاری که توسط مدیریت تعاون روستایی استان اجرا شد با جذب تمامی سهمیه ابلاغی وزارت جهادکشاورزی استقبال کردند.

به گزارش ایرنا، امسال شرکت غله و خدمات بازرگانی گلستان مجری طرح کشاورزی قراردادی برنج در سطح  ۱۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان است که اجرای آن را به مدیریت تعاون روستایی استان به عنوان مباشر تامین بخشی از برنج تولیدی کشور برای تنظیم بازار واگذار کرده است.

طرح کشاورزی قراردادی برنج در سال زراعی جاری برای نخستین بار توسط دولت در استان های گیلان، مازندران و گلستان که تامین کننده اصلی این محصول در کشور است، در سطح ۴۵ هزار هکتار برنامه ریزی و به اجرا در آمده است.

طبق تعریف سازمان جهانی غذا و کشاورزی (FAO)، "کشاورزی یا کشت قراردادی، یک نوع سیستم تولید در کشاورزی است که مطابق توافق بین خریدار و کشاورز انجام می‌شود و در قرارداد شرایط تولید و بازاریابی محصول ذکر می‌شود".

بر مبنای اعلام وزارت جهاد کشاورزی، کشاورزان متقاضی که توان تامین نهاده‌های کشاورزی مورد نیاز برای تغذیه محصول از جمله کود را ندارند، می‌توانند با مراجعه به مراکز تعیین شده با جهاد کشاورزی استان قرارداد امضا کنند و بر مبنای آن، جهاد کشاورزی برای هر هکتار زمین و در ازای سفته، کود موردنیاز را به کشاورز تحویل می‌دهد و کشاورزان در پایان فصل کشت، محصول برداشت شده خود را به قیمت تضمینی اعلام شده به جهاد کشاورزی تحویل می‌دهند و بعد از کسر هزینه‌های کود، مطالبات خود را دریافت می‌کنند.

معاون نظام بهره برداری مدیریت تعاون روستایی گلستان روز سه شنبه در این ارتباط گفت: طرح کشاورزی قراردادی برنج در این استان از اوایل اردیبهشت ماه سال جاری در استان به اجرا درآمد و در این مدت ۱۲ هزار هکتار با استقبال کشاورزان منطقه زیر پوشش طرح قرار گرفته است.

سیدغلامرضا حسینی در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: بیشترین استقبال از کشاورزی قراردادی برنج در استان، از سوی بهره برداران شهرستان علی آباد بوده است.

وی ادامه داد: در زمان حاضر استقبال برای بستن قرارداد کشت برنج در استان وجود دارد که تخصیص سهمیه در سطح سه هزار هکتار دیگر در دست پیگیری است.

به گفته وی کشت شالی در اراضی نسق ( دارای حق آبه) گلستان تا اواسط تیرماه ادامه دارد و برداشت آن بهاره این محصول از میانه تیرماه آغاز می شود.

حسینی اضافه کرد:  براساس تفاهم نامه صندوق بیمه محصولات کشاورزی و وزارت جهادکشاورزی، همه قراردادهای این نوع کشت زیر پوشش بیمه قرار می گیرد و هزینه آن از طرف دولت پرداخت می شود تا در پایان از محل دریافت و فروش محصول تسویه شود.

وی یادآور شد: در این طرح اتحادیه شرکت های تعاونی تولید روستایی به عنوان مباشر بذر و نهاده های کشاورزی ضروری از قبیل کود و سم را بدون هیچ گونه پیش پرداختی تامین کرده و هزینه آن هنگام تحویل محصول از کشاورز کسر می‌شود.

به گفته وی به طور میانگین به ازای هر هکتار کشاورزی قراردادی برنج بین ۱۰۰ تا ۸۰ میلیون ریال سرمایه تخصیص داده می شود که بعد از برداشت محصول از کشاورز طرف قرارداد دریافت می شود.
گلستان دارای ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی نسق دار (دارای حق مالکیت استفاده از آب سطحی و رودخانه‌ها) برای کشت شالی است در حالی که علاوه بر این، کشاورزان این خطه به طور میانگین سالانه در ۵۰ تا ۶۰ هزار هکتار از زمین های خود به روش سنتی - غرقابی، شالی کشت می کنند.

بیشترین گونه زیر کشت برنج در گلستان از نوع طارم، نعمت، هاشمی و دم‌سیاه است.

استان گلستان واقع در شمال کشور از قطب های مهم تولید محصولات کشاورزی به شمار می رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha