به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس، «آلبرتو فرناندز» رئیسجمهوری آرژانتین با ارسال لایحهای به کنگره، وضع ۱۵ درصدی مالیات بر درآمد اضافی شرکتهایی با سودهای بیشتر از هشت میلیون دلار را خواستار شد.
دولت آرژانتین وعده داده است تا با جمعآوری حدود ۲۰۰ میلیارد پزو (واحد پول این کشور) از محل دریافت مالیات بیشتر، این مبلغ را به کمکهای اجتماعی اختصاص دهد.
فرناندز گفت: این جنگ، ما را در معرض دو واقعیت قرار میدهد؛ اینکه میلیونها انسان در معرض خطر هستند و تعداد بسیار کمی از تاثیرات این جنگ سود زیادی میبرند. این مسئلهای به دور از اخلاق است و ما در مدیریت کشور نمیتوانیم اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.
طبق اعلام «مارتین گوسمان» وزیر اقتصاد آرژانتین، دو شرط برای تعیین «رشد درآمد واقعی» در نظر گرفته شده است. سود شرکت در سال ۲۰۲۲ به صورت واقعی بیشتر از ۱۰ درصد و نسبت به سال ۲۰۲۱ بیشتر از ۲۰ درصد باشد. به این ترتیب شرکتهایی موظف به پرداخت این مالیات خواهند بود که سود اضافی آنها، حاصل سرمایهگذاری یا بهبود بهرهوری نبوده، بلکه محصول افزایش قیمتها باشد.
به نوشته ال پائیس، لایحه مالیات بر درآمد بادآورده فرناندز اگر چه طرح مطلوبی به نظر میرسد اما دولت در کنگره، جایی که اکثریت را ندارد، کار بسیار دشواری خواهد داشت. جبهه مخالفان دولت پیشتر هشدار داده است که به هر طرحی که فشار مالی را افزایش دهد، رای نخواهد داد.
آرژانتین به منابع اضافی برای افزایش ذخایر بانک مرکزی نیاز دارد، چنان که صندوق بین المللی پول در توافقنامه برای تامین مالی مجدد بدهی خود وعده داده بود. مخالفان دولت به جای افزایش بار مالی، خواستار کاهش هزینهها هستند.
به گفته وزیر اقتصاد آرژانتین، بر اساس توافق انجام شده میان دولت آرژانتین و صندوق بینالمللی پول، دولت متعهد میشود که هزینههای بودجه خود را تا سال ۲۰۲۵ متعادل کرده به طوری که کسری بودجه از ۲.۵ درصد در سال جاری به صفر برسد. هدف از این امر توقف چاپ پزوهای جدید (واحد پول آرژانتین) است که در چرخهای باطل در دو سال از چهار سال گذشته موجب تورم سرسامآور سالانه ۵۰ درصدی بوده است. فرار سرمایه، بازار سیاه ارز و یا کاهش دائمی ارزش پزو از مسائلی است که عدم تعادل هزینههای بودجه در این کشور به دنبال داشته است.
این کشور با جمعیت ۴۵ میلیون نفری در آمریکای جنوبی از اواسط سال ۲۰۱۸ در رکود اقتصادی به سر می برد و نرخ تورم در این کشور از ۴۰ درصد فراتر رفته است. شیوع ویروس کرونا نیز فقر و بیکاری را در این کشور واقع در آمریکای جنوبی افزایش داده است.
رئیسجمهوری آرژانتین پیشتر نیز در انتقاد از عملکرد غرب در قبال جنگ اوکراین و پیامدهای آن بر کشورهای آمریکای لاتین گفت: جنگ اوکراین «واقعیتی است که در خاک اروپا رخ میدهد؛ جایی که ایالات متحده به عنوان عضو ناتو، منافع خاص خود را دنبال میکند و اختلافات خود را با روسیه تجدید میکند». وی افزود: از تحریمهای اقتصادی علیه روسیه، همه ما رنج میبریم.
نظر شما