به گزارش خبرنگار ایرنا، ایجاد آرامگاه های خصوصی در بهشت زهرا(س) طی چند سال گذشته رواج بیشتری یافته است و عده ای خاص که توان مالی داشتند، از این امکان استفاده کردند؛ البته تا اینجای ماجرا شاید مشکلی نباشد اما برخی عکس ها و تصاویر از قبرهای لاکچری در روزهای گذشته در شبکه های مجازی منتشر شد که معماری خاصی برای این آرامگاه های خصوصی در نظر گرفته شده است.
برخی کاربران شبکه های اجتماعی این تصاویر را با گورستان گلندوک در لواسان که سالهای پیش بخاطر لاکچری بودنش مشهور و معروف شده بود، مقایسه کردند.
با این حال داشتن قبر، آرامگاه خصوصی و خانوادگی و تزئین آن حق مسلم خانواده متوفی است اما باید معماری قبرها و آرامگاه ها نیز مبتنی بر یک اصل باشد تا دچار ناموزونی بصری نشود.
در واقع باید معماری قبرها و آرامگاه های خصوصی براساس معماری اسلامی-ایرانی باشد و از سوی دیگر در ذهن هر بیننده ای حس وجود اختلاف طبقاتی ایجاد نکند.
در این ارتباط مشاور مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) به خبرنگار ایرنا می گوید: بناهای تجملاتی و لاکچری در بهشت زهرا(س) در گذشته احداث شده است و در این دوره اجازه این کار را نمی دهیم.
سیامک صدیقی می افزاید: در گذشته نظارت آنچنانی بر احداث آرامگاه های روباز وجود نداشت و خانواده های متوفی طرح پیشنهادی خود را به سازمان بهشت زهرا(س) ارائه میدادند و بعد از آن هم ساخت و ساز انجام میشد.
به گفته مدیر روابط عمومی بهشت زهرا(س)، برای اینکه شاهد ساخت این نوع بناها نباشیم و به معماری اسلامی ایرانی نزدیکتر شویم، مقرر شد که معاونت عمرانی طرحهای خاصی را آماده کند.
او خاطرنشان کرد: این طرح ها به خانوادههای متوفی و متقاضیان احداث آرامگاه های خصوصی ارائه می شود و قرار است تنها از این طرحها استفاده شود.
به نظر می رسد با این تدبیر که البته باید زودتر اندیشیده می شد، به ایجاد آرامستانی که با هنجارها و فرهنگ غالب جامعه همسو و نزدیک تر باشد، می توان کمک کرد.
نظر شما