به گزارش ایرنا، محمد سهرابی عصر امروز دوشنبه در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه در قوچان افزود: یک هزار و ۳۳۸ حلقه چاه و ۲۷۶ چشمه قنات در مدار بهرهبرداری آب شرب این استان قرار دارد که مصرف هر خانوار در روز ۱۸۳ لیتر بر ثانیه است.
وی شاخص برخورداری استان از آب شرب را بیش از ۷۶ درصد دانست و تصریح کرد: ۳ میلیون ۲۸۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش این استان است که یکمیلیون و ۹۳۰ نفر شهری و مابقی روستایی هستند .
معاون شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی بیان کرد: ۸۲۰ مشترک شهری و ۵۲۴ مشترک روستایی در این استان وجود دارد که جمعیت روستایی خراسان رضوی در بین ۱۳ استان بیشترین میزان را داراست .
سهرابی بابیان اینکه ۸۵ شهر و ۲ هزار و ۲۷۲ روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی است گفت: ۶۳ درصد مشترکین زیر الگو مصرف کرده و ۳۷ درصد آب تولیدی را مصرف میکنند و در مقابل ۳۷ درصد از مشترکین بیش از الگو و ۶۳ درصد آب تولیدی استان را استفاده میکنند .
وی سرانه مصرف خانوار در استان را ۱۳ مترمکعب خواند و خاطرنشان کرد: متوسط قبض در یک دوره برای مشترکین ۴۸ هزار تومان بوده و قیمت یک مترمکعب آب در حوزه خانگی ۹۴۴ تومان و غیر خانگی ۵ هزار و ۴۰۰ تومان است.
معاون شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به اینکه حوزه آب متأثر از بارندگی است و طی اردیبهشتماه بارندگیهای خوبی را شاهد بودیم افزود: میزان بارندگی در استان طی امسال ۱۵۶ میلیمتر بوده که از نرم متوسط ۲۳ درصد کاهش داشته و این آمار برای شهرستان قوچان با ۲۶۰ میلیمتر ۱۳ درصد کاهش بوده است.
سهرابی بیان کرد: میزان مطالبات جاری و سرمایهای شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی از مردم و دستگاههای اجرایی ۱۰۳ میلیارد تومان است که ۹۳ میلیارد تومان آن به حوزه آببها و مابقی به نصب انشعابات و ... اختصاص دارد.
وی بابیان اینکه ۲۶۵ کیلومتر طول اجرای شبکه فاضلاب شهری در قوچان است که بر اساس اولویت این پروژه از مسکن مهر آغازشده است گفت : تاکنون این پروژه ۱۷.۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته که برای بهرهبرداری نهایی یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و این با اعتبارات دولتی به نتیجه نخواهد رسید.
وی با اشاره به پروژه خط انتقال آب شرب شهری از سد تبارک تا تصفیهخانه فاضلاب شهری قوچان تصریح کرد: از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری ۳۰ میلیارد تومان و از محل اعتبارات تنش ۲۴ میلیارد تومان اختصاصیافته که در انتظار تخصیص آن برای تکمیل پروژه هستیم .
میانگین مصرف آب در زمانهای پیک به ۵۰۰ لیتر بر ثانیه میرسد
مدیر آب و فاضلاب قوچان هم در این نشست بابیان اینکه قسمتی از آب این شهر از ۲۶ حلقه چاه و قنات تأمین میشود، گفت: میزان آب تأمینی ۲۵۰ لیتر بر ثانیه بوده که مابقی آب موردنیاز از سد تبارک تأمین میشود و اجرای کامل پروژه خط انتقال یکی از اولویتها در این زمینه است.
جواد سعادتی بیان کرد: میانگین آب مصرفی در قوچان ۳۵۰ لیتر بر ثانیه بوده که با توجه به فصل گرما این رقم در ساعتهای پیک تا ۵۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش مییابد که با تنظیم مخازن جلوی مشکلات احتمالی درزمینه تأمین آب شرب گرفته میشود.
وی با اشاره به اینکه ۲۳۰ روستا در این شهرستان وجود دارد که ۱۲۳ روستا تحت پوشش آب و فاضلاب قوچان قرار دارد، تصریح کرد: ۱۰۷ روستا غیر تحت پوشش بوده که از این تعداد ۵۳ روستا خالی از سکنه است و تعداد مشترکین روستایی ۱۸ هزار خانوار و ۵۷ هزار نفر هستند.
مدیر آب و فاضلاب قوچان یادآور شد: میزان اعتبارات سال گذشته ۲۵ میلیارد تومان بوده که تاکنون ۵۰ درصد آن تخصیص پیداکرده است.
شهرستان ۱۸۰ هزارنفری قوچان در فاصله ۱۳۷ کیلومتری قوچان قرار دارد.
نظر شما