وزیر عراقی: نشست سه جانبه عراق، ترکیه و ایران درباره آب در بغداد برگزار می شود

بغداد-ایرنا- «مهدی رشید الحمدانی» وزیر منابع آبی عراق از نشست سه جانبه عراق با ترکیه و ایران درباره بحران آب در بغداد بدون ذکر تاریخ این جلسه خبر داد.

به گزارش ایرنا، الحمدانی با تاکید بر اینکه عراق نمی تواند از حقابه خود از رودهای مشترک بگذرد گفت: گفت و گوها با کشورهای همجوار دایر و قرار است نماینده ویژه عراق با رئیس جمهور ترکیه در این باره دیدار کند اما تا الان زمان دیدار مشخص نیست.

وی افزود: هیات ایرانی که در روزهای گذشته به ریاست معاون رئیس جمهور ایران به عراق آمد گفت که وزیر انرژی ایران به عراق خواهد آمد تا درباره رودهای مشترک بحث کند و وعده گفت و گوها درباره آب را داد.

الحمدانی، پیشتر بدون ارایه سندی ادعا کرد که ایران مسیر رودهای مشترک را به داخل مرزهای خود تغییر می دهد.

«جبار وطن‌فدا» مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز در واکنش به این ادعا گفت: هیچ‌گونه نقض حقوق عراق نسبت به رودخانه‌های مرزی، از سوی ایران رخ نداده است.

وی افزود: ایران در رودخانه‌های مرزی، برای عراق قائل به حقابه است و تعیین این حقابه‌ها در مواردی که هنوز تعیین نشده، از جمله موضوع‌هایی است که باید در نشست‌های دوجانبه و با توجه به چارچوبی که در موافقت‌نامه استفاده از آب رودخانه‌های مرزی آمده است، پیگیری و تصمیم‌گیری شود.

وی ادامه‌داد: امید است برادران عراقی ما هم در پاسخ به یادداشت‌های رسمی ایران، سریع‌تر نسبت به برگزاری این نشست‌ها اعلام موافقت و آمادگی کنند.

بنابر گزارش ها، ۹۳ درصد آب رودهای عراق از ترکیه وارد این کشور می شود و تنها ۷ درصد آن از رودهای مشترک با ایران تامین می شود و این در حالی است که ایران نیز به شدت درگیر کاهش سطح شدید سطح آب های جاری در نتیجه خشکسالی است.

در ۲۷ آبان ۱۴۰۰ وزیر کشاورزی عراق با اشاره به اینکه ۹۰ درصد منابع آبی کشورش از ترکیه سرچشمه می‌گیرد، از پیشنهاد ایران برای مهار آب‌های سیلابی با ساخت سدهای مشترک با هدف کاهش آثار خشکسالی خبر داد.

«محمد الخفاجی» در برنامه تلویزیونی گفت: به ایران سفر کردم و دیدم که آنها هم با معضل خشکسالی مواجه هستند، اما مناطق «بدره، خانقین و مندلی» برخوردار از سیلاب‌های زمستانی است که حتی به میسان و واسط هم می‌رسد؛ طرف ایرانی به ما پیشنهاد ایجاد سدهایی در داخل خاک خود را داد با این هدف که سیلاب‌هایی سرازیر شده به عراق، مهار و به نفع عراق بهره برداری شود، اما طرف عراقی در این باره کوتاهی کرد.

در ۲۹ آبان ۱۴۰۰ «عون ذیاب» سخنگوی وزارت منابع آب عراق در گفت‌وگو با ایرنا به ابعاد سدسازی‌های ترکیه و نیز بحران خشکسالی بر عراق و مسائل زیست محیطی منطقه پرداخت و گفت؛ سدهایی که برای آبیاری و کشاورزی استفاده می‌شود تاثیر بسیار منفی در میزان آب دجله و فرات دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha