به گزارش ایرنا، محمد دهشیری شنبه شب در نشستی اضطراری با حضور جمعی از خبرنگاران شهرستان برای تشریح وضعیت آب و نان شهرستان تفت، افزود: باید از مالکان چاه های کشاورزی که آب خود را برای شرب مردم در اختیار قرار دادند تشکر کنیم ولی باید بگوییم علی رغم اضافه شدن چاه جدید آب به شبکه ولی همچنان کمبود آب داریم.
وی ادامه داد: حدود ۵۰ لیتر در ثانیه آب در شهر تفت نسبت به مصرف مردم کمتر داریم و این می طلبد که شهروندان مصرف عاقلانه تر و بهینه را در دستور کار قرار دهند.
فرماندار تفت با بیان اینکه مصرف غیرمتعارف یکی از مهمترین دلایل کمبود آب است، اظهار داشت: همشهریان می توانند در صورت مشاهده مصرف غیرمجاز موارد را به سامانه ۱۲۲ اطلاع دهند و یاری گر ما در مدیریت آب باشند.
۸ نانوایی با هر میزان سهمیه آرد درخواستی در تفت پخت می کنند
وی درباره انتقادات نسبت به نانوایی های شهرستان با بیان اینکه قول مساعد استان برای تأمین آرد ۸ نانوایی در سطح روستاها و شهرهای تفت با هر میزان سهمه آرد درخواستی گرفته شده، افزود: به زودی این نانوایی ها که ساعت پخت بیشتری در خدمت مردم هستند اطلاع رسانی می شود.
محمد دهشیری افزود: نان یک موضوع کشوری است که چند روز گذشته در سطح کشور، استان و شهرستان حساس شده و در تفت هم این موضوع انتقاداتی را به همراه داشته است.
وی ضمن تشکر از همه مسوولان و دست اندرکان نان و نانوایان تصریح کرد: مشکل نان چند سالی است در شهرستان وجود دارد که کاری که در دوره اینجانب انجام شد فعال کردن اتحادیه صنف نانوایان بود تا نهادی که مرتبط با خود نانوایان هست امور را مدیریت کند و دیگر دستگاه ها نظارت عالیه داشته باشند.
وی ادامه داد: بر این اساس به صورت کارشناسی جدول فعالیت نانوایی ها بر اساس تعداد سهمیه تنظیم شد به گونه ای که هر ۴۵ دقیقه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ نان پخت شود.
دهشیری با بیان اینکه سهمیه آرد شهرستان نسبت به جمعیت شناور بسیار پایین و از میانگین استانی کمتر است، تصریح کرد: با تلاشی که صورت گرفت سهمیه آرد شهرستان افزایش قابل توجهی پیدا کرد هرچند همچنان تا رسیدن به وضع مطلوب فاصله داریم.
وی یکی از مشکلات تعطیلی نانوایی ها را تعطیلی اکثر آنها در دو روز آخر هفته عنوان کرد و افزود: ما اختیار تعطیلی نانواها را به خودشان واگذار کردیم که از ۲۴ نانوایی شهر تفت ۹ نانوایی در روز جمعه تعطیل و تعداد قابل توجهی روز پنجشنبه تعطیل هستند و همین سبب ازدحام و کمبود نان در آخر هفته ها شده است که در حال تغییر این برنامه هستیم.
وی با اشاره به در اختیار قرار دادن شماره هایی برای اعلام شکایات مردمی، تصریح کرد: جدولی تنظیم شده که تک تک شکایات ثبت و بررسی می شود تا میزان فراوانی نوع شکایت و نانوایی مشخص شود.
دهشیری از قشر نانوایان که افراد زحمت کش هستند تشکر کرد و اظهار داشت: در ولادت امام علی علیه السلام از نانوایی های برتر شهرستان تقدیر شد و البته نظارت های مستمر بر نانوایی ها در شهرستان وجود دارد که تاکنون پرونده هایی هم تشکیل شده و به برخی نانوایی ها اخطار داده شده است.
تنظیم و انتشار جدول فعالیت نانوایی های شهرستان
رییس اتحادیه صنف نانوایان شهرستان تفت هم گفت: از ماه مبارک رمضان ساعت کاری نانوایان تظیم شد و پس از آن ساعت کاری نیم سال اول و این برنامه منتشر و در درب نانوایی های شهرستان نصب شد تا همه مردم نسبت به زمان فعالیت نانوایی ها اطلاع داشته باشند.
محمد ملارضایی افزود: بنری طراحی شده و در اختیار نانوایی ها قرار گرفت تا علت تعطیلی نانوایی به اطلاع عموم رسانده شود.
وی با بیان اینکه شماره تماس وی و دو تن دیگر در اختیار عموم قرار داده شده، اظهار داشت: به صورت ۲۴ ساعته پاسخگو و پیگیر مشکلات نان همشهریان بودم.
مصرف آب تفت دو برابر موجودی آب
رییس آب و فاضلاب تفت هم در این نشست گفت:شهر تفت ۱۰ هزار و ۵۰۰ مشترک آب دارد که آب آن توسط ۱۰ حلقه چاه به میزان ۴۸ لیتر بر ثانیه و ۵۷ لیتر بر ثانیه آب انتقالی تأمین می شود این در حالی است در برخی روزها میزان مصرف شهروندان به ۱۹۸ لیتر بر ثانیه می رسد.
مهدی خلاصه زاده افزود: چاه جدید شهر تفت به شبکه متصل شد و ۶ چاه کشاورزی را به آب شرب تفت متصل کردیم ولی با این وجود همچنان ۵۰ لیتر آب کم داریم و نیاز است شهروندان بهینه مصرف کنند.
وی ادامه داد: ۲۱ حوضچه فشارشکن در حال انجام است که ۷ حوضچه اجرا شده و بقیه در حال اجراست که با این کار فشار آب شرب شهرستان بهبود می یابد.
رییس آب و فاضلاب تفت عدم شرکت پیمان کاران در مناقصه ها را یکی از مشکلات دانست و گفت: ۵۷ درصد شبکه آب شرب تفت فرسوده است که اصلاح بخشی از آن را در مناقصه گذاشته ایم که تاکنون پیمان کاری شرکت نکرده است.
وی به مشکلات آب شرب در روستاها پرداخت و گفت: با ۱۱۷ منبع آبی و ۴ تانکر سیار آبرسانی در روستاهای شهرستان انجام می شود ولی آب نیست، چاه ها بیش از ده دقیقه آب دهی ندارند.
خلاصه زاده استفاده از آب شرب برای آبیاری درختان را مهمترین دلیل کمبود آب در روستاها عنوان کرد و گفت: شیرهای آب را برای آبیاری درختان باز می گذارند و همین سبب اختلال در آبیاری می شود.
وی حفر چاه های غیرمجاز در روستاها را عامل دیگر دانست و گفت: چاه های زیادی به صورت غیرمجاز در روستاها حفر شده است این در حالی است که آب منطقه ای مجوز حفر چاه جدید به ما برای تأمین آب شرب مردم نمی دهد!
رییس آب و فاضلاب تفت درباره تأمین آب آشامیدنی دهستان علی آباد تفت گفت: ۱ هزار و ۲۳۰ مشترک در این دهستان هستند که آب آنها توسط ۲ چاه با میزان ۷.۵ لیتر بر ثانیه تأمین می شود.
وی ادامه داد: در دهستان نصرآباد ۱ هزار و ۸۰۰ مشترک داریم که با توجه کاهش آب دهی چاه های موجود با برگزاری مناقصه و اعتبار ۲.۷ میلیارد تومان نسبت به حفر چاه جدید اقدام کردیم که اهالی اجازه کار را به پیمان کار ندادند.
خلاصه زاده تصریح کرد: باید فکری اساسی برای مشترکان پرمصرف آب شود؛ چون آب نداریم و من خواهش می کنم مردم مصرف بهینه آب را رعایت کنند.
در این نشست خبرنگاران نیز به بیان دیدگاه های خود پرداختند، افزایش تعداد نانوایی های دولتی در شهر تفت، ممانعت از فروش نان نانوایی های توسط مغازه ها، ایجاد واحد نان صنعتی، جلوگیری از فرار آرد، قطع آب مشترکان پرمصرف، عدم واگذاری انشعاب به باغات شهر تفت، پر کردن چاه های غیرمجاز در روستاها و اتصال بیشتر آب چاه های کشاورزی به شبکه آب شرب مهمترین مسائلی بود که اصحاب رسانه تفت به آن پرداختند.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما