شهرام محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تشریح ظرفیتهای شهرستان نیر اظهار کرد: برخی مناطق استان اردبیل درگیر محرومیت است به این معنی که استعدادها و ظرفیتهای کمی دارد اما شهرستان نیر درگیر مظلومیت ناشی از غفلت نظام برنامهریزی است.
وی افزود: استان اردبیل به آبهای گرم معدنیاش شهره است و در این میان برخی مناطق تنها چند دهنه چشمه آب گرم دارد که از این ظرفیتها به نحو مناسبی استفاده شده است، اما از ۲۳ چشمه آب گرم شناسایی شده در شهرستان نیر تنها یک مورد به صورت سنتی فعال است.
فرماندار نیر افزود: علاوه بر این آثار باستانی متعددی در نیر وجود دارد که میتواند در جذب گردشگر موثر باشد و درآمد و ارزش افزوده برای این شهرستان ایجاد کند اما در این زمینه هم کمکاری شده است.
محمدی خاطرنشان کرد: شرایط نشان میدهد که پیشتر اعوجاجی در نظام برنامهریزی استان اردبیل وجود داشته است برای مثال در یک شهرستان چندین باب هتل از سوی بانکها ایجاده شده است، در حالی که در شهرستانی مانند نیر با قابلیتهای بسیار، حتی یک مهمانپذیر مناسب وجود ندارد.
وی یادآورشد: پیشتر میشد در چهارچوب یک برنامه ریزی جامع رینگ ورودی و خروجی برای گردشگری استان اردبیل در راستای درآمدزایی بر اساس مزیتهای هر شهرستان تعریف شود که این اتفاق نیفتاده است و در نتیجه آن و امروز شاهد هستیم که چندین پل معلق در نقاط مختلف استان احداث شده است.
فرماندار نیر ادامه داد: پیش از احداث محور اردبیل- سرچم، شهرستان نیر به واسطه قرار داشتن در مسیر جاده ترانزیتی اردبیل- تبریز به عنوان یکی از ورودیهای مهم استان مطرح بود اما این ظرفیت هم مورد کمتوجهی قرار گرفت که آثار آن امروز در قیمت املاک منطقه مشخص است.
وی در بخش دیگری از این گفت و گو درخصوص ظرفیتهای صنعتی شهرستان نیر گفت: در ناحیه صنعتی شهرستان نیر، شهرک تخصصی آب وجود دارد که به ۶۰ نفر واگذار شده و از سال ۹۵ تاکنون تنها هشت مورد به بهرهبرداری رسیده و تکلیف سایر موارد نامشخص است.
محمدی با بیان اینکه این شرایط در بخش کشاورزی نیز حاکم است، افزود: سد خاکی مجیدآباد سالها پس از کلنگزنی به حال خود رها شده یا سد اینانلو از زمان جهاد سازندگی بلاتکلیف مانده است. همچنین پایاب سد سرخاب که قرار بود هشت روستا را زیر پوشش آبرسانی قرار دهد، میبایست تا پایان سال ۹۸ به پایان میرسید که به حال خود رها شده بود.
فرماندار نیر اضافه کرد: در حال حاضر آب شرب اردبیل از نیر تامین میشود اما برای توسعه و ارتقای سیستمهای آبیاری نوین در بخش کشاورزی این شهرستان به طور تقریبی میتوان گفت که کاری انجام نشده است؛ آن هم زمانی که دولت در این زمینه تا ۸۵ درصد تسهیلات بلاعوض پرداخت میکرد.
وی خاطرنشان کرد: استخر ذخیره آب میمند نیز از چندین سال پیش احداث شده اما تا کنون بلا استفاده مانده است؛ یا برای سد مستانآباد تا ۵۰۰ متر از مخزن کانالکشی شده و از بین رفته است.
شهرستان نیر شامل ۲ بخش با جمعیت حدود ۲۱ هزار نفر در فاصله نزدیک به ۳۰ کیلومتری جنوب غربی اردبیل واقع شده است.
نظر شما