به گزارش ایرنا، پلیس لندن صبح شنبه میدان ترافلگار را که در نزدیکی کاخ باکینگهام محل برگزاری جشنهای سلطنتی قرار دارد و اقشار مختلف مردم انگلیس برای شرکت در آنجا گردهم امدهاند، برای مدتی بست. گزارشها حاکیست که یک خودروی مشکوک در منطقه شناسایی و باعث واکنش پلیس شد.
تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد که پلیس خودروها و مردم را حوالی ساعت ۱۱ صبح از نزدیکی میدان ترافلگار دور میکند و ورودی ساختمان گالری ملی انگلیس را بسته است. کسانی که در منطقه حضور داشتند تصاویری را در شبکههای اجتماعی منتشر کردهاند که نشان میدهد شیشه برخی از خودروها شکسته شده است.
پلیس پس از انجام آنچه «انفجار کنترل شده» خواند در توئیتر اعلام کرد که حادثه بررسی شد و جای نگرانی نیست. بر اساس اعلام پلیس موضوع ارتباطی به مسائل تروریستی ندارد.
از پنجشنبه گذشته که جشنهای سلطنتی در لندن آغاز شده، تدابیر امنیتی در مرکز لندن افزایش یافته است. پلیس ایستهای بازرسی متعددی را در نزدیکی میدان ترافلگار برپا کرده است. تخمین زده میشود که حدود ۲.۶ میلیون نفر برای شرکت در مراسم جشنهای سلطنتی راهی پایتخت شدهاند.
جشنهای موسوم به «جوبیلی پلاتینیوم» که در چهارچوب تعطیلاتی چهار روزه ترتیب یافته است، شامل برنامههای متنوعی چون مراسم شکرگزاری در کلیسای جامع سنت پل در لندن، کنسرتی در کاخ باکینگهام، و نمایشی است که توسط هزاران مجری برگزیده از مدارس و گروههای اجتماعی سراسر کشور برگزار میشود.
روز پنجشنبه رژه نظامی که قدمت آن به سال ۱۷۶۰ میلادی بازمیگردد برگزار شد و الیزابت در بالکن کاخ باکینگهام شاهد اجرای برنامه بود و به حاضرین ادای احترام کرد. او با این حال به دلیل کهولت سن و کسالت قادر به شرکت در سایر مراسم نشده است.
البزابت دوم ۹۶ ساله، مسنترین حکمران انگلیس و نخستین فردی است که هفت دهه بر تخت سلطنت نشسته است. او در ماههای اخیر با مشکلات جسمانی مختلفی مواجه بوده است، و به همین دلیل دربار تلاش میکند تا در حد امکان برنامههای رسمی را برای او به صورتی ساده برگزار کند.
اعضای ارشد خانواده سلطنتی از جمله کامیلا، همسر پرنس چارلز با کالسکه برای تماشای مراسم به محل رژه نظامی رفتند. هری نوه الیزابت و مگان همسرش از خانه خود در کالیفرنیا برای حضور در این برنامهها به بریتانیا سفر کردهاند.
جشنهای جوبیلی طبق یک سنت دیرینه هر ده سال برگزار میشود و با توجه به شرایط سنی الیزابت، میتوان گفت که این در واقع آخرین جشن جوبیلی او و دست کم تا دو دهه آینده در انگلیس است.
تاجگذاری الیزابت دوم به عنوان فرمانروای بریتانیا، کانادا، استرالیا، نیوزیلند، آفریقای جنوبی، قلمروی پاکستان و سریلانکا در ۲ ژوئن ۱۹۵۳ اتفاق افتاد. او در سن ۲۵ سالگی و پس از مرگ جرج ششم در تاریخ ۶ فوریه سال ۱۹۵۲ به سلطنت رسید و اعلامیه به سلطنت رسیدنش در کشورها و قلمروهای تحت سلطنت او قرائت شد.
اما تاجگذاری سلطنتی بیشتر از یک سال بعد در کلیسای وستمینستر برگزار گردید. دلیل این فاصله، سنتی است که برگزاری چنین مراسمی را در دوران سوگواری برای پادشاه درگذشته، نامناسب میداند.
این روزها آخرین جشن سلطنت الیزابت در حالی برگزار میشود که اداره هواشناسی نسبت به بارندگیهای سیلآسا در ایام تعطیلات پایان هفته هشدار داده است. همچنین درخواستها برای برچیده شدن نظام سلطنتی در انگلیس نیز در سالهای اخیر شدت گرفته است. شمار فزایندهای از مخالفان خواستار تشکیل نظام جمهوری در انگلیس هستند و با امضای طوماری الکترونیکی تاکید دارند که الیزابت دوم باید آخرین مقام سلطنتی در این کشور باشد.
در طومار جمهوریخواهان انگلیس آمده است که شهروندان این کشور بیش از هر زمان دیگری خواهان برچیده شدن نظام سلطنتی هستند. «ما دمکرات هستیم و دمکراسی مسابقه ورزشی نیست. همه ما میخواهیم درباره تعیین حکومت و رهبر آینده کشور سهیم باشیم. باید به پا خیزیم و نظام سلطنتی را به تاریخ حواله کنیم»
در ادامه این طومار میخوانیم: ما میتوانیم یک حکومت دمکراتیک، در کنار پارلمان منتخب داشته باشیم. پادشاه، ملکه، لرد، شاهزاده و دوشیزه کافی است. مردم باید بتوانند آزادانه رهبر کشور را انتخاب کنند.
این درحالیست که بر اساس طومار یادشده، اعضای خاندان سلطنتی سالانه ۳۴۵ میلیون پوند پول مالیات دهندگان را صرف تجملات و زندگی شخصیشان کرده و فقط برای تحکیم پایههای قدرت خود در امور سیاسی دخالت میکنند. نظام سلطنتی به گفته جمهوری خواهان، خلاف ارزشها و اصول انگلیسی است که برای حفظ آبروی کشور باید برچیده شود.
تاکنون ۷ هزار و ۵۰۹ نفر این طومار را در تارنمای republic.org.uk امضاء کرده و این آمار از زمانی که پرنس فیلیپ همسر ملکه انگلیس درگذشت به سرعت روبه افزایش است. هم زمان طومار الکترونیکی دیگری در تارنمای پارلمان انگلیس ثبت شده که در آن امضاء کنندگان خواستار برگزاری همهپرسی پیرامون ضرورت ادامه نظام سلطنتی هستند. این طومار نیز تاکنون ۵ هزار و ۳۰۲ امضاء جمع کرده است.
نظر شما