به گزارش خبرنگار ایرنا ، همانند هفته های گذشته بار دیگر رنگ بندی کرونایی مازندران در مسیر عقب نشینی کرونا حرکت کرد. طبق تازه ترین اطلاع رسانی از رنگ بندی کرونایی مناطق مختلف کشور از سوی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ، همچنین سه شهرستان مازندران هم همچنان در رنگ بندی زرد باقی مانده اند.
این ارزیابی نشان داد شیوع کرونا طی یک هفته گذشته در هفت شهرستان استان روند کاهشی داشت و رنگ کرونایی این شهرستان ها از وضعیت زرد به رنگ آبی کرونایی تغییر یافته است. ساری ، گلوگاه ، سیمرغ، سوادکوه ، سوادکوه شمالی، فریدونکنار، کلاردشت و نکا شهرستان هایی هستند که از وضعیت زرد به آبی رسیده اند.
طی یک هفته اخیر جویبار تنها شهرستان مازندران بود که بر خلاف سایر شهرستان های استان با روند افزایشی کرونایی مواجه شده است و طبق آخرین ارزیابی وزارت بهداشت این شهرستان از وضعیت آبی کرونایی خارج و وارد رنگ زرد کرونایی شد.
در حال حاضر سه شهرستان میاندرود، عباس آباد و جویبار در وضعیت زرد قرار دارند. طبق ارزیابی وزارت بهداشت رنگ کرونایی شهرستان های بهشهر، بابل، بابلسر، نور، نوشهر ، تنکابن ، قایمشهر ، آمل، محمودآباد، چالوس و رامسر بدون تغییر وضعیت نسبت به هفته اخیر همچنان آبی می باشد.
رنگ آبی در فرهنگ ستاد مقابله با کرونا به معنی عادی است. این رنگ به مناطقی داده می شود که آمار بیماران کرونایی بستری روزانه در آنجا ۲ نفر به ازای هر یکصد هزار نفر جمعیت باشد.
رنگ زرد از سوی ستاد مقابله با کرونا به معنای نسبتا پرخطر محسوب می شود. مناطقی که بین چهار تا ۶ نفراز میان هر یکصد هزار نفر بیمار کووید ۱۹ بستری به صورت روزانه داشته باشند با وضعیت زرد تعریف می شوند.
پایان کرونا در بیمارستان های زیر مجموعه علوم پزشکی بابل
تازه ترین گزارش وزارت بهداشت در حالی منتشر شده است که طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی بابل ، مهمانی ویروس کرونا در این شهرستان بعد از ۲۸ ماه و تحمیل ۶ موج سنگین که در بعضی از موج ها رکورد بستری بیماران کرونایی به ۶۰۰ نفر هم می رسید ، پایان یافته است و از امروز جمعه ۱۳ خرداد آخرین بیمار کرونایی هم ترخیص و بیمارستن ها خالی از بیمار کرونایی شده است.
تحلیل داده های آماری دانشگاه علوم پزشکی بابل نشان می دهد که زمینه شکست این ویروس از ۵۰ روز پیش یعنی ۲۷ فروردین و زمانی آغاز شد که تعداد کل بستری های کرونایی زیر ۶۰ نفر رسید و دیگر هیچگاه افزایشی نشد تا این که آخرین بیمار هم از بیمارستان ترخیص شده است.
یکم خرداد ماه جاری هم بستری بیماران بدحال کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی بابل صفر شده بود.
تحلیل داده های آماری دانشگاه علوم پزشکی مازندران طی ۲ هفته اخیر هم حاکی از آن است که پذیرش بیماران کرونایی در استان یک روند ثابت نداشته است تعداد مجموع بستری شدگان بیمارستان های مازندران که در ابتدای خرداد ماه ۷۵ نفر بوده است در روز جمعه تاریخ ۶ خرداد۴۳ نفر کاهش یافت ولی طی یک هفته اخیر به صورت نامحسوس افزایش داشته و به ۵۲ نفر رسیده است.
روند شناسایی و بستری بیمار جدید کرونایی در استان نیز که در تاریخ یکم خرداد ماه ۲۹ نفر بوده است با یک روند کاهشی در هفتم خرداد ماه به ۱۰ بیمار رسید ولی پس از این تاریخ مجددا افزایش داشته و روز گذشته ۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در استان شناسایی و بستری شدند.
همچنین از ابتدای خرداد ماه تاکنون طی سیزده روز گذشته یک فوتی ناشی از کرونا در استان مازندران به ثبت رسیده است.
هشدار علوم پزشکی از بازگشت روزهای سیاه کرونایی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نسبت به شیوع دوباره کرونا هشدار داد و گفت: نگران شیوع دوباره کرونا در استان هستیم زیرا روز به روز انگیزه شهروندان مازندرانی در رعایت دستورالعملهای بهداشتی کاهش مییابد.
دکتر عباس علیپور افزود: رعایت پروتکل های بهداشتی که در فروردین ماه امسال ۴۰ درصد بوده است در حال حاضر به زیر ۱۵ درصد رسیده است .
وی همچنین از بی رغبتی مردم در تزریق دز سوم واکسن کرونا ابراز نگرانی کرد و گفت: از مجموع جامعه هدف ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفری مشمول دز سوم واکسن کرونا در استان، حدود ۴۰ درصدشان از تزریق این دز واکسن امتناع میکنند که این رویه بسیار خطرناک است.
وی اضافه کرد: با شرایط موجود احتمال شیوع موج هفتم کرونا طبق پیش بینی متخصصان و صاحبنظران در استان در ابتدای مرداد ماه مُحتمل است و برای جلوگیری از این شرایط باید بافرهنگ سازی باردیگر زمینه را برای استفاده از ماسک و تزریق واکسن در بین اقشار مردم فراهم کنیم.
علیپور با بیان این که حدود ۹۵ درصد مردم در مازندران نسبت به تزریق دز اول واکسن کرونای خود اقدام کردند، تصریح کرد: اما این رقم برای تزریق دز دوم ۸۶ درصد و برای دز سوم اکنون حدود ۶۰ درصد است که به طور حتم با این رقم شکننده تزریق دز سوم کرونا نمی توان روند باثبات کرونا در مازندران را ادامه داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز با تاکید بر اینکه صفر شدن تعداد بستری های کرونایی دربابل نباید سبب عادی انگاری شود، گفت:کنترل این ویروس در بابل و کشور نشانه پایان این بیماری نیست و گروه های پرخطر مانند سالمندان و بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند و یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند، نوبت چهارم واکسن کرونا را تزریق کنند.
سید علی مظفرپور افزود : شهروندان دقت داشته باشند ویروس همچنان در شهرهای دیگر مازندران و کل کشور در چرخش است و پاندمی به پایان نرسیده است لذا باید مراقب باشیم تا دوباره گرفتار نشویم.
نظر شما