به گزارش خبرنگار ایرنا،«حسن بابایی » روز چهارشنبه در شورای قضایی استان مرکزی، افزود: اقدامات ارزشمند این حوزه، الکترونیکی شدن اسناد است که تا یک ماه آینده عملیاتی خواهد شد و در اجرای آن هیچ سند فیزیکی در اختیار مردم قرار نخواهد گرفت و همه امور مربوط به سند، در سامانه بارگذاری و قابل دسترسی خواهد بود.
وی اظهار داشت: نقش مشاوران املاک و خودرو همانطور که در قانون تجارت آمده نقش دلالی است و صلاحیت تنظیم سند را ندارند و مسئولیت تنظیم سند با دفترخانهها انجام خواهد شد.
رئیس ثبت اسناد و املاک کشور گفت: رضایتمندی مردم در این حوزه از اهداف دوران تحول و تعالی دستگاه قضا است و همواره تاکید شده تا در نامههای اداری جنبه تشریفاتی حذف و نتیجه نهایی مورد توجه قرار گیرد و مدیران باید در مواجه با مردم صبور باشند.
بابایی افزود: یک هزار و ۲۰۰ چالش در این حوزه (قضایی)شناسایی و فهرستبندی شده و راهبردهای آن تعریف شده که در نهایت هفت ابرچالش و هفت راهکار شکل گرفته که ثبت مالکیت یکی از چالشهای این حوزه را شامل میشود.
وی اظهار داشت: لازم است تمام اراضی به میزانی که وجود دارند سند مالکیت برای آنها صادر شود که با صدور سند، تثبیت مالکیت انجام و ورودی به مراجع قضایی کمتر خواهد شد.
رئیس ثبت اسناد و املاک کشور گفت: استان مرکزی جزو استانهای خوب از نظر سلامت اداری و قضایی است و مسائل و مشکلات این مجموعه به درستی مدیریت شده و قضات اندیشمندی در این استان ارایه خدمت میکنند.
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز گفت: عملیات حدنگاری با تاکید شورای حفظ بیتالمال در حوزه منابع طبیعی انجام شده و علاوه بر حدنگاری کشاورزی، حدنگاری شهری هم آغاز شده است.
«مهدی اقبال» افزود: بودجه حدنگاری نیز تهیه شده است به شرط آنکه دستگاههای مربوطه پای کار باشند و اقدام کنند و از برخی ارگانها از جمله راه و شهرسازی در خصوص صدور سند و مستندسازی گلایه وجود دارد.
وی اظهار داشت: اصل زمین خواری در زمینهای دولتی به وجود میآید و بخش خصوصی کمتر دچار این مشکل است بنابراین باید در شورای قضایی از راه و شهرسازی خواسته شود به این مهم اهتمام بیشتری داشته باشد.
معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: بیشترین شهرهای با ۲۵ هزار نفر جمعیت در استان مرکزی قرار دارند که مشمول قانون ساماندهی میشوند و در این خصوص، قانون به راحتی مستندسازی را ممکن کرده است.
اقبال افزود: برای ۵۸۱ هزار متر مربع زمین در استان مرکزی صدور سند برای ۳۱۳ مالکیت اقدام نشده و در آموزش و پرورش نیز برای ۱۲۰ هزار پرونده سند صادر شده و برای ۸۰ هزار هنوز اقدامی برای مستندسازی صورت نگرفته است.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: افزایش اعتماد و جلب رضایتمندی مردم از جمله اولویتهای سند تحول دولت مردمی است که مورد توجه ویژه این دستگاه قرار دارد.
حجت الاسلام سید «عبدالمهدی موسوی» افزود: اجرای طرح حدنگار "کاداستر " در افزایش میزان رضایتمندی و کاهش تردد مردم به محاکم قضایی کمک شایانی میکند.
وی ضمن تاکید بر اینکه، صیانت از مجموع پرسنل دستگاه قضا بسیار ارزشمند است بیان کرد: وفاق و همدلی در استان و همچنین شورای قضایی استان به صورت ویژه است و این امر در پیشبرد امور و تسهیل در حقوق شهروندی و گرهگشایی از مشکلات مردم در شرایط کنونی جامعه بسیار تاثیرگذار است که با جدیت دنبال می شود.
غباررویی مزار شهدا با حضور اعضای شورایی قضایی، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان، بازدید از واحدهای ثبتی منطقه یک و دو شهرستان اراک و اداره کل ثبت اسناد و املاک استان، نشست باروسای واحدهای ثبتی استان مرکزی، شرکت در نشست بانخبگان وکارکنان ثبت اسناد و املاک استان، دیدار با اعضای کانون سردفتران، دفتریاران و سردفتران ازدواج و طلاق استان، حضور در بیت تاریخی امام خمینی (ره) در خمین از دیگر برنامههای سفره یک روزه معاون اول قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به استان مرکزی است.
نظر شما