مدیرکل اقتصادی و دارایی خوزستان:طرح مردمی سازی یارانه‌ها برای اقتصاد کشور مفید است

اهواز- ایرنا- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خوزستان گفت: اجرای طرح مردمی سازی بدون تردید در میان مدت و بلند مدت ثمرات مفیدی برای اقتصاد کشور دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا امید احمدی روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی بررسی طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها در محل اداره کل دارایی و امور اقتصادی خوزستان بیان کرد: کاهش فساد و رانت، افزایش شفافیت در توزیع یارانه ها، رونق تولید و کنترل پایدار تورم در بلند مدت از جمله مزایای مهم این طرح است.
وی با اشاره به اینکه هوشمند سازی و توزیع عادلانه یارانه ها در اقتصاد کشور امری ضروری و اجتناب ناپذیر است گفت: توزیع عادلانه یارانه‌ها در اقتصاد کشور ضرورتی اساسی و امری گریز ناپذیر است، و این کار باید چندسال قبل انجام می‌شد اما عقب افتاد. 
احمدی افزود: یکی از مطالبات عمده اقتصاددانان، متخصصان و قانونگذاران کشور از دولت مردمی سیزدهم که چند ماهی از آغاز به کار آن می گذرد، این بوده که راهکاری برای حل مساله توزیع ناعادلانه یارانه ها اندیشیده شود.
وی ادامه داد:امسال افزایش قیمت کالاهای اساسی در جهان به دلایل گوناگون از جمله افزایش تقاضای جهانی، خشکسالی و جنگ در کشورهای عرضه کننده از یک سو و همچنین گسترش قاچاق از سوی دیگر موجب شده است که طرح توزیع عادلانه یارانه ها با وجود مشکلاتی در اجرا، ضروری شود و دولت سیزدهم در اقدامی شجاعانه این موضوع را در دستور کار قرارداد.
احمدی بیان کرد: اگر بخواهیم اقتصاد کشور و به معنای بهتر کلمه سفره مردم، وابستگی کمتری به واردات داشته باشد و به لحاظ راهبردی وابسته نباشیم و  همچنین بخش خصوصی انگیزه لازم برای مشارکت در جریان تامین پایدار کالاهای اساسی داشته باشد، چاره‌ای نداریم جز اینکه بتوانیم سهم تولید داخل را در سفره و کالاهای اساسی مردم افزایش دهیم. 
وی افزود: پیش از این وضعیت این گونه بود که در فرآیند اختصاص ارز ترجیحی، ارزهای حاصل از صادرات کشور در اختیار واردکنندگان قرار می‌گرفت تا با آن محصولاتی از قبیل ذرت، سویا، کنجاله، روغن و دانه‌های روغنی وارد کند، با ادامه این چرخه، برای بیشتر تولیدکنندگان کشور، صرفه وجود نخواهد داشت که در داخل کشور محصولاتی نظیر کلزا بکارند و یا دانه‌های روغنی را در داخل کشور استحصال کنند، به همین دلیل اکنون حدود ۸۵ درصد از مصرف روغن خانگی در کشور ما به واردات از خارج وابسته است.

وی ادامه داد: برای اینکه اقتصاد کشور در دراز مدت مقاومتی بشود، دولت قصد دارد به جای اینکه یارانه ارزی را به واردکنندگان محصولات اساسی بپردازد، مبلغ بیشتری را به کشاورزان و تولیدکنندگان داخلی بپردازد. 

احمدی با اشاره به اینکه با توزیع مستقیم منابع این طرح به مردم، شاهد کاهش قابل توجه فقر مطلق خواهیم بود بیان کرد: دولت پذیرفته که حداکثر کمک برای طی کردن این دوره گذار صورت گیرد و نیز از طریق کنترل کردن سایر متغیرهای اقتصادی به تاثیرگذاری طرح کمک شایانی کند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خوزستان افزود: در ستاد تنظیم بازار نیز تدبیر جدی اندیشیده شده است، به گونه‌ای که قیمت سایر کالاها هم غیر از طریق مصوبه ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت از مصرف کننده که مجاری رسمی در این زمینه هستند، افزایش نیابند.
وی اشاره کرد: از ۲۴ قلم کالایی که در سال ۱۳۹۷ مشمول ارز وارداتی ارزان قیمت بودند ۱۸ قلم مانند واردات برنج، واردات چای، اقلام مرتبط با گوشت قرمز در دوره دولت قبل حذف شد، این درحالی بود که حمایت از مصرف کننده در کنار حذف این کالاها در دولت قبل صورت نگرفت و این امر سبب افزایش چند برابری قیمت آن کالاها بدون وجود برنامه حمایتی شد. 
احمدی افزود: طبق برنامه مردمی سازی یارانه ها، از ۸۳ میلیون نفر جمعیت کل کشور، به ۷۷ میلیون نفر یارانه تعلق می گیرد که سهم قابل توجهی است. در این راستا، ۳۰ درصد از خانوارهای کشور، یارانه ۴۰۰ هزار تومانی و ۶۰ درصد از خانوارهای کشور یارانه ۳۰۰ هزار تومانی دریافت می کنند. 
مدیرکل دارایی و امور اقتصادی خوزستان بیان کرد: ممکن است سوالات یا ابهاماتی پیرامون دهک بندی و اصل دریافت یارانه از سوی برخی خانوارها صورت گیرد که در این خصوص وزارت رفاه و سازمان هدفمندی یارانه ها پیش بینی لازم را انجام داده و سعی شده که هیچ خانوار مشمولی از قلم نیفتد و تمامی خانوارهای ۹ دهک اولف از یارانه حمایتی دولت برخوردار شوند.

از نیمه اردیبهشت امسال طرح مردمی سازی یارانه‌ها برای چهار قلم کالا شامل روغن خوراکی، لبنیات، تخم مرغ و مرغ آغاز شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha