تب کریمه کنگو در صورت تشخیص سریع قابل درمان است

بندرعباس- ایرنا- سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به آمادگی کامل تمام مراکز بهداشتی و درمانی استان برای مقابله با بیماری تب کریمه کنگو، گفت: این بیماری در صورت مراجعه زود هنگام بیمار به مراکز درمانی و تشخیص سریع قابل درمان است.

دکتر فاطمه نوروزیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است و پارسال ۱۲ مورد مشکوک و یک مورد قطعی از این بیماری در استان شناسایی شد.

وی با اشاره به شناسایی یک مورد مشکوک به این بیماری در هرمزگان در چند روز اخیر، افزود: هنوز نتیجه آزمایش های این مورد اعلام نشده و بلافاصله پس از اعلام به مردم اطلاع رسانی خواهد شد.

نوروزیان ضمن انتقاد از کسانی که با نشر اخبار نادرست سعی در ایجاد دلشوره و نگرانی در میان مردم نسبت به شیوع این بیماری در هرمزگان دارند، گفت: این بیماری هیچ فراگیری و شیوعی در استان ندارد و مردم باید اخبار حوزه سلامت را از سوی رسانه های رسمی و کانال دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان پیگیری کنند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: کارشناسان بهداشتی این دانشگاه و سازمان دامپزشکی استان نظارت کامل بر مراکز عرضه گوشت دام و بیمار یابی و درمان این بیماری دارند و مردم باید در نظر داشته باشند که خریداری گوشت ممهور به مهر دامپزشکی هیچ مشکلی برای مصرف ندارد.

دکتر نوروزیان با بیان اینکه شهروندان نگرانی در خصوص شیوع این بیماری نداشته باشند، ابراز داشت: شهروندان گوشت قرمز خام خریداری شده را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای یک تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند و در صورت مشاهده هر گونه علائم از قبیل تب ، سردرد شدید ، تهوع و استفراغ به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به مردم و دامداران توصیه کرد: ۲هفته قبل از کشتار دام، جایگاه و بدن دام سمپاشی شود و در صورت مشاهده علائمی نظیر تب در دام‌ها از ذبح آنها خودداری شود.

به گزارش ایرنا، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی خونریزی دهنده تب دار حاد است که توسط کنه در بین حیوانات و دام ها گسترش می یابد و این بیماری از آسیا ، آفریقا و اروپا گزارش شده و در کشورهای همسایه عراق، ترکیه، افغانستان و پاکستان شایع است و شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری ( کنه ها) بیشتر مشاهده می گردد.

مهمترین راه آلودگی کنه، خونخواری کنه نابالغ از مهره داران کوچک می باشد و یک بار آلودگی موجب می شود کنه در تمام طول مراحل تکامل آلوده باقی بماند و کنه بالغ ممکن است عفونت را به مهره داران بزرگ مثل دامها منتقل کند.

بیماری در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد ( به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان)؛ همچنین تماس با خون و بافت بیماران بخصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها گردد باعث انتقال بیماری می شود.

بیمار در طی مدتی که در بیمارستان بستری است بشدت برای دیگران آلوده کننده است و افرادی که بیشتر در معرض خطر می باشند دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی بیمارستان ها هستند و شروع علائم ناگهانی این بیماری حدود یک تا هفت روز طول می کشد و متوسط سه روز -بیمار دچار سردرد شدید ، تب، لرز، درد عضلانی - بخصوص در پشت و پاها-، گیجی، درد و سفتی گردن، درد چشم، ترس از نور- حساسیت به نور می گردد.

ممکن است حالت تهوع، استفراغ بدون ارتباط با غذاخوردن و گلودرد و احتقان ملتحمه در اوایل بیماری وجود داشته باشد که گاهی با اسهال و درد شکم و کاهش اشتها همراه می شود و تب معمولا بین سه تا ۱۶ روز طول می کشد و تورم و قرمزی صورت، گردن و قفسه سینه، پرخونی خفیف حلق و ضایعات نقطه ای در کام نرم و سخت شایع است و در این بیماری تغییرات قلبی عروقی شامل کاهش ضربان قلب و کاهش فشارخون مشاهده می شود.

کاهش گلبولهای سفید (لکوپنی)، کاهش پلاکتها (ترمبوسیتوپنی) و برخی اوقات کاهش بسیار شدید پلاکتها نیز در این بیماری مشاهده می گردد و مرحله خونریزی دهنده این بیماری مرحله کوتاهی است که به سرعت ایجاد می شود و معمولا در روز سه تا پنج بیماری شروع می شود و یک تا ۱۰روز ( به طور متوسط چهار روز) طول می کشد.

راههای پیشگیری از این بیماری که از سوی کارشناسان بهداشتی توصیه می شود شامل موارد زیر است:

۱- مراقبت از دام و هماهنگی با دامپزشکی جهت سمپاشی محل نگهداری دام جهت از بین بردن کنه و معاینه دامها ی الوده

۲- خرید گوشت از مراکز فروش مجاز و ممهور به مهر دامپزشکی

۳- نگهداری گوشت تازه در یخچال به مدت ۲۴ ساعت و جگر و دل و قلوه به مدت ۴۸ ساعت قبل از پاک کردن و تکه کردن گوشت تازه توسط خانمهای خانه دار

۴- استفاده از دستکش هنگام پاک کردن گوشت

۵-استفاده از وسایل محافظت شخصی توسط پزشکان و کادر پزشکی هنگام مواجه شدن با بیمار مشکوک

۶- استفاده از وسایل محافظت شخصی هنگام معاینه ، ذبح و سلاخی دام

بیماری تب کریمه کنگو(CCHF)، اولین بار در سال ۱۳۷۸ به طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد و از ابتدای سال جاری تاکنون ۹ فرد مبتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور شناسایی شده و یک مبتلا به این ویروس جان باخته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha