دبیر کل سازمان ملل و این مقام یمنی در این گفتگوی تلفنی در مورد آتش بس بدست آمده توسط سازمان ملل و تحولات سیاسی و امنیتی در یمن گفتگو کردند.
گوترش بر روابط نزدیک سازمان ملل و دولت یمن و لزوم تمدید و اجرای کامل همه عناصر آتش بس دو ماهه قابل تجدید تاکید کرد.
گوترش همچنین بر نقش حیاتی آتش بس در رسیدگی به برخی از ضروریترین نیازهای بشردوستانه و اقتصادی جهت کاهش رنج مردم یمن از جمله از طریق تسهیل رفت و آمد آزادانه مردم یمن و کالا در این کشور تاکید کرد.
به پیشنهاد سازمان ملل متحد آتش بس دوماهه از دوم آوریل (۱۳ فروردین) در یمن برقرار شد که از مهمترین مفاد آن ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا است، اما این آتش بس تاکنون صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شده است.
رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفت: اگر دشمن به آتش بس پایبند نباشد، نیروهای مسلح این کشور آمادگی دارند به وظیفه خود در این باره عمل کنند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی یمن (سبا) مهدی المشاط روز شنبه در نشست با فرماندهان نظامی گفت: کشورهای متجاوز باید به همه بندهای آتش بس پایبند باشند تا درد و رنجهای ملت یمن کاهش یابد.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن- فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
بسیاری از کارشناسان تشدید حملات اخیر ائتلاف سعودی به یمن را ناشی از شکست این ائتلاف در تحقق اهداف خود در یمن میدانند. سازمان ملل متحد تداوم درگیری در یمن و محاصره غیرانسانی این کشور را دلیل بروز قحطی و فاجعه انسانی بیسابقه در یک قرن گذشته می داند.
نظر شما