به گزارش حوزه پارلمانی ایرنا، نشست مشترک علی نیکزاد به همراه تعدادی از نمایندگان با وزیر نفت، نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، بسیج سازندگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی به منظور بررسی نحوه اجرای بند (ز) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور درباره تامین قیر رایگان برگزار شد.
علی نیک زاد ثمرین در تشریح این نشست گفت: براساس بند (ز) تبصره (۱) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، وزارت نفت مکلف بود ۱۵ هزار میلیارد تومان وکیوم باتوم (VB) در اختیار دستگاههای اجرایی مانند وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، بسیج سازندگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی برای برای تکمیل طرحهای راه سازی قرار دهد.
نماینده مردم اردبیل، نمین و نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی افزود: مقرر بود هر تن وکیوم باتوم(VB) حدود ۷.۵ میلیون تومان محاسبه و با اعتبار مذکور حدود دو میلیون تن وی. بی تحویل داده شود که با وجود پیگیریهای صورت گرفته این اقدام به صورت کامل انجام نشده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه وزارت نفت باید حوالههای صادر شده از سوی دستگاهها را عملیاتی کند، امروز جلسهای با حضور تعدادی از نمایندگان، وزیر نفت، مسئولان دستگاههای اجرایی، دیوان محاسبات و بخش خصوصی برگزار و مقرر شد ظرف یک ماه حوالههایی که تا تاریخ ۲۹ اسفند ماه صادر شده است در اختیار دستگاهها قرار گیرد.
نائب رییس مجلس از وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، بسیج سازندگی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و وزارت جهاد کشاورزی خواست که این فرصت را مغتنم بشمرند و ادامه داد: قانونگذار، شورای نگهبان و دیوان محاسبات به وزارت نفت اجازه داده است که حوالههای صادر شده را ظرف یک ماه عملیاتی کند.
نیکزاد تصریح کرد: استانهای سردسیر در اولویت هستند زیرا با شروع پاییز فعالیت مربوط به راه سازی در این مناطق ممکن نیست اما در نقاط گرمسیر تا انتهای سال امکان فعالیت وجود دارد.
براساس این گزارش در بند ز تبصره (۱) قانون بودجه ۱۴۰۰ آمده است:
در سال ۱۴۰۰ وزارت نفت مکلف است مبلغ یکصد و پنجاه هزار میلیارد (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال از محل جزء (۲) بند (ب) این تبصره مواد اولیه قیر وکیوم باتوم (VB)، نفت خام را به صورت ماهانه در اختیار پالایشگاهها و پتروشیمیها قرار داده و در حسابهای فیمابین خود و خزانهداری کل کشور بهشرح ذیل تسویه نماید:
۱- چهل و هشت درصد (۴۸%) برای آسفالت راههای فرعی و روستایی و روکش آسفالت شبکه راههای اصلی، فرعی و شهرکهای صنعتی و عشایری و معابر محلات هدف بازآفرینی شهری و طرحهای مسکن مهر و طرحهای مسکن ملی در اختیار وزارت راه و شهرسازی
۲- بیست درصد برای آسفالت معابر و بهسازی روستاها و اجرای طرح های مشارکتی با نهادهای محلی و دهیاریهای با اولویت روستاهای حادثه دیده در اثر حوادث غیرمترقبه در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
۳- هفده درصد برای آسفالت معابر شهرها در اختیار وزارت کشور (سازمان ذیربط آ ن)
۴- شش درصد برای مصرف پایگاه ها، پاسگاه ها و راه های بین مزارع در اختیار بسیج سازندگی سپاه
۵- شش درصد برای نوسازی مدارس و دانشگاه فرهنگیان در اختیار وزارت آموزش و پرورش (سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور)
۶- سه درصد برای بیابانزدائی و انجام عملیات خاکپوش (مالچپاشی کردن) سازگار با محیط زیست مورد تأیید سازمان ذیربط، در اختیار وزارت جهادکشاورزی (سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری کشو ر)
نظر شما