اطلاعات پایه زمین شناسی۵۳ درصد اراضی کردستان تهیه می شود

سنندج- ایرنا- رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: با اجرای طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی، اطلاعات پایه زمین شناسی ۵۳ درصد اراضی استان کردستان تهیه می شود.

به گزارش ایرنا، علیرضا شهیدی روز سه شنبه در مراسم افتتاح طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور که در فرودگاه سنندج برگزار شد، با اشاره به اینکه تولید اطلاعات پایه زمین شناسی در کردستان از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده است، گفت: در زمان اجرای این طرح در کردستان، بیش از ۲۰۰ نفر کارشناس حضور دارند. 

وی با اشاره به اینکه تهیه اطلاعات پایه در سه لایه و از طریق پرواز ژئوفیزیک انجام می شود، گفت: سال ۱۳۹۶  پهنه سقز را برداشت کردیم که حدود ۱۳ هزار و ۹۰۰ کیلومتر مربع بود. 

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اظهار داشت: پهنه دیواندره  هم ۲۲ هزار و ۹۰۰ کیلومتر خطی معادل ۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع است که در نتیجه آن ذخایر معدنی پنهان کشف می شود. 

شهیدی با اشاره به اینکه ۶۲ سال از تاسیس سازمان زمین شناسی می گذرد، افزود: رسالت اصلی این سازمان تولید اطلاعات پایه زمین شناسی است که در قالب نقشه های زمین شناسی و معدنی تهیه و در اختیار دستگاه های مرتبط قرار گرفته است و تا کنون نیز بیش از  ۱۰۰ موضوع نقشه با یک هزار و ۶۵۰ لایه اطلاعاتی تولید کردیم. 

وی ادامه داد: این سازمان به واسطه توانمندی های زیادی که داشته  مسوولیت تهیه نقشه های زمین شناسی خاورمیانه را هم بر عهده دارد 

وی یادآور شد: اوایل دهه ۹۰ با استفاده از اطلاعات استخراج شده از لایه های متعدد، اطلس منابع معدنی کشور تهیه و منتشر شد که براین اساس مشخص شد کدام ماده معدنی در کدام منطقه کشور وجود دارد. 

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: سال گذشته هم در راستای عمل به منویات رهبری مبنی بر خروج از اقتصاد نفتی و حرکت به سمت اقتصاد معدنی، اقدام به برنامه ریزی در راستای اجرای طرح تحول زمین شناسی و اکتشاف ذخایر معدنی کشور کردیم. 

شهیدی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان زمین شناسی، معاون معدنی وزارت صمت و ایمیدرو منعقد شد، اضافه کرد: سال گذشته به عنوان پایلوت در خراسان جنوبی این طرح آغاز شد و  ۱۵ هزار کیلومتر برای تولید اطلاعات انتخاب شد. 

وی اضافه کرد: در کمتر از یک سال ۷۵ درصد پروژه در خراسان جنوبی به اتمام رسیده است و سپس کردستان هم به عنوان استان دوم اجرای این طرح انتخاب شد.

 
اکتشاف معدنی راهی به سوی توسعه سرمایه گذاری در کردستان 

استاندار کردستان هم در این مراسم اظهار داشت: با اجرای این طرح داشته های استان از نظر ذخایر معدنی شناسایی می شود و سپس از نتایج آن در راستای توسعه سرمایه گذاری و خلق ثروت و افزایش درآمد مردم بهره می گیریم. 

اسماعیل زارعی کوشا با اشاره به اینکه در کردستان ۱۸ گونه ماده معدنی شناسایی شده است، افزود: در برخی از موارد سرمایه گذاری های عمده معدنی هم در استان انجام شده است. 

وی اضافه کرد: امیدواریم در نتیجه پیمایش پهنه دیواندره هم ذخایر معدنی زیادی شناسایی و  سرمایه گذاری های زیادی انجام شود. 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان در این مراسم با اشاره به اینکه امسال مزین به سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین شده است، اظهار داشت‌: همواره یکی از دغدغه های مسوولان تولید و اشتغال است لذا مجموعه صنعت، معدن و تجارت و سازمان زمین شناسی در اجرای طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات معدنی به دنبال پاسخگویی به این دغدغه هستند. 

بختیار خلیقی با بیان اینکه امروز شاهد افتتاح پرواز ژئوفیزیک هوایی در پهنه دیواندره هستیم، افزود: با این پرواز نقاط امید بخش در این پهنه مشخص می شود و بعد از یک سال نتایج آن در اختیار استان قرار می گیرد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha