بهلول تکلوی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تاکنون حدود ۸۷۵ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام شناسایی شده که بر سلامت جامعه تاثیر بسزایی دارد و دامپزشکی در خط مقدم مقابله با آنها است و در نتیجه تلاشهای صورت گرفته، اردبیل جزو استانهای سالم محسوب میشود.
وی افزود: در همین راستا اکیپهای دامپزشکی در طول سال بر اساس وظیفه ذاتی خود، نظارت بر فرآوردههای دامی از تولید تا سر سفره را برعهده دارند و برخی اوقات مانند روزهای منتهی به نوروز با افزایش میزان مصرف، این نظارتها تشدید میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل فعالیت آزمایشگاه مرجع را یادآور شد و بیان کرد: سال پیش برای انگلشناسی، سرولوژی، سمشناسی، بررسی مواد غذایی و خوراک دام به میزان ۸۶ هزار و ۱۱۶ مورد آزمایش انجام شده است و به استناد آن آزمایشها و نظارتها، فرآوردههای خام دامی این استان دارای بهترین کیفیت بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین سال گذشته ۹ میلیون و ۳۰ هزار دز واکسن به دامهای موجود در استان اردبیل تزریق شده است که تعدادی از آنها از طریق داروخانهها توزیع شده و با توجه به استراتژیک بودن برخی بیماریها، تزریق واکسن مربوط برعهده حاکمیت بوده است.
تکلوی تشریح کرد: در سال ۱۴۰۰ همه دامهای سبک و سنگین در استان اردبیل به صورت رایگان علیه بیماری تب برفکی، تب مالت و طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه شدند، به طوری که این بیماریهای خطرناک در استان مشاهده نشده است.
وی با اشاره به تاثیر مجموعه فعالیتهای دامپزشکی بر اقتصاد، امنیت غذایی و سلامت جامعه عنوان کرد: سال گذشته در این راستا ۸۲ مورد پلمب و ۴۶۴ مورد پرونده قضایی در استان اردبیل تشکیل و به دنبال آن احکامی صادر شده و برخی پروندهها نیز در دست رسیدگی است.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل همچنین گفت: امسال تصمیم بر این است تا سقف تخصیص اعتبارات ملی با رایزنیهای صورت گرفته افزایش یابد تا سطح پوشش بیشتر شود و از طرف دیگر برخی مسئولیتها نیز به بخش خصوصی واگذار شود تا فعالیتهای پیشگیرانه به صورت رایگان با سرعت بیشتری انجام شود.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از شیوع بیماریهای مرتبط با طیور نیز سال گذشته برای ۲۲۲ میلیون ۵۸۸ هزار قطعه، واکسن تزریق شد که در نتیجه آن طیور صنعتی و سنتی به طور سالم پرورش یافتند و راهی بازار مصرف در اردبیل و سایر استانها شدند.
تکلوی بیان کرد: در این زمینه تا کنون مشکل خاصی وجود نداشته است و از جمله در زمینه مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نیز پایشها ادامه دارد تا مشکلی به وجود نیاید.
وی با اشاره به آغاز فصل گرما و فعالیت کنهها گفت: این کنهها میتوانند هم آسیب اقتصادی به دامدار بزنند و موجب کاهش تولید گوشت و لبنیات شوند و هم عامل انتقال چندین نوع بیماری اختصاصی دام و مشترک بین انسان و دام باشند.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل تاکید کرد: از این رو انتظار میرود که اقشار مختلف مردم از خرید فرآوردههای دامی از فروشندگان غیرمجاز و یا کشتارهای غیربهداشتی خودداری کنند؛ چرا که میتواند آسیبهای غیرقابل جبرانی را برجا بگذارد.
به گفته وی، در حال حاضر حدود چهار میلیون واحد دامی و هشت واحد کشتارگاه صنعتی دام و طیور در استان اردبیل فعالیت دارند.
بنابر اعلام سازمان دامپزشکی، از ابتدای سال جاری تا کنون پنج نفر مبتلا به تب کریمه کنگو در کشور شناسایی و یک نفر از مبتلایان فوت شده است.
نظر شما