رئیس شورا:تملک املاک شهری اراک بر اساس اولویت و نیاز شهر باشد

اراک - ایرنا - رئیس شورای اسلامی اراک گفت: تملک املاک بر اساس اولویت و نیاز شهر دستور کار ویژه باشد و با توجه به این تورم و گرانی تعلل در این امر، شهروندان را متضرر می کند و باید هزینه بیشتری را برای تملکات پرداخت کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید وحید میرنظامی دوشنبه شب در نشست صحن رسمی شورای اسلامی اراک افزود: برخی پروژه ها و املاک شهری پس از ۴۰ سال تعیین تکلیف نشده و انتظار می رود مدیریت شهری با توجه به منابع مالی مناسب که در اختیار دارد در اسرع وقت نسبت به تملک املاک شهری اقدامات لازم را انجام دهد.

وی در خصوص تصرف ۳۰ هکتار از اراضی آرامستان اراک نیز گفت: اکنون سند تک برگی کاداستر در اختیار مدیریت شهری است و نباید برای مطالبه به حقی که داریم تعلل کرد و انتظار می‌رود در خصوص اراضی ۳۰ هکتاری آرامستان که تملک شده اما در تصرف مدیریت شهری نیست دستگاه‌های اجرایی، قضایی و انتظامی ذیربط تعامل و همکاری لازم را داشته باشند.

رئیس شورای اسلامی اراک اظهار داشت: آیا شیب بندی، عوارض زمین و توپوگرافی این اراضی رعایت شده و همچنین در خصوص خاکسپاری اموات موارد فنی لحاظ می شود.

علی جعفر محصولی نائب رئیس اول شدرای اسلامی اراک نیز در این نشست گفت: ظرفیت و اعتبار مناسبی برای تملک املاک شهری در سال جاری پیش بینی شده که امید است مسئول املاک شهری با کمیسیون مربوطه شورای اسلامی اراک تعامل و هم افزایی داشته باشند و در یک اقدام جهادی نسبت به این مهم اقدام کنند.

شهردار اراک نیز در خصوص ۴۶ پرسش مطرح شده از سوی اعضای پارلمان شهری از وی بیان داشت: تبیین مواضع و عملکرد شهرداری حق شهروندان و اعضای شورای اسلامی است و مورد استقبال مدیریت شهری قرار می گیرد.

"علیرضا کریمی" افزود: نحوه پاسخگویی به سوالات مطرح شده نیاز به زمان و بررسی همه جانبه است و در راستای اهداف، تعامل شورا و شهرداری و همچنین  و شناسایی و رفع موانع پیش روی مباحث شهری باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا از محل اعتبارات ملی بودجه ای در خصوص عوارض آلایندگی اراک در سال جاری برآورد شده است گفت: مجموع اعتبارات تملو دارایی شهرداری در سال گذشته رقم بسیار اندک و ناچیزی لحاظ شده بود که در تخصیص نیز این رقم کاهش چشمگیرتری داشت و باید اذعان داشت که در حوزه بازآفرینی شهری، خرید قیر و حمل و نقل اعتبارات بودجه ای در سال گذشته پیش بینی شده بود اما در پایان سال گذشته تخصیص این میزان اعتبار بسیار محدود بود.

شهردار اراک ادامه داد: در خصوص رفع آلایندگی هوای اراک از محل اعتبارات ملی، ردیف اعتباری لحاظ نشده و بر اساس قانون صنایع آلاینده باید عوارضی را در این راستا به  شهرداری پرداخت کنند و میزان آلایندگی سه واحد تولیدی بزرگ در قلب اراک باید تعیین تکلیف شود.

کریمی در خصوص تصرف اراضی آرامستان اراک نیز بیان داشت: ۳۰ هکتار از این اراضی تملک اما تصرف نشده است و با توجه به شیوع ویروس کرونا، شهریور سال گذشته ۲ هکتار از این اراضی دیوار گذاری شد که انتظار می رود اعضای شورای تامین استان در این راستا مدیریت شهری را یاری کنند.

وی در پاسخ به تعداد طرح های عمرانی سال جاری اراک نیز عنوان کرد: در بودجه سال جاری ۱۵۵ طرح تعریف شده و این در حالی است که شمار طرح های شهری سال گذشته ۱۴۳ طرح پیش بینی شده بود.

شهردار اراک یادآور شد: شمار طرحهای عمرانی شهری با پیشرفت فیزیکی ۵۰ تا ۱۰۰ درصد ۵۹ طرح، ۳۴ طرح با پیشرفت فیزیکی ۱۰ تا ۶۰ درصد و همچنین ۵۰ طرح با پیشرفت فیزیکی صفر تا ۱۰ درصد بود که تکمیل طرح های نیمه تمام عمرانی در اولویت اقدامات قرار دارد.

کریمی تصریح کرد: طرح های دره گردشگری گردو، پیاده راه امیرکبیر و همچنین پروژه مجمتع آفتاب از جمله طرح های شهری بود که پیشرفت فیزیکی اندکی داشت که در سال جاری با جدیت دنبال می شود و این مهم نیز باید مدنظر باشد که امسال طرح عمرانی شهری جدیدی تعریف نشده و تکمیل طرح های نیمه تمام بر اساس اولویت با اعتبار تخصیص یافته هدفگذاری شده است.

وی خاطرنشان کرد: امسال طرح دره گردشگری گردو به صورت ویژه کلید خورده و اکنون راه‌های دسترسی این طرح تعریف و کف رودخانه نیز خاکبرداری شده و بحث تعیین پیمانکار مطرح است و همچنین بحث سرمایه گذار هم انجام شده و بر اساس قول مساعد اداره کل راه و شهرسازی استان طی یک ماه آتی ابلاغ می شود و مشکلات ماده ۳۸ نیز رفع می شود.

شهردار اراک بیان داشت: پروژه شهید صیدی نیز اتمام و تا پایان ماه جاری بهره برداری و بارترافیک میدان امام حسین( ع) کاهش می یابد و همچنین تجهیز کارگاه و همچنین انحراف ترافیک میدان امام خمینی( ره ) اراک انجام و معارضین این طرح نیز شناسایی شده است.

کریمی بیان کرد: اکنون بازسازی و نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری دستور کار ویژه شهرداری است و اتوبوس های فرسوده که قابل تعمیر و بازسازی نیست، یکی از معضلات موجود در مجموعه  شهرداری است و در توقفگاه اتوبوسرانی دپو شده اند و در نظر داریم با برگزاری مزایده این اتوبوس ها را به فروش رسانده و از منابع حاصله برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنیم.

وی گفت: خرید ۳۰ دستگاه اتوبوس جدید برای ناوگان اتوبوسرانی شهرداری در اواخر سال گدشته انجام شد و با خرید ۵۰ دستگاه اتوبوس دیگر تا پایان سال جاری، ناوگان حمل و نقل عمومی اراک جوان و در اختیار عموم قرار می گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha