به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی دوستی عصر دوشنبه در نشست قرارگاه خانواده و جمعیت استان هرمزگان با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب تاکید فراوانی نسبت به افزایش جمعیت دارند، افزود: ما باید به عنوان یک فرد ایرانی و مسلمان نسبت به بقای نسل و جوانی جمعیت حساس بوده و از الان به فکر جمعیت کشور در ۵۰ سال آینده نیز باشیم.
وی وضعیت فعلی جمعیتی در کشور را نگران کننده دانست و بیان داشت: البته هرمزگان جزو استانهای جوان کشور محسوب میشود اما اگر در زمینه سیاست رشد جمعیت اقدامی نشود این نگرانی در خصوص کاهش نرخ جمعیت برای استان نیز به وجود خواهد آمد.
استاندار هرمزگان اظهارداشت: یکی از علت های وقوع این امر سیاستهای کاغذی غیرعملی است که نتوانسته تاثیر بسزایی در افزایش نرخ جمعیت داشته باشد؛ در سیاست گذاری باید میزان اثر تصمیم هم به صورت فصلی و سالیانه بررسی شود تا اگر سیاستی در جهت رشد جمعیت کمکی نکرد بتوان سیاست بهتری اتخاذ کرد.
وی تصریح کرد: در کنار سیاستهای کلی باید سیاستهای تشویقی و حمایتی نیز در دستور کار قرار گیرد تا مادران شاغل دغدغه حضور در محل کار و نگهداری فرزند را نداشته باشد و یا برای سایر اقشار نیز سیاستهای متناسب اتخاذ شود.
دوستی گفت: در حوزه ناباروری نیز دانشگاه علوم پزشکی نقاط مختلف استان را براساس ناباروری زوجین پهنه بندی کند تا بتوان برای ایجاد مراکز درمان ناباروری اقدام های متناسب انجام داد.
وی افزود: هر کس در حوزه رشد نرخ جمعیت میخواهد برنامه ریزی کند باید آمار دقیق مرتبط را در اختیار داشته باشد تا براساس آمارها بتواند سیاستهای مناسب هر منطقه را درنظر بگیرد که این سیاستها در نهایت به افزایش نرخ جمعیت منتهی شود.
دوستی گفت: فرمانداران هم نشست های قرارگاه جمعیت را در شهرستانها به خصوص در شهرستانهای که رشد نرخ جمعیت پایینی دارند، برگزار کنند و پیشنهادهای خود در راستای افزایش نرخ جمعیت را به استان ارائه دهند.
در این نشست مسوولان ثبت احوال و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز پیشنهاداتی در جهت افزایش نرخ رشد جمعیت و تشویق فرزندآوری شامل راهاندازی مراکز درمان ناباروری در شرق و غرب هرمزگان، ساخت همراه سرا برای مادران در مرکز، شرق و غرب استان، ایجاد مرکزهای مشاوره و ارائه مشاوره تا پنج سال بعد از ازدواج به زوجین و برنامهریزی برای تدوین برنامه پنج ساله رشد جمعیت در استان ارائه دادند.
نظر شما