۱۵ خرداد ۱۴۰۱، ۹:۱۴
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 84772218
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

آرمان اصلی امام و انقلاب؛ حفظ استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی

همدان-ایرنا- هدف انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی(ره) حفظ استقلال سیاسی، اقتصادی، آزادی فکری و فرهنگی کشور در مقابل تهاجم گسترده بیگانگان، برقراری حکومت اسلامی و ارائه تصویری جدید و زنده از حاکمیت مذهبی است.

به زعم ناظران و خبرگان سیاسی امام خمینی(ره) فرد بنیادگرایی است که به سلف صالح خویش برمی گردد و ایشان را می توان جزو هویت گرایان و یا پیرایش گرانی که به پیشرفت و ماهیت بخشی اهمیت می دهند، نام برد.

«عباس صالحی نجف آبادی» دارای دکتری اندیشه سیاسی و عضو هیات علمی دانشگاه در نشست علمی (۱۳۹۶/۱۲/۱۱) دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین اللمل، اظهار داشت: امام خمینی(ره) به نقش مردم در ایجاد حکومت اهمیت می دهد و به مشارکت مردم و استفاده از دانش و تجربه دیگران می اندیشد.

دکتر صالحی، مشرب امام را مشرب افلاطونی معرفی می کند و می گوید: اشراقی ها معمولا افلاطونی هستند و امام خمینی(ره) دارای رگ های افلاطونی است.

وقتی ولایت فقیه امام خمینی(ره) را مطالعه می‌کنید کاملا مشرب افلاطونی امام راحل مشاهده می شود.

آنچه که امام (ره) در مورد ولایت فقیه مطرح کرد قابل دفاع است و پاسخ امام به جامعه علمی درخصوص طرح ولایت فقیه از منظر فقه سیاسی است.

امام خمینی(ره) احکام اولیه واحکام ثانویه را بیشتر مطرح می کند احکامی که مربوط به احکام دین و جنبه حکومتی دارد و البته یکی از اهداف اصلی احیاگران این است که اسلام را به مقتضیات زمان وقف دهند.

هنر امام به روز بودن و لحظه شناسی وی به اقتضای زمان بود، این خصلت در شاگردان و دانش آموختگان برجسته وی مانند علامه شهید استاد مطهری هویدا است.

امام خمینی(ره) اصل ثابت و متغیر را مطرح می کند و شخصیت های ممتاز و روشن بین مانند شهید مطهری از ایشان پیروی می کنند.

نگارنده معتقد است: حضرت امام(ره) به عنوان رهبر و سکاندار انقلاب، جهت نیل به اهداف مبارزاتی خود و حفظ استقلال سیاسی، اقتصادی و حاکمیت ارزش های دینی، شیوه های سیاسی و الگوهای خاص را برگزیده بود که برگرفته از فقه پویای شیعه و تاریخ پر افتخار اسلام بود.

امام‌ با این استراتژی موفق توانست بدون اتکا به مکاتب رایج معاصر و قدرت های وابسته به شرق و غرب و الگوهای سیاسی و مبارزاتی مطرح در تاریخ مبارزات آن دوران سکان انقلاب را به سر منزل مقصود رهنمون کرد و یکی از قدرتمندترین و بی رحمانه ترین رژیم های تا بن دندان مسلح را سرنگون و طومار ۲ هزار و پانصد ساله شاهنشاهی را درهم پیچیده و جمهوری اسلامی را به عنوان یک نظام سیاسی جدید مبتنی بر ولایت فقیه در عصر غیبت به صحنه سیاسی جهان ارائه کرد که تمامی معادلات حکومتی حاکم در دنیا را تحت تاثیر قرار داد.

تلاش بی وفقه حضرت امام(ره) باعث شد فاکتورها و عوامل ثباتی که غرب در کشورهای جهان سوم برای خود تدارک دیده بود، تحت شعاع قرار گیرد و از آن پس بود که مفاهیمی از قبیل ثبات و امنیت در ادبیات نظام سیاسی بین اللمل به گونه ای دیگر تعریف شد و حرکت حضرت امام(ره) موجب تحکیم نظام های سیاسی مستقل و آشفتگی نظام های سلطه‌جو شد.

اگر تا پیش از مواضع اصولی و حرکت منطقی و اصلاح گرایانه امام عظیم الشان که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد، قطب های قدرت بدون محاسبه "فایده-هزینه" به حریم سرزمین کشورها تعرض می کردند از آن پس دریافتند که بدون توجه به حقوق ملت ها و فضا سازی نظام بین اللمل، تضمینی بر نتیجه بخشی چنین اقداماتی وجود ندارد، بنابراین سعی کردند با توجیه، اغواگری، هیاهوی سیاسی و جنگ تبلیغاتی در بین ملت ها اقدامات خود را نتیجه بخش تر کرده و در مقابل آن هزینه کمتری پرداخت شود.

در ماهنامه تحلیلی هدایت، انتشارات نیروی مقاومت،(شماره ۱۱) آمده است: به تعبیر دیگر بینشی که حضرت امام (ره) به ملت های تحت ستم داد زمینه ای فراهم کرد تا قدرت های بزرگ مشی خود را با توجه به روند تحولات جهانی تغییر دهند.

هنر بزرگ دیگر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تغییر در اندیشه سیاسی قرن بیستم بود، اگر تا آن مقطع اندیشه ماکیاولیستی مبنای عمل بسیاری از حکمرانان بود از آن پس این اندیشه حداقل در بسیاری از کشورهای جهان سوم و بالاخص کشورهای اسلامی تعدیل یافت.

امام(ره) صدای خرد شدن استخوان های مارکیست را شنید و ذهن آحاد بشریت و اندیشمندان مصلح را به جستجوی کمونیسم در زباله دان تاریخ متبادر ساخت.

هر چند امروز جهان اسلام با رخنه و نفوذ اجانب از تشتت آرا و تصمیم گیری پراکنده در سطح دولتمردان خود در رنج است لیکن با وجود ضعف ها و مصائب می بینیم ملت آگاه فلسطین بیش از نیم قرن فراز و نشیب هفتاد سال در عرصه مبارزه با رژیم صهیونیستی اراده دارد و بدون توجه به تصمیمات تصمیم سازان کذائی، مشی مبارزه سرسختانه را در قالب گروه های جهادی و انتفاضه با وحدت و انسجام استمرار می بخشد و راه نجات را فقط در این مبارزه بی امان تحت پرچم توحید جستجو می کند.

خوش وقتی آنکه اکنون در حمایت و پشتیبانی از آرمان های فلسطین و آزادی قدس شریف و دفع ستم از سرزمین های اسلامی با شکل گیری جبهه مقاومت در مکتب حاج قاسم ملل مسلمان سوریه، بحرین، عراق، عربستان، یمن، افغانستان، نیجر، میانمار، مصر وسایر بلاد اسلامی و غیر اسلامی در لایه های اروپا و برخی ایالات امریکا در صحنه حفظ سنگر ایدئولوژیک حاضر شدند و هر روز یکی پس از دیگری در فتح سنگرهای کلیدی جهان بر تارک عالم می درخشند، این ها همه با بهره گیری از اندیشه های تابناک و نجات بخش حضرت امام(ره) که الگویی شایسته و ماندگار در قرن حاضر و برای تمامی اعصار است محقق شده است.

*محمد جواد بیات _ کارشناس ارشد علوم سیاسی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha