دکتر حسن بختیاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق پیشبینی سازمان بهداشت جهانی، سالانه ۱.۳ تا ۴ میلیون مورد وبا ممکن است اتفاق بیفتد و ۲۱ هزار تا ۱۴۳هزار مورد آن ممکن است منجر به مرگ شود.
وی وقوع التور را یکی از نشانههای نابرابری و عدم توسعه در یک کشور عنوان کرد و اظهار داشت: التور بیماری است که در صورت مقابله سریع، کمتر از یک درصد مرگ و میر خواهد داشت اما در صورت عدم درمان به موقع، منجر به مرگ حدود ۳۰ تا ۵۰ درصدی خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه ایران از نظر جغرافیایی در منطقهای واقع شده است که کشورهای اطراف آن از جمله افغانستان، پاکستان و عراق همواره با بیماری التور درگیر هستند، ادامه داد: حتی اگر این بیماری در ایران بطور کامل کنترل شود، بطور قطع به دلیل مراوده با کشورهای همسایه، امکان شیوع آن در کشور وجود دارد و مقابله با آن مستلزم هوشیاری و اقدامات به موقع است.
وی به لزوم جلوگیری از جوسازی و ایجاد نگرانی بیمورد در جامعه در خصوص بیماری التور اظهار داشت: در عین حال باید حساسیت و هوشیاری لازم نسبت به این بیماری در جامعه ایجاد شود.
این مسوول، با اشاره به اینکه ارتباطات بینبخشی در اجرای تمامی برنامههای بهداشتی درمانی لازم است ولی در مقابله با التور، نقش پررنگتری دارد، گفت: باید آمادگی کامل از هر نظر، از جمله تامین دارو و تختهای بیمارستانی وجود داشته باشد تا در صورت وقوع چنین بحرانی، بتوان آن را به خوبی تحت کنترل درآورد.
وی اظهارداشت: شاید این اپیدمی هرگز برای ما اتفاق نیفتد اما باید برنامههای مقابله با آن پیشبینی شود و اگر جلوتر از بیماری التور حرکت کنیم، این بیماری به راحتی قابل کنترل است ولی اگر از ما پیشی بگیرد، از نظر اشغال سیستمهای بهداشتیدرمانی، اشغال بیمارستانها، هزینههای تحمیلی و نهایتا مرگ و میر، نتایج نامطلوبی خواهد داشت.
بخیتاری خاطرنشان کرد: با تبعیت از برنامههایی که توسط معاونت بهداشت دانشگاه، برای مقابله با التور پیشبینی شده است، امسال نیز سال خوبی از نظر کنترل این بیماری رقم خواهد خورد.
نظر شما