به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد رعیت روز دوشنبه در یادمان چهلمین روز درگذشت شاعر ملی و آیینی گلستانی در تالار فخرالدین اسعد گرگانی مرکز گلستان اظهارداشت: این ذوق و قریحه سرمایهای است که اگر در مسیر صحیح استفاده نشود، به ناکجا آباد خواهد رسید.
وی بیان کرد: اگر مسیر ذوق و قریحه به صورت مثبت و سازنده حرکت کند و در مسیر خود قرار گیرد به ارتقای فرهنگ، انسانیت و خوبیها میانجامد.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم محمدزمان گلدسته از شاعران ملی حماسی و آیینی بود که عمری در مسیر آرمانهای نظام و انقلاب اشعار بسیاری سروده که در آموزههای دینی، تاریخی و فرهنگی ما جایگاه ویژهای برای چنین شاعرانی در نظر گرفته شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: خداوند هنر و قریحه شعر و شاعری را که هنری بزرگ و ذوقی ملکوتی است در دل منتخبین خود مینهد و هنرمندان این عرصه باید در مسیر رضای حق تعالی گام بردارند که مرحوم گلدسته به زیبایی در این مسیر حرکت کرد.
رعیت ادامه داد: مرحوم گلدسته با مسیری که بنیان کرده، در مراسم مختلف به ویژه یادوارههای شهدا سَبک خاصی به یادگار گذاشت که جوانان و نوجوانان امروز از آن تاسی میکنند.
وی افزود: شاعران جوان و کسانی که سِر انسانیت را میپسندند و اخلاق، هویت و فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی را دوست دارند باید از مسیر چنین شاعران بهره لازم را بدارند.
وی تصریح کرد: مقدمات طرح سوگواره سالانه شعر آیینی "زمان" در معاونت فرهنگی تکمیل و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت تایید نهایی ارسال شده که در آستانه تصویب است.
رعیت یادآور شد: ماه آینده فراخوان این سوگواره منتشر خواهد شد تا شعر آیینی زمان به عنوان یک اثر و برنامه ثابت فرهنگی و هنری در استان به یادگار بماند.
مادر مرحوم محمدزمان گلدسته در این مراسم گفت: ایران اسلامی با تاریخ و قدمتی که دارد با شعر شناخته میشود.
نرجس (نرگس) گلدسته بیان کرد: ادبیات و شعر در واقع تاریخ تمدن ایران را ساختهاند.
وی اضافه کرد: مرحوم گلدسته پرچم اسلام و اهل بیت را بلند نگهداشت و شاعران جوان باید در این مسیر حرکت کنند.
در مراسم اربعین درگذشت محمدزمان گلدسته جمعی از اهالی فرهنگ و هنر استانهای گلستان، مازندران و خراسان شمالی به ویژه حوزه شعر و ادب فارسی و حماسی، جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی، آحاد مختلف مردم از صنوف مختلف حضور داشتند.
صادق آهنگران که مرحوم محمدزمان گلدسته شاعر اشعار وی در بیش از ۲۰ سال گذشته بود، از مهمانان ویژه این مراسم بود که به نوحهخوانی و مرثیهسرایی پرداخت.
همچنین تعدادی شاعران در این مراسم اشعاری را قرائت کردند.
مرحوم محمدزمان گلدسته ۳۱ شهریور ماه ۱۳۵۴ در یکی از محلات قدیم گرگان دیده به جهان گشود. این شاعر آیینی دوشنبه ۲۲ فروردین به علت تصادف و آتشسوزی ماشین در سن ۴۷ سالگی درگذشت و پیکرش به علت شدت سوختگی بعد از ۴۸ ساعت با پیگیری پلیس فتا شناسایی شد.
پیکر مرحوم محمدزمان گلدسته روز دوشنبه ۲۹ فروردین ماه با حضور اقشار و گروههای مختلف مردم و مسوولان در گرگان به خاک سپرده شد.
مرحوم گلدسته از سیزده سالگی به صورت جدی سرودن شعر را آغاز کرد و در سال ۱۳۶۶ به صورت رسمی وارد انجمن شعر گرگان شد و تا زمان اخذ مدرک دیپلم صدها بیت شعر سرود که ابیات حماسی و نوحه سرایی هم در کارهایش مشاهده میشود.
این شاعر گرگانی در ۲۳ سالگی به صورت رسمی در زمره سرایندگان نوحه قرار گرفت و پس از آشنایی با مرحوم محمدرضا آقاسی و قرار گرفتن در زمره شاگردان وی، ضمن وارد شدن به دوره جدیدی از زندگی، با ارائه شعر و ترانههای خود وارد دنیای شاعری شد که سرودن اشعار آئینی و حماسی در اولویت کارهایش قرار گرفت.
او در جشنوارههای مختلفی از جمله جایزه ادبی محتشم کاشانی و جشنواره سراسری شعر عاشورایی دانشجویان به عنوان نفر برگزیده انتخاب شد و از سال ١٣٨١ به عضویت هسته تصمیمگیری مجمع شاعران اهل بیت درآمد.
محمد زمان پس از فوت آقاسی استادی بزرگ را از دست داد، اما علاقهاش به مداحان و شاعران مذهبی سبب شد تا بتواند ارتباطاتی با حاجصادق آهنگران برقرار کند که آن دیدارها سبب برقراری پیوند عمیق بین آن ۲ شد، به طوری که بسیاری از نوحههای سالهای اخیر آهنگران با اشعار مرحوم گلدسته اجرا شد.
از این شاعر گرگانی که در قالب کلاسیک کار میکرد و اغلب مثنوی و غزل میسرود ۲ مجموعه شعر با عناوین "گل صد برگ"، "روح و ریحان" و مجموعه سیدی تصویری "چاووش" منتشر شده است.
وی که از پیشگامان شاعران جوان در حوزه سرودن اشعار مذهبی بود در کنار خلق آثار ماندگار برای مداحان برحسته کشور و نیز با تلفیق شعر و موسیقی، سبک جدیدی را در اجراهای سنتی تجربه کرد که توانست اولین آلبوم موسیقی عاشوراییاش با نام "شاه و گدا" را خلق کند.
نظر شما