به گزارش ایرنا، صدیف بدری روز یکشنبه در نشست با مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل خواستار رفع مشکلات زیرساختی استان بویژه بهسازی راههای روستایی شد و گفت: از فرصت موجود در بودجهبندی و از ردیفهای اعتباری ویژه باید استفاده شود.
نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای یازدهم اختصاص ردیف مستقل بودجه در سطح ملی برای توسعه راههای روستایی استان را از نیازهای اساسی این بخش عنوان کرد و در برای پیگیری رفع مشکلات مطرح شده، قول مساعد داد.
وی بیان کرد: استان اردبیل در بخش ماشینآلات سنگین راهداری و همچنین حمل و نقل بار و کالا با مشکلات جدی مواجه است و سعی نمایندگان بر این است که در بودجه سال آینده، این بخش حمایت و تقویت شود.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در این نشست ضمن پیگیری آخرین وضعیت بهسازی راههای روستایی و اصلی استان اردبیل، در جریان برخی موانع پیشروی فعالیت اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل قرار گرفت.
به گفته مسئولان استان اردبیل، این استان در زمینه برخورداری از راههای استاندارد از جمله بزرگراه از دیگر استانهای کشور عقب است و بر این اساس ، بسیاری از روستاییان این استان بویژه در مناطق محروم، از نبود راه مناسب انتقاد جدی دارند و در فضای مجازی نیز فیلمهای بسیاری از وضعیت نامساعد و غیرقابل تردد جادههای روستایی به اشتراک گذاشته میشود.
بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی مسئولان راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل، مجموع راههای روستایی استان پنج هزار و ۲۷ کیلومتر است که از این مقدار ۲ هزار و ۷۷۲ آسفالت، هزار و ۳۵ کیلومتر شوسه و هزار و ۲۲۰ کیلومتر نیز خاکی است.
بنا به اعلام مسئولان راهداری استان اردبیل، میانگین برخورداری راههای روستایی استان از آسفالت مناسب ۵۵ درصد است.
مناسب نبودن وضعیت راههای روستایی در این استان باعث شده است تا میزان تصادفات رانندگی در این جادهها نیز بیشتر باشد و به گفته فرماندهان پلیس راه استان اردبیل ۴۲ درصد تصادفات جادهای این استان در راههای فرعی و روستایی رخ میدهد.
به گفته کلام الله وثوقی ، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان اردبیل، ۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه روستایی این استان به علت عمر بیش از ۱۵ تا ۲۰ سال نیاز به آسفالت اساسی دارد.
از مجموع ۶ هزار و ۶۲۵ کیلومتر راه ارتباطی استان اردبیل ۱۸۰ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و پنج هزار و ۲۷ کیلومتر راه روستایی است.
اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیبهای بسیار تندی به زمینهای کمارتفاع اطراف خود شامل کرانههای دریای خزر، جلگه پست مغان و نیز دشتهای کمارتفاع استانهای آذربایجانشرقی و زنجان منتهی میشود و به همین لحاظ جادههای این استان اغلب دارای پیچها و شیبهای بسیار تند است.
هشت گردنه سختگذر و برفگیر به نامهای حیران، صایین، کجل، نقدوز، الماس، لنگان، قرهآغاج و اسالم در راههای ارتباطی این استان قرار دارند.
استان اردبیل ۱۲ شهرستان، ۳۰ بخش، ۷۳ دهستان، ۲۹ شهر و در مجموع یکهزار و ۸۶۳ روستا و آبادی دارد.
نظر شما