جواد حمیدی راوری روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخستین گود کشتی باچوخه مرکز استان در محل بوستان ۹۴ هکتاری دوبرار با ظرفیت چهار هزار نفر ساخته شده است و چوخه کاران از این فضای ورزشی بهرهمند شدند.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی مهد کشتی باچوخه است افزود: بوستان دوبرار در گود کشتی باچوخه، میزبان رویداد کشتی با چوخه از استان های مختلف کشور است.
حمیدی راوری خاطرنشان کرد: قطر این گود ۵۰ متر است و ۲ هزار مترمربع وسعت دارد.
شهردار بجنورد درباره برگزاری مسابقات کشتی با چوخه قهرمانی کشور در گود کشتی با چوخه دوبرار گفت: این رویداد ورزشی پنجشنبه هفته جاری با حضور کشتی گیرانی از استان های مختلف از جمله خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی، ههمدان، سمنان، تهران، اصفهان و مازندران برگزار می شود.
کشتی سنتی باچوخه خراسان شمالی از ورزش های پرطرفدار در این خطه است که در سال ۸۷ به عنوان میراث معنوی به شماره ۳۰ در فهرست آثار ملی میراث ناملموس ثبت شده است.
چوخه واژه ای کردی و نام لباسی است که کشتی گیران این رشته به تن می کنند که از شنل کوتاهی که کشتی گیران آن را با شال سفیدرنگی محکم می کنند تشکیل شده و از آنجا که این کشتی از قدیم الایام در بین عشایر کرد شمال خراسان مرسوم بوده به نام کشتی باچوخه معروف شده است.
کشتی با چوخه سنتی را به نوعی می توان مادر تمام کشتی های آزاد، فرنگی، جودو و کوراش دانست چرا که اکثر فنون آن شبیه آنها است و بتدریج به کشتی های دیگر نیز رسوخ پیدا کرده است.
خراسان شمالی و خطه شمال خراسان مهد کشتی با چوخه است و پهلوانان و قهرمانان زیادی از این خطه برای کشور در میادین ملی و بین المللی افتخارآفرینی کرده اند.
شهرستان بجنورد با ۳۳۰ هزار نفر، بیش از یک سوم جمعیت هشت شهرستان استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی را در خود دارد.
نظر شما