به گزارش ایرنا، مهران فاطمی، شنبه شب در مراسم اختتامیه چهارمین دوره کتاب سال یزد یادمان شهید صدوقی و دومین جشنواره میراث مکتوب رضوی افزود: رحمت الهی به صورت ویژه شامل حال کسانی است که در راه تعلیم و تربیت جامعه تلاش می کنند و این افراد رستگار خواهند بود و خدا آنها را مورد رحمت قرار می دهد.
وی ادامه داد: کسانی که سیره اهل بیت را گسترش می دهند نیز مورد رحمت الهی هستند بویژه نویسندگان و ناشرانی که در حوزه نشر معارف آل الله و امام مهربانی، حضرت امام رضا(ع) گام بر می دارند.
استاندار یزد گفت: از خانه فرهنگ شهید صدوقی که در چهار دوره متوالی و طی برنامه ریزی انجام شده از ناشران و نویسندگان برتر تجلیل می کند، کمال تشکر را داریم و قطعا این گونه رویدادهای فرهنگی نقش مهمی در گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی دارد.
همچنین مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در این مراسم گفت: علم و هنر از کلیدهای اصلی خدمت به اهل بیت است و اینکه به طریق مناسب فرهنگ اهل بیت را به اقشار مختلف برسانیم بسیار ارزشمند است.
محمودرضا برازش افزود: هنر ما باید این باشد که برای طیف های مختلف از مخاطبان نسبت به تهیه کالا و محصول و محتوای علمی و فرهنگی اقدام کنیم و بتوانیم آنها را جذب کنیم و تولیدات مکتوب از محوری ترین تولیدات فرهنگی است.
وی ادامه داد: استان یزد جایگاه ویژه ای دارد، هم از نظر جغرافیایی و هم از نظر معنوی قلب ایران است و یزدی ها جایگاه ارزنده ای در کشور دارند و امیدواریم این جایگاه همیشه حفظ شود.
مدیرعامل بنیاد امام رضا (ع) گفت: در پتانسیل هایی که در هر استان وجود دارد نسبت به برگزاری جشنواره های فرهنگی اقدام شد که برای استان یزد دومین دوره میراث مکتوب رضوی برگزار شد و همچنین برگزاری دوره های کتاب سال نیز نقش مهمی در گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی داشته و دارد.
همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد در این مراسم گفت: چهارمین دوره کتاب سال یزد یادمان شهید صدوقی به دلیل کرونا به تاخیر افتاد و خوشبختانه امروز اختتامیه این دوره برگزار می شود.
احسان عابدی افزود: در چهارمین دوره ۴۷۰ اثر به دبیرخانه رسید که ۲۹ اثر مورد داوری قرار گرفت و ۴ اثر برگزیده و ۶ اثر شایسته تقدیر شد.
احسان عابدی ادامه داد: در استان یزد ۶۱۳ عنوان کتاب در سال گذشته منتشر شد که متاسفانه شاهد کاهش تیراژ آنها به ۲۰۰ نسخه هستیم و به دلیل هزینه های بالای چاپ در یزد نسبت به قم، اصفهان و تهران، در استان های دیگر به چاپ می رسد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: ۱۱۵ چاپخانه در استان یزد پروانه فعالیت دارند که از ۶۱۳ عنوان کتاب که سال گذشته مجوز نشر دریافت کرده اند، بیش از ۹۸ درصد کتاب ها خارج از استان یزد به چاپ رسیده که به دلیل نبود نیروی متخصص و گرانی قیمت نسبت به دیگر استان ها است که ناشران در خارج استان یزد کتاب های خود را منتشر می کنند و نیازمند راهکاری در این زمینه هستیم.
همچنین دبیر چهارمین دوره کتاب سال یزد، یادمان شهید صدوقی در این مراسم گفت: خانه فرهنگ صدوقی با عنوان تنها متولی برگزاری کتاب سال یزد و به تبعیت از مقام معظم رهبری برای تولید علم در جامعه و بویژه در استان یزد و همچنین گسترش فرهنگ کتابخوانی نسبت به برگزاری این چهار دوره اقدام کرده است.
حجت الاسلام سراج الدین وحیدی افزود: برگزاری کتاب سال یزد جهت شناسایی و معرفی نویسندگان و محققان یزدی و یا کسانی که در باب یزد می نگارند، است و در چهارمین دوره و در گروه های ۱۲ گانه ۲۹ اثر به خانه کتاب ایران جهت داوری ارسال شد و جای خوشحالی است که ۱۰ کتاب برگزیده شد و این نشان از توانمندی خوب نویسندگان یزدی است .
وی اظهار داشت: صفحه آرایی ، طرح جلد، محتوای کتاب و برخی دیگر از موارد به عنوان محورهای انتخاب کتاب برتر بوده و از ارگان های متولی درخواست داریم به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی کتاب سال یزد همکاری بیشتری داشته باشند.
در پایان این مراسم از ۴ اثر برتر و ۶ اثر شایسته تقدیر چهارمین دوره کتاب سال یزد یادمان شهید صدوقی تجلیل شد، همچنین برگزیدگان دومین دوره میراث مکتوب رضوی تجلیل شدند و جمعی از اصحاب فرهنگ در اختتامیه این دو رویداد فرهنکی استان حضور داشتند.
نظر شما